Az X-Faktor stílus?! – 2. Élő adás

Az egész ország X-Faktor lázban ég, nem kivétel ez alól a Fashionfave csapata sem. Most úgy döntöttünk indítunk egy új sorozatot, amelyben hétről-hétre a színpadra lépő előadók, a műsorvezető, mentorok sőt a fellépő sztárvendégek szettjeit is kielemezzük.  Az ének persze nem mellékes, de nálunk az lesz, hiszen mindenki maradjon meg a saját kaptafájánál és zenei blogokon nyilatkozzanak erről. Mi maradunk a divatnál.

ÖRDÖG NÓRA

Szkafanderben és ezüstszínű tornacipőben érkezik a felkonferáló szöveget elmondani, ezt rettentő poénosnak gondoltak a műsor szerkesztői, nem volt az. Szeretem Nóri rövid haját, de nem így, sokkal jobban áll neki a jól fésült frizura, mint ez. A szkafandert szerencsére hamar egy világos színű csipkeruhára cseréli, ami lehetne kicsit rövidebb is. A kiegészítőkön túl sokat nem gondolkodtak, hatalmas fülbevaló és egy fémesen csillogó öv a ruhára és kész is a második élő adás műsorvezetője.

MENTOROK

A mentorok hozzák a szokásost. Gesztin dzseki-farmer, Malek Miki meglepő módon ingben és zakóban, Nagy Feró pedig laza rocksztár stílusban jelenik meg a színpadon. Keresztes Ildikó élőműsoros szettjeit általában szeretni szoktam, de ez a fekete-fehér túl egyhangú volt, még úgyis hogy a Barátok közt Gizikéjének ékszereivel egészítették ki a szettet.

CSAPATOK

PJZ

A hét kiesője a PJZ volt, a produkciójukhoz nem is nagyon szeretnék hozzáfűzni semmit. Csikja Richárd színpadi szettjével biztosan sokat bajlódtak, ez most visszájára sült el. Mint tudjuk a kevesebb néha több és sem az arcfestést, sem a sárga kesztyűt nem láttam indokoltnak.  Csonka Tamás laza, nyakkendős, inges outfitje sokkal összeszedettebbnek tűnt és jobban is tetszett. Azonban be kell hogy lássuk, a produkció nem igazán volt összhangban a  ruhákkal.

Like

Malek Miki „Xénásnak” titulálta a színpadi öszképet, nekem először a Hercules című mese jutott eszembe, ahogy a ruhákat figyeltem. Gubik Petra kifejezetten jól nézett ki, bár a fejpántot nem értettem, mindig is azt gondoltam, hogy csak Paris Hiltonnak áll „jól” és sosem volt kifejezetten divat. Azonban tetszett, hogy a lenge fehér ruhát egy fekete lakk bakanccsal párosították.  Molnár Szulitából erőltetett módon akartak Tóth Gabit csinálni, a ruha kifejezetten előnytelen volt és kilógott a produkcióból.  Barnicskó Valéria pedig túl sok volt.

Spirit

Lőkös Kingáról először Kesha stílusa, majd Wolf Kati fiatalabb „verziója” ugrik be. A bőrdzseki és a cipő tetszik.  A dalnak és a színpadi összképnek megint nem sok köze van egymáshoz. Kelemen Örs nadrágja első ránézésre pár számmal nagyobb. Galambosi Péter fedora kalap-mellény kombinációja pedig már kezd az unalmas felé tendálni.

28 ÉV FELETTIEK

Kovács László Stone

Túl sok military. Ennyivel jellemezhető az egész szett, nem is szeretném tovább szaporítani a szót, döntsétek el Ti hogy milyen!

Lass Bea

Elfogult leszek, mert ezen a ruhán már az én szemem is megakadt a H&M-ben. A produkció nem, de az outfit annál jobban tetszett. A fekete harisnya és cipő nagyon jó döntés volt hozzá és kifejezetten örültem, hogy a kiegészítőket sem vitték túlzásba. Egy övvel és karpereccel egészítették ki a már magában is hangsúlyos flitteres-tüllös ruhát.

Zámbó Krisztián

Tetszett. A szegecsek idén nagy kedvenceim , a fehér ing-fekete nyakkendő kombináció mindig bejön.  Bár be kell lássuk, a kiegészítő csajbanda és a szürke lovaglónadrág  kihagyható lett volna,  de minden nem lehet tökéletes.

LÁNYOK

Antal Tímea

A leggings színpadon sem lesz nadrág, ezután nem is voltam képes nagyon másra figyelni. Többszöri megtekintés után ráébredek, hogy a borzalmas olivazöld szatén felsőhöz egyáltalán nem illik a szegecselt cicanadrág, ahogyan a flitteres trikó sem és könyörgöm vagy nyaklánc vagy fülbevaló.

Csobot Adél

Call Me Maybe-t énekel latexoverallba öltöztetve. Katy Perry jut eszembe róla, amikor a Purr parfümöt promózta cicának öltözve. A lány nekem eleve nagyon unszimpatikus és ezen a cuki hajpántja sem segít, ami egyébként nem értem miért volt fontos kiegészítő ehhez a „ruhához”.  Már meg sem lep, hogy a dal és az outfit nincs összhangban, ahogy a táncosfiúk jelenléte is indokolatlannak tűnik. Egy Britney Toxic-hoz tökéletes lett volna a szett, de nem ehhez a vidám, egynyári dalhoz.

FIÚK

Fehér Zoltán

Adam Levine és Krisz Rudi furcsa keveréke,  főleg utóbbi. Pozitívum, hogy nem erőltetett, sem az előadás, sem a styling. A szett talán már túlontúl hétköznapi, nagyon látszott, hogy biztosra akartak menni a műsor stylistjai.

Oláh Gergő

Kezd idegesíteni, hogy mindenkiből valaki mást akarnak csinálni. Oláh Gergő fejéről más csak egy kalap hiányzik és kész is a tökéletes Justin Timberlake outfit. Nem értem miért nem lehet kialakítani a versenyzőknek egy saját színpadi stílust, ahelyett hogy a külföldi nagyokat koppintanák.

Szabó Dávid

Most ő kapja a Fashionfave-es piros pontot. Laza volt és egyszerű, sallangoktól mentes  és vetkőzött, ami nekem már túl közhelyes kategória. A fekete-sárgába öltöztetett méhecske lányok pedig kihagyhatók lettek volna a produkcióból.

The Carbonfools

A Fehér Balázs vezette együttes nem először állt az X-Faktor színpadán kedvezve ezzel a jó magyar zene rajongóinak és nem mellékesen a női szemeknek. A modellből lett énekes egy pillantásával képes megbabonázni a nézőket, ezt a műsor stylistjai is jól tudták, így a laza elegancia jegyében öltöztették Balázst. Fekete nadrág, fehér ing és egy pink nyakkendő bőven elég volt, hogy a produkció alatt le se vegyem a szemem a képernyőről. Bár kissé zavarónak találtam, hogy a többi Carbonfools-os srácot csak rövid ideig láthattam, miközben az ő szettjeik is jól össze voltak rakva. Valamint a színpadot ellepték az igen csak lenge öltözékű bohócnak öltöztetett táncoslányok, akik a zenéről nem kicsit vonták el a néző figyelmét.


Összességében szerintem elég unalmas volt a szombati adás és egy olyan énekest, együttest sem tudnék kiemelni, aki minden szempontból nagyot alakított volna. Mielőtt sárdobálásba kezdenétek nézzétek meg a következő videót a brit X-Faktorból. A profizmus itt kezdődik.

 képek: rtlklub.hu