Betty Boop története

 

Nagyon sokszor látni ruhák, pólók elején a fekete fehér kis dívát, de igen kevesen ismerik, hogy Ő mégis honnan ered, vagy ki rajzolta, mi a története. Ebben a cikkben szeretném veletek megismertetni Betty történetét, szeretném bemutatni a “projekt,, mögött álló nagy neveket és embereket, hogy mégis kik tették élvezhetővé egy sexy kis rajzfilmfigura produkcióit. Jöjjön hát:

BETTY BOOP

Betty első körben Max Fleisher Paramount által kiadott Talkartoon nevezetű sorozatában szerepelt, mint mellékszereplő. Egyedülálló hősnőként szerepelt 1930 augusztus 9-én  a Dizzy Dishes mesében. Grim Natwick ( rajzoló) elsőször uszkárnak rajzolta meg, akkor még nem volt az igazi,  de a szerkezeténben hasonló volt mostani alakjához.  Két évbe telt, hogy Betty az igazi Betty legyen.  Harisnyakötőt viselt aminek hossza a bal lábán egyre csökkent .

Alakját Mae West adta:

Hangját pedig Helen Kane:

Igen, ez a héliumos hang igazi emberi hang és nem is akár milyen, mikor külön csak a dalt hallgattam tőle egy héten át sírva röhögtem :D . Tessék, ezt sok szeretettel be is mutatom nektek:

Ő volt a 30-as évek ikonja, karriere egyre feljebb ívelt. Naponta később pedig hetente jelentkezett önálló műsorként . A lényeg, hogy Betty színésznő volt és a barátaival rajcsúrozott miközben a talpalávalót, mint már említettem Louis Armstrong és Cab Calloway húzta sőt bele is rajzolták őket a történetekbe , így vált a kislány egyre népszerűbbé. Érdemes megnézni a meséket mert iszonyatosan provokatívak (legalábbis szerintem :D).

Cab Calloway:

Louis Armstrong:

A Hayes törvény bevezetésével megtiltották a szexuális tartalmak sugárzását így Betty szoknyája hosszú lett a melle pedig kisebb, így 1939-ben eltűnt a színről. Később többször feltámasztották, szerepelt a Roger nyúl a Pácban című filmben  is.

Betty rengeteg részben pucérkodott sőt domina szerepben is tündökölt, ennek ellenére több 100 részt megélt és női szereplő létére mindent megtehetett, ami a szexualitással kapcsolatos,  így nem csoda hogy a mai napig ismert figura. Szeretném bemutatni még utoljára azt a részt ami a legjobban megfogott, ezt tényleg érdemes végignézni !

– Hivatalos  oldal:

http://www.bettyboop.com/forums/

Pár,  Betty által ihletett ruha és kiegészítő: