Boldog szülinapot Jessica Chastain!

Ki hinné, hogy Jessica Chastain, A Vadász és a Jégkirálynő gyönyörű Sara-ja idén már a 40. szülinapját ünnepli? Egyszerűen hihetetlen!

A színésznő nem csak színészi és színpadi munkásságáról híres,  filmproducerként is kiválóan teljesít!

Amit Jessica Chastain-ről tudnunk kell

Jessica Michelle Chastain 1977. március 24-én született a kaliforniai Sonoma városában. Édesapja Michael Monastero zenész, édesanyja pedig Jerri Reneé Hastey, vegetáriánus szakács. Szülei válása után édesanyja hozzáment Michael Leroy Hastey tűzoltóhoz. Négy testvére van, akik közül Juliet, a húga 2003-ban öngyilkosságot követett el. A tragédia bekövetkeztével a család visszavonult a nyilvánosság elől. Jessica közeli kapcsolatban van nagyanyjával Maryline-nel: elmondása szerint ő volt az, aki mindvégig biztatta és hitt a karrierjében.

http://cdnph.upi.com/ph/st/th/3171448020831/2015/upi/e877edde6a0f340a54dee8228575ef74/v1.5/Jessica-Chastain-teases-Chris-Hemsworth-about-losing-Sexiest-Man-Alive-title.jpg?lg=5

Jess hét éves kora óta tudta, hogy színésznő szeretne lenni, amikor is a nagyanyja elvitte az első musicaljére, a József és a színes szélesvásznú álomkabát című előadásra. A középiskolát az El Camino High School-ban végezte el, igaz csak felnőtt bizonyítvánnyal, rengeteg hiányzása miatt elvették tőle az érettségizéshez való jogot. Később viszont sikeresen beiratkozott és diplomát is szerzett a Sacramento City College keretein belül. 1998-ban csatlakozott a San Francisco-i színtársulathoz, ahol meg is kapta első szerepét: Júliát alakította a Rómeó és Júlia színpadi előadásában.

http://cdn.entertainmentfuse.com/media/2015/02/jessica-chastain-instyle-magazine-january-2015-issue_11.jpg

1993-ban megnyert egy Robin Williams által támogatott ösztöndíjat a New York városában található Juilliard School akadémiára, ahol a dráma csoport tagjaként több színpadi és filmes alakításban is részt vett. 2003-ban sikeresen BFA diplomát szerzett a szakon. Az egyetem befejeztével Los Angeles volt a következő megálló, ahol 2005-ben a The WB csatorna által bemutatott Dark Shadows sorozatban kapott szerepet. Ezután a Vészhelyzet egyik epizódjában tűnt fel, egy elmebeteg nő szerepében. Ekkor figyeltek fel rá a legtöbben: az őrült nő szerepe mindenkit megnyert. Később láthattuk még olyan sorozatokban, mint a Veronica Mars, Esküdt ellenségek és a Close to Home.

http://zemanceleblegs.com/wp-content/gallery/jessica-chastain/Zeman-Jessica-Chastain-00005.jpg

Filmes karrierje igazából 2012-ben ugrott magasabb szintre, addig csak kisebb szerepei voltak. Főszerepben láthattuk a Mama című horrorban, majd Anne Hathaway és Matthew McConaughey oldalán szerepelt a Csillagok között című sci-fiben. 2015-ben a Mentőexpedíció című filmben mutathatta be színészi tehetségét, amit 7 Oscar-díjra jelöltek. Később a Guelmino Del Toro által rendezett Bíborhegyben láthattuk újra. Ebben az évben három alakításban fogjuk felismerni: a Menedék, Molly’s Game és a Woman Walks Ahead filmekben; ezek közül a Menedéket (The Zookeeper’s Wife) az ő rendezésében.

http://cdn.collider.com/wp-content/uploads/mama-image-jessica-chastain.jpg

Néhány érdekesség:

– Jessica nem szereti nyilvánosságra hozni a magánéletét, sem a személyes adatait. Sokáig még a szülinapját is rejtegette a közönség előtt.
– Vegetáriánus, legtöbbször az anyukája receptjei szerint készíti el ételeit.
– 2012-ben a legszexibb vegetáriánusnak választotta meg a PETA.
– Egy három lábú mentett kutyusa van, Chaplin.

http://www.hawtcelebs.com/wp-content/uploads/2015/01/jessica-chastain-at-2015-golden-globe-awards-in-beverly-hills_7.jpg