Arcápolás férfiaknak

Manapság főleg a női kozmetikai termékek elterjedtek, szinte még a csapból is a “Hogyan ápoljuk a bőrünket?” kérdés folyik, illetve a kozmetikai cégeknek is főleg a nők a célközönségük. Sajnos a köztudatban legtöbb helyen még mindig az a helytelen sztereotípia él, hogy az arcápolás és a “kencék”, főleg a gyengébbik nem képviselőinek valók, holott a férfiaknak is legalább annyira fontos, hogy ügyeljenek az arcbőrükre.

Próbáltam pár egyszerű lépésre leredukálni a folyamatot, íme a legfontosabb tippek, amelyeket érdemes megfogadnod!

 

1. Tisztítás

Reggel és este ajánlatos megtisztítani az arcbőrt a felgyülemlett olajtól és portól, legjobb megoldás erre az adalékanyagoktól mentes természetes szappanok, viszont már elég sok márka dobott piacra kifejezetten férfiaknak való termékcsaládokat. (Nivea, Dove, L’oreál, stb.) A Nivea for men Q10-es termékek viszont segítenek felvenni a harcot az apróbb ráncokkal is.

http://media.onsugar.com/files/2010/08/34/4/498/4981324/b10a94b160af2dad_Nivea_Q10_Group_Shot_Small.jpg

2. Fényvédelem

Az UV sugarak bőrrel érintkezve kifejtik a bőröregítő hatásukat, ezért az arckrém választásakor  ügyeljünk hogy olyat válasszunk, amely tartalmaz fényvédőt – SP faktort.

3. Borotválás közbeni és utáni ápolás

A borotvazselék és habok használata nagyban hozzájárul, hogy még véletlenül se vágjuk meg magunkat, illetve a szőrbenövések eshetőségét is csökkenti. Az “aftershave” termékek pedig nem csak fertőtlenítek, hanem hidratálnak is.

http://www.mensvanity.com/health-fitness/4-basic-tips-for-good-skin/

 

+Tipp

Az életmódunk is nagyban kihatással van a bőrünkre, igaz a mondás, mely szerint azok vagyunk, amit megeszünk. A zsíros-, gyors életek nagyban kihatással vannak a pattanások kialakulására, a bőr gyors zsírosodására és az arcbőr minőségének megváltozására is. Ha nem is mondunk le teljesen róluk, figyeljünk az elegendő gyümölcs- és zöldségbevitelre; a napi ajánlott folyadékmennyiség pedig gondoskodik a bőr rugalmasságának a megtartásáról.

 

Ti milyen termékekre és tippekre esküsztök?