Áprilisi pasink: Jamie Dornan

Az áprilisi pasink mindenkinek ismerős lehet, hiszen a milliók által ismert Mr. Grey, azaz Jamie Dornan az! De nézzük is, hogy miért érdemes őt egy kicsit jobban megismerni!

Először is azért, mert a szemfülesek kiszúrhatták, hogy ő az a színész, aki már 2006-ban is színészkedett, még pedig a nagy sikerű Marie Antoinette című filmben kapott egy kisebb szerepet (megéri megnézni). A sorozat-rajongók pedig jó pár évig követhették munkásságát, ugyanis a Once Upon a Time (Egyszer volt, hol nem volt) epizódjaiban is szerepet kapott. Na, ennyi színészi karrier bevezető után vesézzük ki egy kicsit jobban!

1982. május 1-jén született Írországban, hétköznapi foglalkozást űző szülők gyermekeként, két nővére után. Fontos őket megemlíteni, mert egyikőjük a Disney-nek, míg másik divattervezőként dolgozik, amik már kicsit jobban illenek Jamie színészi munkássága mellé.

Sajnos több tragédiát is át kellett vészelnie. Először édesanyját, majd négy barátját veszítette el, ezeket a traumákat csak pszichológus segítségével tudta feldolgozni.

A művészi vonal a főiskolán kezdte érdekelni, ahol a rögbi csapat mellett a dráma tagozatban is részt vett, tehát valószínűleg tudatosan készült erre a pályára. Ennek ellenére karrierjét nem színészként, hanem zenészként kezdte a Sons of Jim banda megalapításával, de 2008-ban fel is oszlott a zenekar.

Karrier

Időközben a modell szakma felé is kacsintgatott, 2003-tól kezdve láthattuk néhány nagyobb kampányban, többek között Kate Moss vagy Eva Mendes oldalán. A Calvin Klein is dolgozott vele, így biztosak lehetünk abban, hogy a modell világban is megállta a helyét.

ck

Ezután kezdődött meg filmes karrierje, első szerepét a már említett Marie Antoinette-ben kapta, amelyben nem nagy jelentőségű karaktert kapott, ám valamit mégis elindított. Ezt követte 2009-ben az Árnyak verőfényben című film, azt követően pedig megkezdte sorozatbeli karakterének megformálást az Egyszer volt, hol nem volt sorozatban, ami hatalmas sikert aratott világszerte. Jamie karakterét végül kiírták, de több évadon keresztül láthatjuk.

jdo

Újabb sorozat követte, a Hajsza című krimiben láthattuk. Ezután következett az a filmszerep, ami meghozta Jamie számára az igazi áttörést és a világhírű sikert, ez pedig A szürke ötven árnyalata mozi és az idén februárban mozikba került A sötét ötven árnyalata film. Mindezt annak köszönheti, hogy az eredetileg Mr. Grey-t alakító Charlie Hunnam visszadobta a szerepet az utolsó pillanatban.

2016-ban újabb szerepben láthattuk, a Louis Drax kilencedik élete című thrillerben, ahol Dr. Allan Pascalt játssza.

jdld

Idén végre egy vígjátékban, az Untogether-ben is láthatjuk, illetve feltűnik majd az új Robin Hood filmben is. Lesz mit néznünk!

Magánélet

Bár két évig együtt járt a szintén színész Keira Knightley-val, az igazi szerelem 2009-ben kopogtatott nála. Akkor ismerkedett meg jelenlegi feleségével és két gyermeke édesanyjával, Amelia Warnerrel, aki szintén az énekes és színészi pályát választotta. Egy 3 és egy 1 éves gyermek büszke szülei!

jda

Néhány érdekesség

  • Hogy az ötven árnyalat filmekben minél hitelesebb szerepet tudjon nyújtani, még egy szex klubba is elment.
  • A Hajsza című sorozatért is tett néhány furcsaságot, például egy nőt követett egy alagúton keresztül.
  • Nagy foci, pontosabban Manchester United rajongó.

jdut