Az Oscar-díjra jelölt filmek 2019-ben

Február 24-én rendezik meg 91. alkalommal az Oscar-díj átadót Los Angelesben, így mivel már igencsak közeledik az időpont, úgy gondoltuk, még pont van időtök megnézni a Legjobb Film kategória jelöltjeit.

Voltak meglepetések, és voltak elég egyértelmű eredmények a kategória jelöltjeit illetően, viszont most a teljesség igénye nélkül lássuk a felsorolást, kik azok, akik versenyezhetnek a Legjobb Filmnek járó szobrocskáért: Fekete párduc, Csuklyások – BlacKkKlansman, Bohém rapszódia, A kedvenc, Zöld könyv -útmutató az élethez, Roma, Csillag születik, Alelnök. Ezeket a filmeket érte tehát az a megtiszteltetés, hogy az egyik legjobban várt kategória jelöltjei lehetnek, most pedig néhányat be is mutatunk nektek közülük.

Fekete párduc

A január 27-én megrendezésre került SAG-gálán – amit egyébként a “kis Oscarnak” is becéznek – a Fekete párduc stábja nyerte el a legjobb szereplőgárdáért járó díjat. Hogy ez Oscar szempontból jelent-e valamit vagy sem, azt persze nem tudhatjuk, mindenesetre kíváncsian várjuk az eredményt. Az alkotás a Marvel Studios filmje, így nem meglepő módon szuperhősfilmről beszélünk, ami egy képregényhőst vitt a mozivászonra.

A film főhőse T’Challa, aki édesapja halálát követően tér vissza otthonába, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető trónt. Persze aztán feltűnik a birodalom legnagyobb ellensége, és már nem csak Wakanda, hanem az egész világ függ a Fekete Párduc erejétől…

1ef530b7d21fdcaa08b5df0a73532bb9

Csuklyások – BlacKkKlansman

A film egy afroamerikai rendőr, Ron Stallworth történetéről szól, mely 1978-ra nyúlik vissza. Ő volt az, aki társával, Flip Zimmermannal együtt beépült a híres Ku Klux Klánba. A cél az volt, hogy megakadályozzák, hogy a klán átvegye a hatalmat a város felett. Ron Stallworth egyébként 2014-ben adta ki könyvét, ahol részletesen beszámolt a nyomozás tapasztalatairól, és természetesen ez adta a film alapját is.

67f00c4d5b20e278eb7152e9647434c1

Bohém rapszódia

Szó szerint hatalmasat szólt a Bohém rapszódia, mely Freddie Mercury életét, és a Queen megalakulását vitte filmvászonra. A főszereplőt Rami Malek alakítja, akit jelöltek a Legjobb Férfi főszereplő kategóriában. Szerintünk nagyon jó esélye van rá, hogy elvigye a szobrocskát, mert hatalmas átéléssel játszotta végig az egész filmet. Bárhogy is nézzük, Freddie Mercury egy legenda volt, aki fittyet hányt minden sztereotípiára, és a társaival együtt az egekig emelte a zenekart. A Live Aid filmvászonra vitele pedig fantaszikusra sikerült, arról a koncentről egyébként is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Csillag születik

A Csillag születik is hatalmas marketinget kapott, akárcsak a Bohém rapszódia, illetve nehéz is nem felfigyelni egy olyan történetre – noha ez már ennek sokadik feldolgozása – ami Bradley Cooper első rendezése, ráadásul ő maga is szerepel és énekel benne. A női főszereplő Lady Gaga, akinek fantasztikus hangját szerintem soha senki nem fogja tudni vitatni. A film egy világhírű, de alkoholproblémákkal küzdő énekes, Jackson Maine történetét mutatja be, aki megismerkedik Ally-vel, és felkarolja őt. Mivel egymásba is szeretnek, ezért nem csak karrierjüket, hanem szerelmüket is végigkísérjük a történet során. Fantasztikus zenék csendülnek fel a film során, biztos vagyok benne, hogy állandóan ezt fogod hallgatni, ha megnézted.

A képek forrása: Pinterest