“Az ezsubegz bekerült a ’legfontosabb dolgok az életemben’ listára.” – Interjú az ezsubegz tervezőjével

A hazai tervezők egyre inkább előtérbe kerülnek, sokan inkább tőlük választanak terméket, mint a fast fashion kínálatból. Ideje megismernetek azt a márkát, amelynek a táskáit már biztosan ti is láttátok az utcán!

Az ezsubegz az egyike azon hazai márkáknak, amelyek nagyon gyorsan fejlődnek és egyre inkább törnek előre, növelve a népszerűségüket. Zsuzsi igent mondott arra, hogy feltehetek neki néhány kérdést, így nem csak egy márkát tudok nektek bemutatni, de rögtön meg is ismerhetitek az alkotóját és a történetét!

1(1)

– Mikor indult útjára az ezsubegz? Mesélj nekünk a kezdetekről!

Az ezsubegz név 2013-ban született, az egyetem elvégzése után, de ténylegesen 2015-ben indult be gőzerővel a működése.
Kezdetekben még nem tudtam teljes egészében az alkotásra koncentrálni, de az idő segített tisztán látni és körvonalazódott bennem az, hogy mit is szeretnék véghez vinni. Így a fontossági sorrend kissé átalakult az életemben és az ezsubegz bekerült a ’legfontosabb dolgok az életemben’ listára.
Rengeteg önszorgalom és kitartás kellett ahhoz, hogy a márka elindulhasson.

– Gondoltad volna akkor, hogy ekkora sikere lesz majd?

Reménykedtem benne, hogy a stílus amiben alkotok, majd másoknak is megtetszik, de őszintén megvallva jobban fogadták az emberek, mint amire készültem.
Számomra ez nagyon nagy elismerés. Nap, mint a nap az elégedett vásárlóim miatt boldogan kelek fel és nézek elébe a nehezebb napoknak is.

Fotó: Pazonyi Dóri
Fotó: Pazonyi Dóri

– Ha nem vált volna be a tervezés, akkor mivel foglalkoznál most?

Mivel van grafikusi végzettségem is, valószínűleg ezt a tudásomat kamatoztatnám valamelyik cégnél. De az az igazság, hogy elég sok minden érdekel, mint például a lakberendezés vagy a dekorálás, rendezvényszervezés. Az sem kizárt, hogy elvégeztem volna még egy-két képzést és több lábon állnék.

– Mi a háttérfolyamata annak, amikor egy új kollekciót elkezdesz megtervezni és végül debütálhat?

Első lépésben meghatározom a szín- és formavilágot, illetve kitalálom, hogy milyen típusú táskákat szeretnék készíteni. Gondolok itt hátizsákra, oldaltáskára, clutchra, tornazsákra.
Ezután csinálok pár vázlatot majd elkészítem a szabásmintákat.
Eközben a legizgalmasabb résszel is foglalkozom, mégpedig az anyagbeszerzéssel.
Ekkor nem kizárt, hogy módosulnak az első pontban meghatározottak, mégpedig a színek tekintetében. Van, hogy egy anyag annyira elrabolja a szívemet, hogy az első körben teljesen feketének megálmodott kollekcióból babarózsaszín lesz.
Miután minden anyagot és kelléket beszereztem, elkészítem az első mintadarabot és ha kell, még vagy 10x módosítom amíg olyan nem lesz, amilyennek elképzeltem.
Ha elégedett vagyok, akkor jöhet a fotózás, majd a debütálás.

01

 

– Mi inspirált a legújabb, You Rock! kollekciód tervezésekor?

Szerettem volna egy igazán vagány kollekciót megalkotni.  Szeretem a szegecses dolgokat, van is pár szegecses műbőr kabátom és cipőm.
A szegecsekről általában az emberek a kemény rockerekre asszociálnak, ezt véletlenül sem szerettem volna. Az volt a cél, hogy az egész kollekció csajos legyen, de emellett igazán merész és bevállalós is. (Szerintünk sikerült! – a szerk.)

– Hogyan fogadták az új táskákat, illetve te mire számítottál?

Őszintén megvallva nem féltem attól, hogy hogyan fogadják majd. Csináltam már olyan dolgokat, amelyektől jobban tartottam és azoknak is nagyon nagy sikere volt. Tudtam, hogy a követőim nagyon rátermett, nyitott emberek és tudtam, hogy most sem lesz gond, szerencsére így is lett. :)

– Hol látod a márkát 5 év múlva? Szerepel egyáltalán a hosszútávú terveid között?

Természetesen, ez nem is kérdés. Nem is tudom elképzelni az életemet ezsubegz nélkül.
Már most nagyon sok tervem van, amihez egyedül már kevés vagyok. Szeretnék egy összeszokott kis csapatot magam köré.
Remélem addigra már mindenki ismerni fogja a nevemet. :)

Fotó: Pazonyi Dóri
Fotó: Pazonyi Dóri

– Mi a legnagyobb álmod divattervezőként?

Elsősorban szeretnék folyamatosan fejlődni és ismertebbé válni a hazai divatiparban. Szeretnék egy nagyszabású divatbemutatón szerepelni, továbbá terjeszkedni a külföldi piacra is. Mindenképpen szeretném ennek szentelni az életem és teljes odaadással csinálni, így folyamatosan azon leszek, hogy egyre nagyobb és jobb legyek a jelenlegi mentalitás megtartása mellett.

– Van esetleg olyan személy vagy márka, akivel szívesen terveznél közösen?

Van igen, volt is már szó róla, hogy egy közös kapszulakollekciót hozunk létre egy nagyon kedves divattervezővel, akinek a ruhái nagyon közel állnak a stílusomhoz, időhiány miatt sajnos ez még nem valósult meg, de ami késik, nem múlik.
Egyébként nyitott vagyok az ilyen jellegű dolgokra, szívesen alkotnék másokkal közösen.

– Mi az az irányvonal, ami a saját stílusodra jellemző? Mennyire köszön ez vissza a táskákban?

Nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat. Az egyszerű, letisztult ruhadarabokat szeretem, amelyekbe egy kis bohóságot csempészek.
Általában egyszerű ruhadarabokat viselek, mint például a pólóruha cicanadrággal, de az a nadrág vagy csillog, vagy mintás, vagy lyukacsos valahol. A táskáim is ilyenek; egyszerű a fazon, de az anyaghasználat kicsit megbolondítja őket. A fedeles táskáimnál például sosem használom ugyan azt az anyagot a fedélen, mint amit a főrészen.

ffre
Maya clutch

– Mennyire követed az aktuális divatot, amikor egy új darabon dolgozol?

Őszintén? Én nem követem a divatot, nem nézem az aktuális színtrendeket. Nálam mindig érzéssel jönnek az új dolgok.

– Szerinted mi az a 3 dolog, ami meghatározza egy nő megjelenését?

Magabiztosság, egyéniség, önismeret.

– Végül kérlek mutasd be a márkát néhány mondatban azoknak, akik most hallanak róla először!

A táskáim fiatalosak, modernek, egyediek, praktikusak és egyben elegánsak is. Szeretek különböző anyagokat kombinálni, mint például a műbőrt vászonnal vagy szövettel, műanyaggal vagy fémmel.

Egy olyan stílust képviselek, amely sokak szívéhez közel áll, öltöztet és boldoggá tesz. A kínálatot folyamatosan bővítem és szezonális kollekciókat is készítek, így biztosan megtalálod a számodra tökéletes darabokat.

Bonnie hátizsák
Bonnie hátizsák

Mint láthatjátok a képekből, minőségi darabokról van szó, amelyek bár különbözőek, mélyen mégis egységesek, így messziről kiszúrható, hogy melyik márka táskáját látod éppen. A weboldalon minden infót megtalálsz az adott táskákról, egyedülálló módon azt is, hogy mi az, ami belefér! Ez  hatalmas plusz, hiszen így meg tudod állapítani, melyik táska lenne számodra megfelelő és nem veszel zsákbamacskát.

Fotó: Pazonyi Dóri
Fotó: Pazonyi Dóri

Muszáj megemlítenünk, hogy a tervező úgy döntött, hogy idén karácsonykor beáll a jótékonykodók sorába:
– November 18-tól december 8-áig leadott, minden 10.000 Ft feletti táskához most 1.000 Ft-ért vásárolhatsz irattartót.
– Az irattartóból beeső teljes bevételt a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részleg beteg gyermekeinek felvidítására fordítjuk.

Összességében szívből ajánljuk nektek az ezsubegz márkát, mert hazai, mert trendi, mert egyedi és mert a miénk.

Jogi nyilatkozat:
Az interjúban elhangzott válaszok minden esetben az interjúalany álláspontját tükrözik. A szerkesztőség a válaszokért, azok valóságtartalmáért, a válaszokból eredő bármiféle kárért felelősséget nem vállal.