Az önfeledt és boldog mosoly mindenkinek jár!

Az önfeledt mosolygás hétköznapjaink alapvető része. Minden ember megérdemli, hogy szégyenérzet nélkül, boldogan mosolyoghasson, kifejezve ezzel önmagát, érzéseit, megmutatva személyiségét. Ehhez azonban egészséges fogakra és megfelelő szájhigiéniára van szükség, amit már kicsi gyermekként is be kell tartanunk.

Sok embernek sajnos ez nem adatik meg. Van, aki már gyermekként sem tud igazán, szívből mosolyogni, mert nem volt, aki megtanítsa neki a száj- és fogápolás alapjait, így nem érzi magát komfortosan az adott személy.

Az Orbit is azt szeretné, ha MINDEN kisgyermek és felnőtt egészséges fogsorral mosolyogna szerte a világon. Ennek tudatában indította el ebben az évben is, immáron harmadik alkalommal kampányát, melyben az SOS Gyermekfalvak alapítványt támogatják. Mottójuk: “Minden gyermek megérdemli, hogy mosolyoghasson!”, melyben az egész kezdeményezés lényegét tökéletesen összetömörítették és megfogalmazták.

Orbit_gum_logo

 

 

 

 

A kezdeményezésről

A kampány augusztus 23-tól október 7-ig tart. Az Orbit minden termékének eladásából befolyó összeg 1%-át az SOS Gyermekfalvaknak adományozza, e mellett pedig a megfelelő szájhigiéniához szükséges csomagokat osztanak, illetve különféle programokat szerveznek. A kezdeményezéshez idén Dombóvári István, a magyar stand-up comedy jelentős alakja, az Auchan és az OMV is csatlakozott.

Az Orbit nem is tudna ettől jobb helyen segíteni, ugyanis az SOS Gyermekfalvak számos gyermek életét megváltoztatta. Gyakorlatilag új élet lehetőségét kapták azok, akik ide kerültek. Új, törődő család, iskolázás, tiszta ruha és meleg étel az asztalon minden nap. Olyan környezetet biztosítva, ahol minden gyermek boldogan és gondtalanul nőhet fel.

Logo poz_CMYK

Idén egy kampányvideóval is megkoronázták a kezdeményezést, melyben Dombóvári István és a gyermekek szerepelnek. Nézd végig Te is és fogadd el a kihívást: “próbálj meg nem nevetni”!

Szájhigiénia mindenekelőtt!

Mielőtt beavatunk Titeket a részletekbe, hogy hogyan tudtok csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez, azt is elmondjuk, hogy mi a pontos célja az Orbitnak ezzel a kampánnyal. A fő cél az SOS Gyermekfalvak támogatása, de legalább ilyen fontos az is, hogy ismertessék az emberekkel a helyes száj- és fogápolás lépéseit, valamint, hogy a gyermekekben már kicsi koruktól kezdve felépüljön egy egészséges önbizalom.

Dentist brushing a dental model

 

 

Embertársainkkal való kapcsolatteremtés során nagyon fontos az első benyomás. Ebben pedig óriási szerepet játszanak fogaink tisztasága és szépsége, leheletünk frissessége, mosolyunk tökéletessége. Fontos a pozitív benyomás és a jó összkép. Ezt pedig elősegíthetjük a fogápolás megfelelő lépéseivel, cukormentes rágógumival, amilyen az Orbit is, és fogorvosunk rendszeres látogatásával.

A fogak megfelelő ápolását már gyermekkorban fontos megalapozni és letisztázni. Ameddig a kisgyermek nem tudja egyedül megfelelően megtisztítani a fogait, addig a szülő feladata, hogy gondoskoskodjon róla és ellenőrizze.

Mother And Daughter Brushing Teeth Together

A babáknál 6-8 hónapos korban már alkalmazhatunk egy különleges, gumiból készült fogkefét. Később pedig minél puhább fogkefét választjunk, kis mennyiségű fogkrémet használva.

Amit mindenképpen fontos beszereznünk: fogkefe, fogkrém, fogselyem, cukormentes rágó (ilyen az Orbit is), plakkfestő tabletta.

Te is szívesen része lennél ennek a kezdeményezésnek? Mutatjuk is, hogy mit kell tenned hozzá!

Minden egyes Orbit rágógumi hozzájárul a megfelelő szájhigiéniához minden korban, segít fogaink egészségének és szépségének megőrzésében, emellett segít abban is, hogy a gyerekek többet mosolyogjanak, különösen a Gyermekmosoly kampány során, augusztus 23. és október 7. között. Oszd meg büszkén másokkal is, hogy Te is segítettél: használd a #gyermekmosoly hashtaget és ösztönözz másokat!Untitled-2

Másokon segíteni és örömet okozni jó dolog. A legfontosabb, hogy önmagunkból induljunk ki és úgy cselekedjünk másokkal kapcsolatban, hogy nekünk mi az, ami jól esne. Összefogással és az Orbittal együtt számtalan gyermeknek adhatunk új lehetőséget a boldog életre és az egészséges önbizalom felépítésére, megadhatjuk Nekik az önfeledt mosoly szabad és boldog érzését.

Mosolyogni pedig legalább olyan jó dolog, mint segíteni. Azt tudtad, ha valaki ránk mosolyog, akkor hajlamosak vagyunk visszamosolyogni? A mosoly csökkenti a stressz-szintet, támogatja az immunrendszerünket és javítja a kedvünket. Te mosolyogtál már valakire azért, hogy szebbé tedd a napját? Hidd el, csodás érzés. Ne habozz, próbáld ki minél előbb!

Több információval szolgálunk Nektek a gyermekmosoly.orbit.hu oldalon!