Boldog Születésnapot James Franco!

Ki hitte volna, hogy a szexi színész, James Franco pontosan ma ünnepli 37. születésnapját? Szerencsére az idő múlása azonban egyáltalán nem hagy nyomot rajta, hiszen jócskán letagadhatna pár évet. Szülinapja alkalmából ismerjétek meg őt és életét még jobban!

A kezdetek

James Franco 1978. április 19-én született a kaliforniai Palo Altoban. Anyja Betsy Verne költő, író és szerkesztő volt, apja pedig a portugál és svéd származású Doug Franco. Kaliforniában nőtt fel két öccsével, Tommal és Dave-el. 1996-ban végezte el a Palo Alto High Scool-t, majd a UCLA (University of California Los Angeles) angol szakán szerzett diplomát 2008-ban. Ezután New Yorkba költözött, hogy rész vegyen a Columbia University ‘s MFA Writing Programban, illetve a New York University ‘s Tisch School of the Arts-ban tanult filmkészítést.

Karrier

Karrierje kisebb szerepek után a Különcök és stréberek című tinisorozattal indult be igazán, ahol többek között Seth Rogennel és Jason Segellel játszott együtt.

James Franco és Jason Segel
James Franco és Jason Segel

Filmszerepet először a Bombanőben kapott, majd pedig a Kerül amibe kerül és a James Dean című filmekben is játszott, utóbbiért Emmy-díjra jelölést és Golden Globe-díjat is kapott. A Pókember-filmekben – bár eredetileg Peter Parkernek jelentkezett – megkapta Harry Osborn szerepét, főszereplő volt a Trisztán és Izoldában, az Annapolisban, illetve szerepelt az Égilovagokban, az Ananász expresszben nyújtott alakításáért pedig 2009-ben Golden Globe-ra is jelölték. Fontosabb filmjei közé tartozik az Ízek, imák, szerelmek, a Párterápia, a Lovelace, a Majmok bolygója: Lázadás, a nagy port kavart The Interview – amely miatt észak-koreai szervezetek támadással fenyegették az amerikai mozikat, ha levetítik -, valamint a Majmok bolygója: Forradalom is.

Made-to-Measure-kampany-James-Franco-val_89b5e635b9cc8e4861c1a2c1469caac3

James Franco 2015-ben sem pihen, hiszen idén is több filmben láthatjuk majd, például a Zeroville című vígjátékban, a The Labyrinth című horrorban és The Adderall Diaries című akció-drámában is.

A rendező

James Francot azonban nemcsak színészként ismerhetjük, hanem rendezőként is. Első két rendezése, a Good Time Max és az As I lay dying nem aratott nagy sikert. Harmadik filmje az Isten gyermeke című sokkoló dráma, amely rendkívül szélsőséges indulatokat váltott ki, megbotránkoztatta, és megosztotta a közönséget.

A Gucci kampányarca

2008-ban a Gucci is felfigyelt a sármos színészre, és felkérték a Made to Measure parfüm reklámarcának. Az illat a klasszikus és a modern vonalak keveredését idézi, ezért tökéletesen passzolt hozzá James Franco, nemcsak külsejét, hanem tulajdonságait és személyiségét tekintve is.

James-Franco-Gucci-1

Szerelem és magánélet

Szerelmi életét leginkább találgatások jellemzik, ugyanis nem szívesen árulja el, ki az aktuális barátnője. Csak néhány szerelemről tudhatunk biztosat, ezek közül az első Marla Sokoloff színésznő, akivel a Kerül, amibe kerül forgatása alatt szerettek egymásba, majd pedig 5 évig jártak együtt. Később Ahna O’Reilly-vel alkottak egy párt szintén 5 évig, azonban a lány szakított vele, mert elege lett a távkapcsolatból, és abból, hogy nagyon keveset látta szerelmét.

A színésznek állítása szerint általában rövid távú kapcsolatai voltak, mégpedig azért, mert barátnői gyorsan dobták őt. Ennek ellenére hisz a monogámiában és a házasságban is, csak a megfelelő személyre és a megfelelő időpontra vár. Jelenleg azonban szingliként éli az életét.

A címlapsztár

Nemcsak a Gucci fedezte fel azonban modellként, ugyanis rengeteg magazin címlapján is szerepelt már, illetve megszámlálhatatlan mennyiségű interjút és fotósorozatot is készítettek vele, ráadásul valószínűleg idén még több hasonló címlapfotóval örvendeztet majd meg minket.

Boldog születésnapot James Franco!