Boldog szülinapot Maisie Williams!

A Trónok harca egyik legbátrabb Stark-ja idén a 20. születésnapját ünnepli! Gondoltátok volna, hogy a fiús és vad Arya szerepét alakító Maisie igazából nagyon is szeret lányos lenni néha?

Gratulálunk neki!

Amit Maisie Williams-ről tudnunk kell

Margaret Constance “Maisie” Williams angol színésznő és előadóművész, aki 1997. április 15-én született Bristolban, Angliában. Szülei még kiskorában elváltak, édesanyja, Hillary Frances nevelte, aki egyetemi adminisztrátorként dolgozott, de később otthagyta munkáját, hogy a családjára összpontosíthasson. Három bátyja van: James, Beth és Ted. Cluttonban, Somerset megyében nőtt fel és kezdte az általános iskolát, majd a Midsomer nortoni Norton Hill intézményében végzett.

http://cdn1us.denofgeek.com/sites/denofgeekus/files/2016/08/maisie-williams.jpg

Maisie 10 éves kora óta a tánc művészetének szerelmese, jelenleg a Bath Tánciskola ígéretes növendéke, ahol előadóművészként fog végezni hamarosan. A programon belül gimnasztikát, balett-és énekórákat vesz. Elmondása szerint, ha ajánlatot kapna a tánc szakmájában, azonnal otthagyná a filmek világát.

http://www.thewrap.com/wp-content/uploads/2014/07/maisie-williams-140725.jpg

Trónok harca

Filmes karrierjét a Trónok harca produkciójával kezdte 2009-ben, amikor megkapta Arya Stark szerepét. Noha ez volt élete első alakítása, nemrég bevallotta, hogy igazából ez volt a második szerepválogatása: korábban már jelentkezett egy szerepre a Nanny McPhee folytatásában, viszont nem választották be a stábba. Az akkor mindössze 12 éves lány tökéletesen megformálta a George R.R. Martin által kitalált harcias Arya alakját, szinte azonnali elismerésben részesült a közönség és a filmvilág részéről is.

http://cdn1.ouchpress.com/media/celebrities/653/maisie-williams-10605.jpg

A produkció első részét 2011-ben vetítette le az HBO, s ezután mindenki felfigyelt Maisie tehetségére:  nagy esélyesnek tartották az Emmy-díj elnyerésére. A sorozat nagy sikerrel robbant be a köztudatba és hatalmas nézőközönséget hozott a csatorna részére.

http://cdn.inquisitr.com/wp-content/uploads/2017/02/Maisie-Williams-Arya-Stark-Game-of-Thrones.png

További szerepei

2012-ben felkérték a BBC csatorna minisorozatának egyik szerepére, amiben Loren Caleigh-t alakította a The Secret of Crickley Hall-ban. Egy évvel később láthattuk a Heatstroke (Gyilkos sivatag) thrillerben, majd a Gold (Az érem két oldala) és a The Falling (Eszmélet) produkciókban. 2015-ben a Channel 4 csatorna filmjében, a Cyberbully-ban kapott főszerepet, ahol egy tinédzsert alakít, aki egy hacker áldozatául esik, akinek ha nem teljesíti a kívánságait, intim képeket tesz közzé róla az interneten.

https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2015-01/12/18/campaign_images/webdr01/maisie-williams-cyberbullies-made-me-feel-complet-2-6780-1421105238-24_dblbig.jpg

2015-ben vendégszerepet kapott a Doctor Who sorozatban, majd egy évvel később a The Devil And The Deep Blue Sea drámában Jessica Biel mellett láthatjuk. Ugyanebben az éven az iBoy című akciófilmben is megjelenik, majd bejelenti, hogy 2017-ben egy életrajzi drámábam, A Storm in the Stars-ban kapott szerepet. 2018-ban láthajuk az X-Men: New Mutants produkcióban, ahol Wolfsbane alakját fogja megtestesíteni.

http://omegaunderground.com/wp-content/uploads/2017/02/NEW-MUTANTS_JOSH-BOONE_CONFIRMING_MAISIE-WILLIAMS_WOLFSBANE.png

Díjak, jelölések

2012 óta számtalan jelölésben részesült a Trónok harca karakterének megszemélyesítéséért, viszont csak 2015-ben, az Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films legjobb fiatal színészének díját nyerte el. Egy évvel később a London Critics Circle Film Awards az év brit színészének nominálta a The Falling (Eszmélet) produkcióban nyújtott szerepéért, amit el is nyert.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/6c/46/74/6c4674fbf473184be8593a6f66f95334.jpg