A ballonkabát története

A ballonkabát avagy “trencskó” stílusos, multifunkcionális, időtálló és tökéletes a szeszélyes őszi időjárás kiküszöböléséhez! Ha kíváncsi vagy ennek a darabnak a történetére, olvass tovább!

 

  • Thomas Burberry az 1870-es években megalkotta az úgynevezett gebardine anyagot. Ez egy különleges gyapjú anyag, mely vízálló, könnyen hajtogatható ám mégis gyűrődésmentes, és pontosan eléggé melegen tart az őszi időhöz. Ezt az anyagot 1888-ban szabadalmaztatta és ezt használták fel a népszerű trencskók elkészítéséhez.

 

trench coat

 

  • A trencskó feltalálását két személy is magáénak tudja. Burberry állítja, hogy 1901-ben ez volt a tisztek hivatalos esőkabátja, míg Aquascutum állítása szerint már 1850-ben az ő találmányát viselték a tisztek a Krími háborúban.

 

trench coat

 

 

  • Mi nem kérdőjelezzük meg egyikőjük állítását sem, ám láthatjuk, hogy mindkettejük háborús felhasználásra tervezte őket, mivel tökéletesen megfeleltek a barátságtalan körülményeknek és időjárásnak. A katonákat melegen és szárazon tartották, plusz a nagy zsebek ideálisak voltak különböző dolgok tárolására.

 

  • Egy 1917-es New York Times cikkben a trencskó betört a divatiparba, hiszen kijelentették, hogy nem csak a katonáknak megfelelő viselet, de akár a businessman-ek is hordhatnák napi szinten. Innentől a siker pedig töretlen volt!

 

  • A ballonkabát valóban időtlen darab. Az divattörténelem során mindig újítják és fejlesztik, más anyagokból hoznak létre új fazonokat, így tartják fenn  divatosságát.

 

trench coat

 

 

  • A trencskó ma is ugyanolyan népszerűségnek örvend mint az 1900-as években. A Burberry divatház még egy saját, különálló weboldalt is létrehozott méltán népszerű darabjainak. A rajongók felölthetik saját képeit és megmutathatják a világnak, ők hogyan hordják a trencskót!

 

Mi miért szeretjük ezt a trendet?

Multi-szezonális és a sok szín és fazon minden évszakban divatos választást kínál. Egy klasszikus ballon minden szettet összeszedetté és kifinomulttá varázsol. Nem beszélve arról, hogy férfiaknak is “hiperszexin” áll!

 

trench coat

 

 

Rengeteg híresség imádja a ballonkabátot, például Audrey Hepburn, Humphrey Bogart, Ronald Reagan, Jackie O, Charlotte Gainsbourg vagy éppen Blake Lively.

 

 

Válaszd ki a hozzád legjobban passzoló színt és fazont és hidd el, ez lesz életed egyik legjobb vására!