Back to school – 5 perces frizurák a rohanós reggelekre

A hidegebb hónapok közeledtével nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, de a legtöbben ellátogatunk a fodrászhoz is, hogy megszabaduljunk az elvékonyodott, napszítta hajvégektől és egy vadiúj, őszies look-ot kölcsönözzünk hajkoronánknak.

Hiába van azonban tökéletes formára vágatva hajunk, a helyzet azért mégsem olyan egyszerű mint nyáron, amikor a tengervíz gondoskodott a természetes hullámokról, s ezzel meg is oldódott a haj-para. A vastag pulcsikkal, sálakkal és kalapokkal jól mutat néha egy-egy fonat vagy konty, ezek mesterszintű kivitelezésére azonban nincs minden reggel időnk, hiszen azt a plusz tíz percet a legtöbben inkább a meleg paplan alatt töltjük.

A következő frizurákat már bizonyosan mindannyian ismeritek, azonban lehet, hogy a sietős reggeleken hirtelen nem jut eszetekbe, hogy mit kezdjetek a hajatokkal az indulásig maradt öt percben. Erre adunk néhány egyszerű ötletet:

Messy bun

Kinek ne jutna ez eszébe? – gondolhatjátok most. Valóban, az egyik legkézenfekvőbb és mégis trendi megoldásról van szó, éppen ezért a mostani összeállításunkból sem maradhatott ki. Valószínűleg mindannyiunknak akkor sikerül a legjobban, amikor éppen zuhanyozni készülünk, de ne keseredjünk el akkor sem ha nem pont úgy néz ki az eredmény, mint a Pinterest tökéletes lányainak (akikkel egyébként még soha senki nem találkozott élőben). Hogy valóban spontánnak hasson a frizura, a kész kontyból húzogassatok ki néhány hajszálat, illetve tegyétek ugyanezt az arcotok keretezésére is. Ha pedig a rohanás során picivel még ziláltabb lesz a hajunk, az csak a sikerét növeli majd!

bf630547b8fc6d1e2761cf565c43d7ec

Half-up, half-down

A helyzet nagyon hasonló az előzőhöz, hiszen ezt a megoldást is naponta láthatjuk szembejönni az utcán, nekünk valahogy mégsem sikerül soha úgy, ahogy kellene. A titok elsősorban abban rejlik, hogy miután két részre választottuk a hajunkat, legalább a felső részét (ha vékonyabb szálú a hajunk, akkor a kiengedendő részt is) tanácsos kicsit feltupíroznunk, így nem fog ellaposodni. Amikor ez megvan, akkor a leválasztott hajból kössünk copfot a fejtetőn, majd ezt tekerjük meg kontyba, aztán pedig rögzítsük hullámcsatokkal. Végül pedig nincs más dolgunk, mint ebből is picit meglazítani néhány szálat a lezserebb hatás érdekében.

a61b015d0d5c384c3d67382867d4011d

Felturbózott top knot

Ha az előző megoldásban már jártasak vagyunk, akkor ez a frizura is kivitelezhető öt perc alatt. Az első lépések ugyanazok maradtak, csupán mielőtt megkötnénk a kontyot fonjuk be parketta fonással a leválasztott felső részt. A laza, sportos hajviseletnek eleganciát és romantikát kölcsönöz, éppen ezért tökéletesen mutat nagy hullámokkal. Az sem baj, ha erre már nem marad időnk, hiszen ezzel a frizurával biztosan nem találkozunk minden nap!

Processed with VSCOcam with acg preset

Oldalfonat

Biztosan mindannyian ismeritek  azt a dilemmát, amikor a hajatok nemrég volt megmosva, ezért nem akarjátok egészében összekötni, de a frufru részénél már kezd picit zsírosodni és egyben ellaposodni, ezért nem is lehet kiengedni. Van egy jó hírünk, ugyanis az oldalfonat a tökéletes megoldás a problémára! Annyit kell csupán tennetek, hogy készítetek egy oldalválasztékot, majd a hosszabb részt klasszikus francia fonással fonjátok be egészen a fületek mögötti részig, a képen látható módon. Hogy a fonat biztosan a helyén maradjon, kössétek meg vékony hajgumival, majd a hajtömeg alatt elrejtve rögzítsétek hullámcsattal.

a8042028a4df3475013c27ecdd2088af

Lófarok “csavarral”

A hagyományos lófarok mindannyiunk számára ismerős: néhányan nap, mint nap így hordjuk a hajunkat, mások csupán az edzőteremben. Most mindkét csoport számára ajánlunk egy megoldást, amitől utcai viseletként is sokkal kifinomultabb formát kap és az elkészítése tényleg csak néhány percbe kerül. Ez alkalommal a lófarkat nem a fejtetőn, hanem a tarkótól picivel feljebb fogjuk elkészíteni, előbb azonban ebben az esetben is kissé feltupírozzuk a hajat a fejtetőn, hogy a copf ne tűnjön nagyon szorosnak, s csak ezután fogjuk össze. A sztárok által a vörös szőnyegen is gyakran alkalmazott frizura máris kész, már csak egy utolsó simítás van hátra: a copfból válasszunk le egy tincset és tekerjük szorosan a hajgumi köré, rögzítsük csattal és fújjunk rá hajlakkot, hogy esős vagy ködös időben is tartós maradjon!

86f47de9ade78b17ab20b3569bd6d8ca

Reméljük, hogy egyszerű tippjeink a hasznotokra válnak és alkalmazásukkal a sietős reggeleken is magabiztosan léptek majd ki a házból, bármilyen időjárás fogadjon!