Az utolsó hetek őrületei – avagy így NE legyen belőled “menyaszörny”

Elég vicces az a szó, hogy “menyaszörny”, de hát nem találtam jobbat a már jól bevált kifejezésnél, meg amúgy is, tényleg teljes mértékben találó megnevezés.

Azok tudják igazán, milyen könnyű átváltozni ebbe az állapotba, akiknek már nagyon közeleg a nagy nap, és annyira sűrűvé váltak a teendők, hogy már azt sem tudják, merre vannak arccal. Én most épp ebben a kellemes állapotban éldegélek, rohangálok egyik helyről a másikra, írom a füzetembe a teendőket, húzogatom ki szövegkiemelővel a már kész dolgokat, szóval azt sem tudom, merre pörögjek. Tudtam, hogy ez lesz a végén, pedig nagyon tudatosan készültünk már 1 éve, mindent szép sorjában intéztünk, de ilyenkor felmerül a kérdés, hogy most akkor mégsem tettünk bele mindent, hogy ennyi minden maradt még mindig? Ennél is többet kellett volna intézkedni? Most már kezdek rájönni hogy nem, ennek valójában csak akkor van vége, mikor eljön a nagy nap reggele, egészen addig agyalni és kattogni fogok, hogy vajon minden úgy alakul-e majd, ahogy azt lejátszottam a fejemben.

2472eb07d913c29c765c7821bec870b7

No de mi minden merülhet fel, amitől egy menyasszonynak égnek állhat a haja, és ami bizony ki tudja hozni a sodrából? Mivel rengeteg ilyen csoport van a közösségi oldalakon, így nagyon sok mindent olvastam már az elmúlt évben különböző történetekről ahhoz, hogy ezt most át tudjam adni nektek is. No és persze a saját tapasztalataimat sem hagyhattam ki a felsorolásból…:)

A koszorúslányok

Nem szabad elfelejteni, hogy jó eséllyel ők a barátnőid, akik felnőttek, saját ízlésük van, és ők is szeretnének jól kinézni az esküvődön. Nem csak a tiéden, mindenkién! Ha vendégként vagyunk hivatalosak, szeretjük elővenni a legszebb ruhánkat, cipőnket, elmegyünk sminkeshez, szép frizurát készítünk…Egy koszorúslány kiemeltebb figyelmet kap, mint egy vendég, tehát nekik is fontos, hogy jól érezzék magukat. Ne hagyd, hogy ha ők nem értenek egymás között egyet, elmérgesedjen a vita, vagy hogy bárki negatív érzéssel jelenjen meg életed legszebb napján. Már az elején tisztázzátok az anyagiakat, ne legyél kérdés hónapokig, hogy Ti, vagy pedig ők fizetik a ruhát maguknak. Ha nem tudsz megegyezni velük a színben vagy fazonban, akkor is muszáj találnotok egy közös pontot, különben a nagyobb hangú barátnőiddel nagy vita fog még kerekedni belőle. Te se akard őket minél egyszerűbb, semleges ruhába öltöztetni őket – a gyönyörű koszorúslányok is hozzájárulnak az esküvőd tökéletességéhez! Neked pedig szükséged van rájuk, mert az ő lelki támogatásukra is szükséged lesz az előkészületek alatt.

d9b0d748777733ec5f4b3daa99cb1d64

A vendégek és elképzeléseik

Ugye ti is beleszaladtatok olyan szingli barátotokba, aki megkérdezte, hogy akkor a plusz egy fő azt jelenti, hogy hozhatja egy haverját is? Ez még csak merész felvetés a sok közül, ahogy egyre közeledik a dátum, egyre több probléma fog felmerülni, amit meg kell oldani: nem akarnak közös szobát másokkal, egy héttel a lagzi előtt szakítás történik (vagy épp az ellenkezője), vagy éppenséggel a távoli rokonod (akit már eleve meg sem akartál hívni) mostohalánya találja ki, hogy hozni akarja az újdonsült barátját. Ezek nem szabad, hogy kiborítsanak, mert olyan apróságok, amiket meg tudsz oldani, ha veszel három mély lélegzetet a teljes kiakadás előtt.

34209e964bdc367a1d9fbe3cd9999399

Variálnak a szolgáltatók

Egy kedves ismerősömnél kiderült, hogy a dekoros úgy értette hónapokkal ezelőtt, hogy a székmasnit a menyasszony fogja intézni majd maguknak, így ott állt másfél héttel a lagzi előtt az elképzeléseivel és a teljes kétségbeesésével, masnik nélkül. A megoldás természetesen megérkezett az anyukája személyében, aki nagyon hamar intézkedett, és gyönyörű masnik díszelegtek azokon a székeken (az egyébként fergetegesre sikerült lakodalmukon). Ebből is látszik, hogy mindenre van megoldás még akkor is, ha első pillanatban őrületnek tűnik az egész. Nem egy olyat látok, hogy az esküvő előtt 1-2 nappal, sőt, az esküvő napján (!) jelzi a vőfély, hogy ő mégsem tud jönni. Szerencsére ezekben a hatalmas létszámú csoportokban ilyenekre is pillanatok alatt érkeznek a segítő kommentek, így én e miatt nem is aggódom ezen, mert vész esetben is biztosan lenne valami megoldás. Ilyen előfordulhat, de hogy ne legyen belőle káosz és te se omolj össze idegileg, muszáj higgadt fejjel segítséget kérni a környezetedből, mert nem tudsz mindent megoldani egyedül te sem.

ecb1c1900afa8269ff02446b999400bc

Ne akard görcsösen a tökéletes esküvőt!

A legrosszabb nem a vendég vagy a szolgáltató variálása, nem is egy megváltoztathatatlan külső körülmény, hanem az, ha te nem tudod elengedni magad. Ne akard mindenáron a teljes tökéletességet, mert már most megnyugtatlak: minden esküvőn előfordulnak bakik! Ezek azért szerencsére olyanok, amiken nagy valószínűséggel jókat fogtok nevetni később. Ha nem olyan lett a csokrod amilyennek elképzelted: engedd el. Ha valaki felhúzott egy piros ruhát annak ellenére, hogy te is abban táncolod el a menyecsketáncot: engedd el! Hidd el, semmiért nem éri meg hisztérikus rohamot kapnod, mert az esküvőd úgy lesz tökéletes, ahogy van. Annál pedig nincs is szebb, mint egy nyugodt, szerelmes, boldog menyasszony és vőlegény egy jó hangulatú esküvőn.

933378ca4b6209c5d6c0fcd6688f41e2

A képek forrása: Pinterest