Bőrápolás kisokos

Nyáron különösen sok külső hatásnak van kitéve bőrünk, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni a bőr folyamatos védelméről. Szerencsére termékek sokasága biztosítja bőrünk számára a megfelelő hidratálást és védelmet.

Arctisztítás

Az arcápolás alapja, hogy megfelelően távolítsuk el a sminket és a szennyeződéseket, amik hosszútávon jelentős mértékben hozzájárulhatnak a problémás bőr kialakulásában. Törekedjünk arra, hogy reggel is tisztítsuk meg arcbőrünket, mielőtt nekilátunk a sminkelésnek. Ma már a habzó-, gél állagú tisztítók mellett, törlőkendőkkel is dolgozhatunk, ami sokak számára idegen lehet, ugyanakkor sokkal kevesebb helyet foglal el és akár napközben is magunkkal vihetjük a kis csomagot.

0100313_Wild rose exfoliating_w KORRES – Wild Rose exfoliating cleanser

A tisztító kendők a bőr felszínén található szennyeződéseket szedik le, de esténként, lefekvés előtt, érdemes egy alaposabb tisztítást is beiktatni, amiket a habzó arctisztítókkal végezhetünk el. Hideg vízzel párosítva a habzó arctisztító krémek még hatékonyabban varázsolják csodásan puhává és feszessé a bőrt!

 

Hidratálás

A sminkeltávolítás után a legfontosabb lépés a mindennapi bőrápolás során. Hidratálhatunk krémekkel, permetekkel vagy akár olajokkal is. Fontos szempont, hogy a bőrtípusnak megfelelő krémet válasszunk. A hidratálásból sosem elég, így nyugodtan használjunk többféle krémet is, ha szükségesnek érezzük. A hidratálás során gondoljunk ajkainkra és az érzékenyebb területekre is, mint például a szemkörnyék, ahol még speciálisabb odafigyelésre van szükség. Szükséges megemlíteni, ahogy a sminkelésnél sem szabad megállni az állkapocs vonalánál, úgy a hidratálás és a tisztítás lépéseit is nyugodtan folytassuk a nyakunkon is tovább. A nyak bőre is vékony és érzékeny, évekkel később hálás leszel magadnak, hogy megfelelően gondoskodtál erről a területről is!
Az antioxidánsokban gazdag krémek tovább fokozzák a bőr ragyogását és elősegítik, hogy a bőr fiatalabbnak látszódjon. A megfelelő hidratálás jó alap lehet a sminkeléshez is, így nem feltétlenül van szükség elő-alapozásra.

kyp006_kypris_antioxidantdew_1_1560x1960-iy5lj Kypris – Antioxidant Dew

Az arcolajok kapcsán tévhit alakult ki, miszerint zsírosítják a bőrfelszínt, így elnehezíti azt, ami végső soron nem engedi lélegezni a bőrt. A fokozott faggyútermelés esetén is, a bőr igényli a megfelelő táplálást és hidratálást, így nem célszerű teljesen kizárni az arcolajok használatát. Az olajok több olyan összetevőt is tartalmazhatnak, amik célzottabban táplálják a bőrt, egységes bőrfelszínt eredményezve. A Kora Organics arcolaja igazi csemege lehet a bőr számára, hiszen olyan összetevőket is tartalmaz, amit eddig kevésbé használtak fel olajok készítése során. A Noni kivonatot a Noni gyümölcsből nyerték ki, így 100%-ban természetes összetevőről van szó. Nyugtató hatásának köszönhetően érzékeny bőrűeknek is javasolt.

30mL-Noni-Glaw-Face-Oil-1024x1024px-NEW-product-only Kora Organics – Noni Glow Face Oil

Hűsító arcpermetek

A mindennapi bőrápolási rutin része lehet egy frissítő arcpermet, amit sminkelés előtt, után vagy akár közben is nyugodtan használhatsz. Frissít és táplál, nyugtatja a bőrt, ami a nyári melegben csodaszer lehet a bőr számára.

la-roche-posay-la-r-p-eau-thermale-aer-300ml La Roche-Posay – Eau Thermale

A megfelelő termékek kiválasztásánál sokat segít, ha először tisztázzuk bőrünk típusát, illetve figyelembe vesszük, hogy mennyire problémás bőrrel van dolgunk. Akinek nagyon érzékeny, kiütéses vagy akár pattanásos az arca, mindenképpen konzultáljon orvosával mielőtt új terméket próbál ki! Vigyázzunk bőrünkre, hiszen csak egy van belőle!