Bronzos smink, lépésről lépésre

Mindig is ragyogó makeup-ra vágytál, de nem tudtad mi mutatna jól a napcsókolta bőrödön? Most te lehetsz a nap szépe, ha kipróbálod pár lépésből álló sminkünket. Vigyázat, nagyon szexi!

Első lépés: a szemöldök formázása

Általában minden egyes smink elkészítésekor első lépésként a szemöldökünkhöz nyúlunk. Helyesen! Ez ugyanis egy olyan fontos lépése az egész folyamatnak, hogyha kimaradna csinálhatnánk bármilyen profi sminket, semmit sem érne. Ezért mindig legyünk körültekintőek és kezdjük az egészet a szemöldök fésülésével, kihúzásával és fixálásával.

7b0f31df4e66a9361dbc4ec87dcffe46

Második lépés: alapozás

Mielőtt az alapozód után nyúlnál, előbb vedd elő a pasid arcápolóját és mintha primert használnál, kend be vele az arcodat. Ne ijedj meg az illatos, pasis pacsuli hamar elillan. Ha ez megvan jöhet az alapozó, amelyet a szokásos módon középről indulva, egy ecset segítségével oszlass szét. Fontos azonban, hogy ennél a sminknél hagyd ki a szem mozgó részét. Erre később lesz szükség.

Harmadik lépés: a szemhéj alapozása

Vigyél fel a szemhéjadra egy kevés szemhéjalapot, amellyel könnyedén előkészítheted a szemhéjpúder helyét. Továbbá szükség lesz korrektorra is. Applikálj néhány cseppet a szemed alatti kritikusabb helyekre, a belső szemzugba, az állra, a két szemöldököd közé és az orr középső, hosszanti vonalára.

Negyedik lépés: púderezés

Ennél a lépésnél előny, ha beszerzel egy transzparens púdert, amely jól igazodik a te bőrszínedhez. Ebből tegyél a szemhéjra, a szemek alá, az orrodra és az arccsont alá.

Ötödik lépés: színezés

Mivel idáig csak az alapokkal bíbelődtünk, ideje a sminkednek egy kis színfoltot is adni. Bronz árnyalatú szemhéjpúdert vigyél fel első körben a mélyítővonalra. Ezt követően pedig válassz egy tégla vagy mély narancs árnyalatot és azt is jól eldolgozva vidd fel. Ezzel a második színnel már nyugodtan bánj bátrabban, mert ez adja meg a bronz smink igazi varázsát. Ezt a színt már a szemzughoz is vidd fel. Félhold alakzatot rajzolva satírozz, hogy a szem mozgó része kimaradjon. Egy harmadik színre is szükség lesz. Ez pedig nem más, mint a csokoládébarna, amely a mélyítővonalat és a belső szemzugot köti össze. Ebből a barnából kerül még erőteljesebben a szem belső és külső részére, majd ezt összedolgozzuk szivárvány alakban, jobbról balra irányuló mozdulatokkal. Végül a szem mozgó részére kerül a smink koronája, a bronz színű pigment. Mivel itt sokkal precízebb mozdulatokra van szükség, ezért a pigmentet lehetőleg ujjal vigyünk fel és dolgozzunk el.

maxresdefault

Hatodik lépés: kontúrozás

Természetesen kihagyhatatlan elem egy ilyen fényűző smink esetében a bronzosító. Ebből kerüljön az arccsontra. Figyelve felvitelkor arra, hogy az ecsetet lefelé való mozgatásnál ne húzzuk túl a szemgolyó vonalán. A hajtőhöz jobb és baloldalon szintén helyezzünk a bronzosítóból és az arc alsó részét keretező állkapocsra is. Krémkontúrt is érdemes ilyen stílusú smink estében használni nyáron, ugyanis sokkal tartósabbá és látványosabbá válik a makeup. Ugyanúgy sötétbarna krémkontúr kerül a már bronzosítóval árnyalt helyre, az arccsontra, de nem csak ide hanem az orr két oldalára is tegyünk egy keveset. Ezzel a mozdulattal kisebbnek és vékonyabbnak láttatva az orrot. A highlighter pedig ezután a arccsont fölé kerül.

oval_02_during

Hetedik lépés: a szemek és száj kiemelése

Elérkeztünk az utolsó lépésekhez, amikor is a szem kiemelésére kerül a hangsúly. A vízvonalat feketével kihúzzuk, amit kicsi apró mozdulatokkal el is maszatolhatunk. Majd következhet a szempillaspirál. Végezetül pedig valamilyen natúr árnyalatú szájfénnyel koronázzuk meg sminkünket.

6685c6214eef450b920e3ad6e45ff0f4

Ha ez mind nem lett volna elég, ebből a videóból minden kiderül: