Az új magyar férfi generáció

Szerintem mára már nem csak a ‘divatőrültek’ ismerik Ebergényi Réka, Palvin Barbara, Rajzák Kinga, Srej Zsófi és természetesen Mihalik Enikő nevét. De mi a helyzet a pasi fronton? Hisz a divatkedvelők körében már ismerősen cseng Misa Patiniszki, Barta Róbert, Szabó Domi és Jackson Rado neve is. Ha Ti még nem ismeritek a magyar fiúkat, akkor tekintsetek a cikkre kötelező olvasmányként!

Ez a kép a fashionist-on tűnt fel, ami Trunkó Bálint anyaga, melynek koncepcióját Kiss Márk, stylisttal közösen találták ki. A sorozat főszerepében az egyre inkább népszerű, magyar fiú modellek állnak, akiknek a felbukkanása, már nagyon időszerű volt. Akkor a fotókon a Wam models kedvenceit, Svent,és Aty-t , a Valentine-os Nemeslaki Danit és nem utolsó sorban az ICON models felfedezettjét, Ákost láthattuk. A FashionFave csapata kötelességének érzi, hogy bemutassa az új generáció még kevésbé ismert, de annál tehetségesebb fiút, következzenek a mi kedvenceink.

Kezdjük is a listát Misa Patiniszkivel, akit a WAM Models ügynökség képvisel. Misa korábban soha nem modellkedett, egy buszmegállóban fedezték fel és innen vezetett az egyenes út a világ szinte összes kifutójára. Állítólag Lady GaGa Judas című klipjéről is csak azért maradt le Misa, mert nem tud choppert vezetni. Misa ügynöksége szerint a fiú világkarrierre született, és remélhetőleg még sokat fogunk hallani róla. A milánói divathéten már exkluzív modellként dolgozhatott  Misa a Z Zegna bemutatóján, ami kivételes státuszt jelent, hiszen Milánóban, ebben a szezonban, más márka kifutóján nem jelenhetett meg. Ez egy ‘kezdő’ modellnek a lehető legnagyobb elismerésnek számít. A különleges karakterű Misa nem unatkozott Párizsban sem, ugyanis ott már több show-n is felbukkant, a legkiemkekedőbb a Mugler show volt. Remélem még sokat fogunk hallani az egyik legtehetségesebb új arcról, Misáról.

A szintén WAM Models-es Barta Róbert vagy ahogyan a models.com adatbázisában szerepel, Roberto bár még pimaszul fiatal, ennek ellenére már számos hazai és külföldi munkában vett részt. Róbert már több alkalommal dolgozott együtt a világhírű fotóssal, Sam Scott Schiavo-val is, aki szintén csak dicsérni tudta a fiatal magyar tehetséget. Robertot az anyaügynökségén kívül, Koppenhágában, Bécsben és már Milánóban is bejegyezték egyes ügynökségeknél. Mi ez, ha nem egy sikeres karrier kezdete?

Szabó Domi a kivétel, aki céltudatosan kereste fel a VM Model ügynökséget -ami ma már Domi anyaügynöksége- azzal, hogy modell szeretne lenni. Domi az érettségi után minden energiáját a munkába fektette és szeptember óta a NYC – London – Párizs – Milánó – Budapest vonalon ingázik. A sok itthoni editorial munka után kezd megnyílni a világ Domi előtt is, hiszen januárban már feltűnt a Z Zegna és a Viktor & Rolf bemutatókon is. A divathetek után beindul az igazi editorial gyártás, reméljük több magazinból is visszakacsint Domi. Sok sikert!

A tünde arcúnak becézett Jackson Rado is az új magyar generációt képviseli. Jackson Sydneyben született, de már Magyarországon nevelkedett, és az anyaügynöksége is Budapesten székel, a VM Model ügynökség. Jackson az editorial munkák után belecsöppent a divathetek világába is, hiszen már a 2012-es nyári szezon bemutatóin is ott volt. Legfrissebb munkái között a 2012/2013 ősz-téli szezon divathetein tűnt fel, többek közt dolgozott a milánói Missoni, Diesel Black Gold, valamint a párizsi Damir Doma, és Paul Smith show-kon.