Boldog születésnapot Hannah Murray!

Első hallásra lehet nem ugrik be kiről van szó, ezért úgy gondoltuk, hogy születésnapja alkalmából bemutatjuk egyik kedvenc fiatal mellékszereplőnket a Trónok harcából, akikről eddig biztosan nem tudtál túl sokat. Igen, Szegfűről van szó a fal túlsó oldaláról!

Hannah Murray 1989-ben született az angliai Bristolban, tehát idén tölti a 27. életévét, ami első hallásra egy kicsit hihetetlennek tűnik, hiszen igazán fiatalos kinézettel rendelkezik, biztosan a jó gének játszottak közre, mi nem tippeltünk volna húsznál többet. Tizenhat évesen már meghallgatásokra jár, pár évre rá pedig már meg is kapja első nagyobb szerepét.

http://hdwallpaperbackgrounds.net/wp-content/uploads/2015/09/Hannah-Murray-English-Actress-Pictures.jpg

Skins

Karrierje a brit E4 csatorna Skins című sorozatával indult meg még 2007-ben. Egy igazán polgárpukkasztó produkcióról van szó, hiszen a történet problémás tinédzserek mindennapjait mutatja be, akik javarészt alkohol- és drogproblémákkal küzdenek,  buliról-bulira járnak. Kissé talán melankólikus hangulatú, de javarészt szórakoztató sorozat, amelyben Cassie Ainsworth szerepét kapta, aki viszonylag furcsa természettel van megáldva, amelyet sikerült igazán hitelesen eljátszania, ehhez társultak még az étkezési zavarok és a drogproblémák is. Komoly feladat lehetett ez tizennyolc évesen, sokan kritizálták a sorozatot, főleg a sok szex jelenet miatt, amelyeket javarészt a még kiskorú színészek alakítottak. Cassie tipikus kiegészítője  volt a lefolyt szemfesték és a különböző bogyók. Szerződése az első két évadra szólt, ahogyan nyilatkozott, hülyeség is lett volna továbbra is tinédzsert alakítani úgy, hogy ő maga már rég nem az.

https://c1.staticflickr.com/3/2605/4141070079_e54f0d520b.jpg

Trónok harca

Az igazi áttörést mégis a szuperprodukció Trónok harca hozta meg számára, amelyben ugyancsak mellékszerep jutott neki, viszont az említett sorozatban mindenki karaktere majdnem egyformán értékes. Kinőve a Skinst, itt már komolyabb szerepben láthatjuk viszont, ám itt is egy elég problémás személyt kell alakítania. Édesapjától született gyermekével menekülni kényszerül át a falon, majd sehol nem lel otthonra. Többet nem árulunk el, nehogy spoiler veszély leselkedjen azok számára, akik még az elején tartanak a GOT őrületnek.

http://winteriscoming.net/2016/05/13/celeb-roundup-hannah-murray-michelle-fairley-and-nicolaj-coster-waldau-get-new-gigs/

 

Tévés szereplései mellett pedig egy duó zenei klippjében is megjelenik, nézzétek csak:

Mentés