Báli frizura és sminktippek

Legyen szó gólyabálról, vagy szalagavatóról egy biztos: mindenki tökéletes külsőt szeretne, legalább egy estére. Ez pedig hosszas, lázas készülődést eredményezhet. Azért azt soha ne felejtsük el: a kevesebb néha több. Ennek fényében válasszatok frizurát, és sminket! Mi adunk néhány alternatívát…

A lányok többsége eme két fent említett jeles alkalom előtt hajlamos egy kisebb vagyont elkölteni a fodrásznál, vagy a kozmetikusnál. S ha mindehhez még hozzászámolunk egy csodás kisestélyi ruhát is, akkor bizony könnyen ugorhat 2 havi ösztöndíj egy délután alatt. Természetesen egy magunkra „költött” vásárolgatós, szépítkezős nap minden pénzt megér, de ha egyedi akarsz lenni, akkor érdemes jól átgondolni az álom külsőt.

Ünnepi hajkorona: tedd –ne tedd

névtelen

Ne tedd: Sajnos nagyon sokan esnek még mindig a csillogó, fura kontyok csapdájába. Ennek a stílusnak az a fő ismérve, hogy a hajat teljesen abnormális pozíciókba tekerik, majd a kompozíciót tömérdek hajlakkal rögzítik, s mindezt megspékelik még egy kis csillámporral is. A 90-es években nagyon hódított ez a stílus, de sajnos még manapság is fel-feltűnik egy ilyen frizura.

Tedd: A madárfészek konty helyett válasszatok olyat, ami könnyen kezelhető, és ami fontosabb: helyrehozható. Kevesebb csiga, kevesebb gond. Az ősz hajtrendjei szerencsére bőven szolgáltatnak remek példákat, amiket könnyen el is tudtok készíteni, akár fodrász segítsége nélkül is! Lássunk néhány példát!

Tipp! Viseljetek bátran hajdíszt! Egy ruhához illő hajékszer mesebeli összhatást kelt!

 

frizu4 frizu3

 frizu2

frizu

frizu5

 

Elegáns sminkek: tedd –ne tedd

tumblr_mbxu9g0Z3y1qmsbcio1_500_large Most valljuk be, a magyar – különösen az iskolába járó – hölgyek többsége nem sminkeli – vagy sminkelheti – magát túlzottan erősen. Ezért – és ez nem az ő hibájuk – nem is biztosan tudják, hogy milyen alkalmi smink áll nekik igazán jól. A leányzók valóban szakszerű tanácsot kaphatnak egy ügyes kezű, és jó szemű sminkestől, de a cél elsősorban a smink esetében is az legyen, hogy egyszerűen legyen kifejező.

Ne tedd: Ne hagyd, hogy az arcodat vastag alapozóréteggel vakolják ki. Elvégre is nem színházi ősbemutatóra készülsz, hanem szalagavatóra vagy gólyabálra. Ráadásul, ha nem szoktad magad gyakran sminkelni, akkor egy óvatlan mozdulattal hajlamos az ember lánya kissé elkenni magán valamit (vagy valami másba belekenni).

Tedd: Ragyogj, amennyire csak lehet! Használj bőrtökéletesítő alapozókat, üde színeket, és csempéssz mindenbe egy kis csillogást. Hogyan? Szerencsére nagyon sok nagynevű sminkcég dobott már piacra lágyan fénylő kozmetikumokat. Legyen szó akár arcról, szemről, vagy szájról. A lényeg, hogy egy dologra fókuszáld a tekinteteket – a szádra, vagy a szemedre. Ezzel elkerülheted, hogy Edward Cullen totálisan csillogó ábrázata jusson eszébe mindenkinek a make-upodról!

Tipp! Nagyon figyelj, hogy a szemöldököd formája tökéletes legyen a nagy estére! Ez ad ugyanis keretet az arcodnak, és alapot egy jó sminknek. S ha még jobban szeretnéd a szemedet hangsúlyozni, akkor a nagy estére tetess fel műszempillákat. Hidd el, remek lesz!

47710077272504551_gp1xEUL5_c_large 185773553349934658_Op2cSf77_c_large eyes-make-up-Favim.com-526150_large smink