Az X-Faktor stílus?! – Hatodik élő show

Már csak négy hét van az idei X-Faktorból, ezt már valahogy kibírjuk, főleg úgy hogy a múlt héten túlestünk a széria (remélem) legunalmasabb adásán.

 

A show természetesen most is kicsi Balázs egyre kellemetlenebb kisfilmjével indul. Istenes Bencének a színészkedéshez nem sok köze van, hiszen a héten a mentorok orra alá borsot törő, hülye gyereket sem sikerült hitelesen megformálnia. Ezután a már megszokott forgatókönyv alapján a bent maradt versenyzők énekelnek a műsor nyitányaként. Én nem tudom múlt héten mit hallottam, aminek köszönhetően még azt is kijelentettem, hogy együtt jók, de elnézést mindenkitől a félrevezetés miatt. Nem jó ez így együtt sem, pedig nekem aztán se zenei ízlésem, sőt sérült dobhártyám miatt hallásom se sok van, de ha már én is meghallom ott bajok vannak. Mindegy ezután ismét jön Ben és bejelenti a heti témát, ami ” Siker, pénz, csillogás”, de dalolnak ezek itt majd mindenről, csak arról nem, aminek köze van ehhez a három szóhoz. Nos nézzük milyen volt a hatodik élő show, amin háromszor aludtam el.

 

ISTENES BENCE

 

Miután Istenes Bence igazi sztárhoz illő felvezető dalolás után a színpadra lépett megcsodálhattuk az adás témájához illő szerelését is. Ben most aranyosan csillogó pólót és szaténgalléros zakóval felturbózott all black szettben vezette a hatodik élő showt.

 

image_10184901

A MENTOROK

A szétnyíló LED-fal mögül megjelenő fantasztikus négyes láttán csak kapkodtam a fejemet, panaszkodtam én a múlt héten arra, hogy unalmasak, na most megmutatták. Igaz nem Alföldi Róbert diktálta a divatot, ő inkább a stílust hozta all black összeállításával. Azonban a Szikora fekete szettjét kiegészített kígyómintás bőrdzseki kárpótolt minket minden szempontból. De akinek ez nem volt elég az Little G. hibátlan stílusmixét is szemügyre vehette. Az új mentor ugyanis trapézos fazonú nadrágjának és méretes ezüst színű övcsatjának (melyhez tökéletesen passzolt a zakó zsebébe rejtett aranysárga zsebkendő…nem) köszönhetően egy kicsit a vadnyugatra repített miket, miközben fehér inge és zakója a klasszikus eleganciát sugallták, a svájci sapkára pedig hiába is próbálnék már nem tudok újat mondani. Tóth Gabit pedig egyik héten dicsérjük, másikon pedig egyáltalán nem értjük, most utóbbi állt fenn. Tetkóvillantó flitteres forrónadrágjában, tűzpiros bőrdzsekijében és szélfútta frizurájával elég sok jelmezes bulin megjelenhetett volna, ahelyett, hogy ezt a szettet az X-Faktor színpadán próbálgatja.

 

image_10184902

A LÁNYOK

Jakab-Péter Izabella

Bella Material girl-jéhez szerintem a korai Madonna stílust próbáltak neki összerakni viszont inkább kicsi Carriere sikeredett a szett. Ettől függetlenül a fekete tüllszoknya, a szürke crop top és a masnis hajpánttal kiegészített szegcselt bakancsos szerelés a héten nálunk piros pontot kap. Az outfit jó volt, azonban Jakab-Péter Izabella a héten pólója színéhez alkalmazkodva beleszürkült a mezőnybe, így mi meg sem lepődtünk a kiesésén.

 

image_10184918

Tóth Andi

Tóth Andi a héten fehér kanapén fetrengve Cabaret-et énekel és produkcióját szexi táncosfiúkkal és nem kevés manírral tarkítva adja elő. Ehhez egy aranyláncokkal díszített miniruhát kapott és tanulva a múltkoriból magassarkú helyett bakancsot adták rá. A 16 éves lányt kisminkelték 25-nek, a haját besütötték és a mentorok halálra dicsérték. Nekem ez most nem, túl sok ez a lány.

 

image_10184925

A FIÚK

Le Quang Huy – Benji

Miután Benji kocka kisöcsét kirángatta a számítógép elől és elvitte strandolni énekelt is valamit. Inkább ne tette volna. Van egyetlen egy dal, amit ember ezen a világon nem utál tőlem jobban és most bizony neki ezt sikerült kiválasztania. Pharrel Williams Happy-je szerintem egy túlértékelt akármi, még a Benji által előadott verzióban sem véltem benne semmi hallgathatót, nekem tetszőt felfedezni. Nos ehhez a vidám előadáshoz dukált egy igen mutatós, színes, papagájokkal díszített póló, amit kék bőrdzseki és indokolatlan barna nadrág kettőse, valamint a színpadon élénk és mintás ruhába tapsikoló tánckar egészített ki.

 

image_10184904

 

Borbély Richárd

Ricsiegy próbál ebből a színész/musicalszínész skatulyából kilépni, mindezt a héten a “Fame” című dallal kísérelte meg (aha, oké). A tánckarral szinkronban történő mozgás és a színpadi manírok sem fognak ebben szegény Bereczki Zolinak Borbély Richárdnak segíteni. A dal amúgy nekem most tetszett végre énekelt valami gyorsat is, de a szett halál unalom volt. Az indokolatlan barna adásában bőrdzsekije, pólója is bakancsa is ebben a színben pompázott.

 

image_10184909

 

Nagy Richárd

Ricsikettő kisfilmjében láthattuk osztályát, hiszen a fiú most őket invitálta meg próbájára. Miután bejárták a stúdiót és a backstaget, illetve az After-X betűiből nagyon humorosan kirakta a Fater-X “szót” (Rettegj Bence vetélytárs akadt humortalanságban!) el is kezdődhetett a produkció. A héten ismét egy lassú dallal próbálkozott a múlt hétről megmaradt fehér inget egy bőrdzsekivel és színpadi kellékként, a rettentően fontos füstgéppel kiegészítve próbált megküzdeni az angol nyelv fondorlatos szavainak kiejtésével. Utóbbival nálam is vannak ám problémák, hiszen a “necklace” helyes kiejtését több órát próbálták a fejembe verni gimiben, de én legalább nem állok ki sehová dalolni, szavalni vagy mesét mondani.

 

image_10184920

A CSAPATOK

Spoon

A Barbie fiúk kisfilmjükben gyúrni mennek (az Eye of the Tigerhez kell is, legalább a látszat miatt), ahol az edző halálra szekálja őket, szóval jár a piros, mert a beszólásokat legalább tűrik. Jó, mindegy is, mert ők nem a külsőjükkel akarják megfogni a közönséget (értem én, de akkor mi másra gondoltak? Tehetséggel? Mert utóbbihoz azért még nem ártana kicsit gyakorolni.). A heti összeöltöztetés fehér pólóból, szürke mellényből, szaggatott farmerből és a pólóhoz tökéletesen illő fehér cipőből áll. Most még styling trükk sincs sehol. Köszönjük, majd talán jövőhéten.

 

image_10184911

 

Tha Shudras

Mivel az underground kivetette magából őket jelentkeztek az X-Faktorba, ahol egyre szélesebb rajongótábort tudhatnak maguk mögött. Amit értek én, csak valahogy nem tudom összerakni a képet, hogy akkor most végül is ők melyik közegben akarnak sikeresek lenni. Ugyanis a VIVA Tv-n ne akarjanak, a taktaharkányi káposztafesztivál fellépőjeként elég bizarr látvány lennének az underground meg ezután nem igazán fog utánuk kapkodni. Mindegy, én változatlanul imádom őket. A héten ABBA-t énekelnek, a Money ,Money, Money-t (ők legalább értették az adás témáját) kezdi a földön fekve dalolni a fekete garbóba és csizmába öltöztetett Trap kapitány. Amennyire van koncepció a Spoon-nál itt annyira nincs, mintha mindenki egy különálló produkció lenne viszont külön-külön minden szett megállja a helyét. Nekem például “diszkófej basszusgitáros” (Szikora Róbert találó megnevezése rá) maszkja és ezüst bakancsa közötti összhang tetszett leginkább.

image_10184924

A 25 ÉV FELETTIEK

azaz, aki maradt, Horányi Juli

Julinál már kezdenek elmaradni a jelmezek, nem is baj sokkal szimpatikusabb ő így. Most egy lassú nótát választott, amit földbe gyökerezett lábakkal hosszú pirosas ruhában adott elő. Kiegészítőnek méretes és mutatós gyűrűt illetve füldíszt kapott. Hát köszönjük szépen, volt ez már érdekesebb is. Az a baj itt, hogy styling szempontból nagyon ritkán sikerül megtalálni az arany középutat, tehát a sok az már túl sok, az egyszerű pedig nagyon kevés a színpadra.

 

image_10184906

 

EXTRA FELLÉPŐ

Oláh Gergő

Idén nem volt még előző szériákból előrángatott hihetetlen nagy tehetség, így a héten a közmunkásból több neves magyar zenei díj tulajdonosává előlépett, Oláh Gergő lett a sztárvendég. Fekete zakóját, fehér ingét és igényesen bakancsba tűrt nadrágját egy a zakózsebbe dugott, pöttyös kendő egészítette csak ki. Az általa énekelt dal a heti menethez hűen halál unalom volt.

 

image_10184898

 

Képek forrása: www.rtlklub.hu