Armani, az élő divatlegenda

Csak néhány évtized kellett neki egy hatalmas divatbirodalom létrehozásához. Élete botrányoktól mentes, mégis világszerte ismert és elismert. Giorgio Armani mára a divatvilág egyik vezető alákjává nőtte mi magát.

Giorgio Armani

A kezdetek

Az Armani divatház nem tartozik az évszázados múlttal rendelkező divatházak közé, hiszen csak 1974-ben jött létre Giorgio Armani és barátja, Sergio Galeotti együttműködésével. Ezt a „hátrányt” gyorsan behozták és cirka három évtized alatt világhírűvé  váltak.

Sergio

Eleinte csak férfi ruhákat készítettek, de egy év elteltével már női részlegük is kialakult. Öltönyeik azon felül, hogy elegánsak, még kényelmesek is, a nőknek szánt ruháik pedig újító kicsit maszkulin jellegűek, ezek eleinte újdonságként hatottak.

Miután az Amerikai dzsigoló című filmben ők öltöztették Richard Gere-t, még nagyobb elismerésre tettek szert, és hamarosan még többen bújtak Armani ruhákba.
A divatház kiegészítői is nagyon kelendőek, világszerte forgalmaznak napszemüvegeket, fürdőruhákat, parfümöket, ékszereket.

Richard Gere
Richard Gere az Amerikai dzsigolóban Armani öltönyt viselt

 

Az élő legenda

A mára már 77 éves Giorgio Armani Piacenzában, Olaszországban született 1934. július 11-én. Eredetileg orvosnak készült, de egy áruházi kirakatrendező állás változtatott az elképzelésein.  Ez a munka nem tartott sokáig, mivel pályafutását a  milánói La Rinascente áruház férfidivat-osztály beszerzőjeként  folytatta. Dolgozott még a Nino Cerruti, az Ungaro és a Zegna divatházaknak is, aztán 1974-ben megszületett fejében a Giorgio Armani férfidivatmárka, melyet 1975-ben a női részleg követett. Ezután tehetségének köszönhetően Nino Cerutti divatguru mellé került, mégpedig tervezőként. Giorgio Armani ma már a világ egyik legismertebb élő divattervezője.

Giorgio

Armani-torony

Egyre másra halmozta sikereit, a sztárok körében is elismert, közkedvelt lett.  Miután egyik modellje halálra éheztette magát, ő volt az első, aki kitiltatta a 18 alatti testtömegindexes modelleket a kifutóról saját bemutatóin, ezzel a népszerűsége még nagyobbra nőtt.

2005-ben új projektbe kezdett az Emar Properties vállalattal. Armani luxus hoteleket hoztak létre különleges a márkára jellemző stílussal.  Az első hotelt 2010 április 21-én nyitották meg Dubaiban, Burj Khalifa-ban. Az épület tervezésében Giorgio aktívan részt vett, minden egyes apró részletét ő álmodta meg és hagyta végül jóvá.

Burj dubai

Szintén 2005-ben mutatta be haute couture kollekcióját, melyek az Armani Privé márkajelzés alatt futottak és csak a legelitebb üzletekben kaphatók.
2007-ben terjeszkedni kezdtek Ázsia felé, és 24 üzletet nyitottak meg. Hatalmas eseménynek számított a Tokióban átadott Armani-torony.

hotel-dubai

Armani Magyarországon

Azzal Giorgio Armani  is egyetért, hogy Magyarországon is egyre jobban nő az érdeklődés a luxus termékek iránt. Nagy örömöt jelentett számára, amikor végre Budapesten is megnyithatta üzletét és az Emporio Armani Caffé  is átadásra került.

armaniarmani-budapest

Az üzlet egy szintes, 380 négyzetméteres területű, a belső design modern, elegáns, ugyanakkor fiatalos.
A kínálatuk igen széles; ruhákat, cipőket, táskákat és más kiegészítőket is lehet kapni, célközönsége pedig leginkább a fiatalos stílusra fogékony vásárlók.

Milliárdos vagyon

A cég vezető helyet foglal el a piacon, több mint 3 milliárd eurós vagyonnal  bír. Körülbelül 5 ezer alkalmazottja, 13 gyára és 500 bolti egysége van világszerte 46 országban.

Armani cipő
Női Armani cipő 87 530 Ft-ért
Kabát
Barna női kabát 104 985 Ft-ért

 

Már több sztár is volt egy-egy Armani kampány arca, így Brad Pitt, Rafael Nadal, Megan Fox, Cristiano Ronaldo és Angelina Jolie is.

Rafael Nadal   Megan Fox

Brad

Armani több mint 10 díjat kapott már, legjobb nemzetközi divattervezőnek is választották. Kilencféle márkával dicsekedhet : Giorgio Armani, Giorgio Armani Privé, Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Junior, Armani Accessori, A/X Armani Exchange és Armani Casa. Áraik nem éppen alacsonyak, de a luxusért fizetni kell!