Budababa Accessoires

A következő interjú keretein belül bemutatok nektek egy rendkívüli hölgyeményt, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy füleink a legszebb pompájukban ékeskedhessenek, íme Budababa:

 

Mesélj magadról, Budababa, ki vagy, mi vagy, mit kell tudni rólad?

A nevem Sárközi Andrea, épp ma vagyok 30 éves, juhéjj! :)) Lassan 2 éve élek Belgiumban, Gentben. A szerelem sodort ebbe a városba <3.  Azelôtt Budapesten éltem, többnyire a III. és XI. kerületekben (innen a név ugyebár). Kutyakozmetikus a becsületes mesterségem, amit immáron 5 éve ûzok.

292826_2023974287622_1316918640_n

 

És hogyan indultál el az ékszerkészítés útján?

Gyakorlatilag amióta az eszemet tudom, imádom a fülbevalókat! Néha sajnálom, hogy csak két fülem van! A bizsukészítés hobbynak indult tavaly októberben: ha láttam valahol vagy valaki fülében valami jópofa dolgot, akkor megpróbáltam reprodukálni magamnak otthon. Legnagyobb meglepetésemre egészen nagy sikerrel. Az első komolyabb projekt a gumimaci füli volt. Anno egy barátnőmtől kaptam egy pár macis fülit és szerettem volna még más színekben is. Miután ezt kiokoskodtam, jött a Lego és az origami madár, amik már kicsit komolyabb kihívást jelentettek. Viszont annyira élveztem magát az alkotást, hogy napokon belül térdig jártunk otthon a fülbevalókban. Ekkor jött az ötlet, hogy esetleg megér egy misét körbenézni Gentben, hátha valahol szivesen kitennék a polcra a kis portékáimat.

 

Hogy kell ezt elképzelni, milyen lépéseket tettél? Egyszerűen csak besétáltál egy boltba és rákérdeztél?

No most Gentről tudni kell, hogy alapvetôen egy elég fiatalos város: rengeteg a diák, egyetemváros lévén. Itt mindenki művész! De komolyan! Szinten mindenki csinál valamit: zenél, fotózik, fest, ruhákat varr, vagy óriás buborékokat fúj a gyerekeknek a téren… Ennek megfelelően elképesztő mennyiségű kis bolt van a városban, akik ezen művészi értekkel rendelkező kreációk árusításával foglalkoznak. Tehát egy dobozka fülbevalóval a tarsolyomban elindultam szerencsét próbálni. Néhány próbálkozás után meg is kaptam a tuti infót, ugyanis a bolt ahova bementem ajánlott egy másik boltot, akik szerintük ilyesmivel foglalkoznak.

252232_408469715858421_1052477008_nAz üzlet neve Mieke, tulajdonosa nevét viseli akit leginkább egy pozitiv energiabombaként tudnék jellemezni. Elképesztő módon tetszettek neki a dolgaim (de ehhez őt ismerni kell, úgy tud lelkesedni dolgokért, hogy nem tudsz mást csinálni csak vele lelkesedni! Olyan érzésem volt, mint ha feltaláltam volna valami nélkülözhetetlen dolgot!) Tehát azonnal ott is hagytam neki szinte az összes kis fülbevalómat! Papír kitölt, ár kitalál, bizományos értékesítés, yeah! Még aznap egy másik boltban is szerencsével jártam, szóval mondhatjuk, hogy első körben sikeresnek tûnt a dolog. No de még mindig ott volt, hogy veszik-e majd a füliket?

 

Most már költői kérdés lenne rákérdezni… :)

Igen… szóval hamarosan hívott Mieke, hogy jó lenne, ha vinnék még cuccot, főleg a madarakbôl, mert a veői közelharcot vívnak értük. OK.. na itt leültem! Azon a hétvégén (is) egész végig madarat hajtogattam! Aztán csináltam FB oldal a füliknek és onnantól gyakorlatilag engem találtak meg mások, hogy szeretnék árulni a kreációimat. Egyszer bevásárlás közben láttam meg a fülimet egy leányzó fülében. Párom odament megkérdezni, hogy hol vette őket, erre a leányzó kb elkezdte felsorolni az elérhetőségeimet, meg hogy hol és milyen üzletekben lehet kapni őket! Vicces élmény volt :D Ekkor tudatosult bennem a siker lehetősége. Szóval ez a nagy sztori, igazából semmi nagy dolgot nem tettem, csak egyszeűüen teszik az embereknek amit csinálok! Sokszor megállítanak az utcán, hogy de jó a fülbevalóm, hol vettem…

 

Hol tartasz most és mik a további tervek?

Mostanra itt Gentben 3, két másik városban további 2 üzlet árulja a holmimat.

/a boltok listáját és az elérhetőséget elkérhetitek az orsi@fashionfave.com-ra írva, vagy magától a művészkisasszonytól :) / 

Hamarosan új projektbe kezdek: nagyon érdekel az újrahasznosítás: recycled avagy “upcycled” ékszerekkel szeretném bôvíteni a palettát. Miután főállásban kutyakozmetikuskodom – 3 hónapja nyílt meg a saját üzletem – ezért csak kevés időm jut az ékszerekre mostanában. Szeretném Brüsszelbe, Antwerpenbe, Londonba és Amszterdamba is eljuttatni az ékszereimet.

Budababa világuralomra tör! \m/ >.< \m/

Jogi nyilatkozat:
Az interjúban elhangzott válaszok minden esetben az interjúalany álláspontját tükrözik. A szerkesztőség a válaszokért, azok valóságtartalmáért, a válaszokból eredő bármiféle kárért felelősséget nem vállal.