Augusztusi pasink: Zac Efron

Bár sokak fejében még mindig a High School Musical aranytorkú szereplőjeként él, azért mára sokkal többé nőtte ki magát Mr. Efron, nem mellesleg észbontó külsővel rendelkezik!

Nem is lehetne más az augusztusi pasink, hiszen friss élmény a mozi-rajongóknak a Baywatch film, amiben másfél órán keresztül csodálhattuk Zac izmos felsőtestét. Így most ő van terítéken, ismerjétek meg egy kicsit jobban!

Teljes nevén Zachary David Alexander Efron 1987. október 18-án látta meg a napvilágot Kaliforniában. Szüleinek hétköznapi munkájuk van, édesapja mérnök, édesanyja pedig titkárnő, aki egy kisöccsel, Dylannel is megajándékozta a sármos színészt.

A kezdetek

Már az iskolában is érdekelte a színészet, különböző iskolai színdarabokban lépett fel 11 éves korától kezdve. Ezekben a darabokban már énektudását is megcsillogtatta és első ügynökségéhez is egykori drámatanára ajánlotta be. Itt rögtön szerződést kapott, Los Angelesbe költözött, elvégzett egy szólóénekes tanfolyamot és egyetemi tanulmányait is elhalasztotta a filmezés miatt.

Karrier

A színészi rátermettségét már 2002-től kamatoztathatta, először a Firefly című sorozatban kapott szerepet, majd feltűnt a Vészhelyzet és az Őrangyal epizódjaiban is. 2004-től végre felfelé ívelt karrierje és nevesebb szerepeket kapott. Beválogatták a Mindig nyár című sorozatba, majd megkapta a Gyerek a nyeregben főszerepét, amelyben még egy aranyos kis srác volt.

gyany

2006-ban eljött a mindannyiunk által jól ismert időszak kezdete, azaz megkapta a High School Musical főszerepét, oldalán Vanessa Hudgens színész-énekesnővel. Nem csak a film, de az abban felcsendülő dalok is hatalmas sikert arattak, kettő közülük a Billboard listájára is felkerült. Ezután leforgatták a 2. és 3. részt is, amelyek ugyanakkora (ha nem nagyobb) sikernek örvendtek, mint az legelső film.

hsm

2007-ben újabb dalos szerepet kapott, a Hairspray moziban megkapta a főszerepet, így ő játszhatta Link Larkin karakterét. 2009-ben a Megint 17 című vígjátékban kapott újabb főszerepet, így karrierje remekül haladt.

17

Ezután sorra követték a nagy szerepek olyan filmekben, mint a Charlie St. Cloud halála és élete, Szerencsecsillag, Szilveszter éjjel, Rossz szomszédság 1-2., Csajkeverők, Miénk a világ és legutóbb a Baywatchban láthattuk viszont. Év végén kerül a mozikba az idei esztendő egyik legjobban várt filmje, a The Greatest Showman, ahol olyan nagy nevekkel játszik együtt, mint Hugh Jackman vagy Zendaya.

Díjai

Az egyre nagyobb szerepek természetesen a neki járó elismerést is meghozták, így számos díjat zsebelt már be az évek során.

  • Young Hollywood Award – Hairspray (2007)
  • MTV Movie Awards, Legjobb filmes páros – Rossz szomszédság (2015)
  • Teen Choice Awards, Kedvenc színész – High School Musical 3. (2009)
  • MTV Movie Awards, Legjobb félmeztelen alakítás – Rossz szomszédság, Csajkeverők (2015)

zacabs

Magánélete

Vanessa Hudgens 5 évig volt Zac mellett, így hosszú ideig ők számítottak Hollywood tini-álompárjának és mindenki odavolt a Zanessa párosért és remélték, hogy 2010-ben történt szakításuk nem lesz végleges.

zacv

Egészen 2014-ig nem is volt komolyabb kapcsolata, abban az évben viszont beleszeretett a modell Sami Miroba, akivel kapcsolatuk sajnos 2016-ban véget ért, amelynek valószínűleg Zac túl sok munkája volt az oka.

zacsam

Jelenleg szingli és elmondása szerint nem szeret randizni, mert túl jó benne és hamar komoly kapcsolat válna az első találkából. Ezek szerint még mindig inkább a karrierjére szeretne koncentrálni, amit sikeresen tart, hiszen egyre nagyobb filmekben látjuk viszont a filmvásznon.

Érdekességek

  • Sokan nem tudják, de a HSM első részében Drew Seeley is hallható Zac szólamaiban, valamint az első rész zenéiből összeállított koncertek alkalmával is ő lépett színpadra.
  • Zsidó származású, ám nem gyakorolja vallását.
  • Kitűnő tanuló volt.
  • A Csajkeverők forgatási ideje alatt drog-és alkoholproblémái voltak, majd a film premierjén sem tudott részt venni, mivel valószínűleg tudatmódosított állapotban lezuhant saját erkélyéről.
  • Amikor egy-egy filmszerep kedvéért szigorúbban veszi az edzéseket és a diétát, néha akkor is bűnözik, mert enélkül nem bírná.
  • Megműttette az orrát.

ze

Egy biztos: ezekért a szemekért megéri majd beülni a mozikba!