Az év hajtrendje: Viszlát ombre, hello balayage!

Az idei év kétségkívül legmenőbb hajtrendje a természetes, nap csókolta haj hatását keltő, balayage!

Pár éve kivétel nélkül szinte mindenki az ombre haj híve volt és bizony még manapság is sokan viselik ezt a kétszínű frizurát, azonban az ombre ideje már rég lejárt és idén egy új festési technika, a balayage hódít. Mivel nyáron minden lány csodás napszítta tincsekről álmodozik és persze a gyakorlatban ez nem megy olyan könnyen, így francia fodrászok kifejlesztették ennek mesterséges változatát, ami a mi szívünket is rögtön meghódította.

Hogyan készül a balayage?

A balayage elnevezés a balayager francia szóból, ered ami a sepregetés jelentéssel bír, ez tökéletes le is írja a különleges melírozási technikát, hiszen a fodrász seprű-szerű mozdulatokkal viszi fel a festéket a hajra. A sötét alaptónusú hajat világosabb árnyalatra szőkítve igazi nyári frizurát lehet kreálni. A hagyományos melír és a balayage között a legfontosabb különbség, hogy itt a fodrász nem használ fóliát, hanem a tincsek végeit saját fantáziájára és tudására bízva egyenként festi be, így el tudja dönteni, hogy egy-egy leválasztott tincset mennyire kíván kiemelni, szőkíteni, ennek köszönhetően pedig egy teljesen természetesnek ható eredményt kapunk.

maxresdefault

 

Ha kedvelted az ombre frizurád, ötvözd a balayage technikával!

Persze a jól bevált és már megkedvelt frizurától nem mindenki válik meg szívesen, így ha ti az ombre haj hívei vagytok, nyugodtan ötvözhetitek az idei nyár slágerével. A történet egész egyszerű, az alapszín marad, a haj végeit pedig a balayage technikával szőkíttessük vagy festessük. Itt leginkább arra kell figyelni, hogy az ombre esetében gyakran a nagy kontraszt is megengedett volt, a balayage technika alkalmazásánál csak 2-3 árnyalatot érdemes világosíttatni, hogy az végeredmény még természetes legyen.

bomre

Kedvenc sztárjaink is rajonganak érte

Persze ez a technika azért nem annyira nagy újdonság, mint azt sokan gondoljuk, hiszen kedvenc sztárjaink és fodrászaik már régen felfedezték a napcsókolta haj titkát. A Szex és New York ideje alatt Carrie már a ’90-es évek végén is ilyen tincsekkel hódított, de Jessica Biel és Drew Barrymore is a kétszínű frizurára esküsznek. Persze olyan hajkaméleonok, mint Rihanna vagy újabban Kim Kardashian sem maradhattak ki az őrületből, így már őket is láthattuk ilyen frizurával parádézni.

balay

És végül íme egy tuturial videó arról, hogyan készül gyakorlatban a balayage. Azonban itt kell leszögeznünk, hogy sem magatoknak, sem barátnőtökkel karöltve nem ajánlatos belekezdeni az otthoni DIY-ba. Elkészítése ugyanis nagyon könnyűnek tűnhet, viszont kellő szakértelmet igényel, akárcsak a haj szőkítése. Így ha ti is emellett a frizura mellett tennétek le voksotokat csakis fodrász kezeire bízzátok magatok!