Budapest Fashion Week – 2.nap

Idén is csodálatos kollekciókat mutatott be az immár 10 éves Budapest Fashion Week három napos rendezvénye. Íme a második nap kreációi…

Ágoston Stefánia/ Ticci

A tervező életében a 2007-es év volt a fordulat, hisz ekkor érkezett egy nagyobb megrendelése Németországból. Az azóta is sikeres kollekciók már több országban elérhetőek és folyamatosan gyarapodnak. A ruháira jellemzőek az egyenes, nőies vonalak, a csipke és a piros szín. Kicsit olyan mintha időutazáson vennénk részt, hisz nem épp a 2015-ös trendeket tükrözi, de valószínű hogy ez lehet a tervező sikerének egyik titka.

Chotronette

A tervező páros a szecesszió lelkes rajongója, melyek teljesmértékben visszaköszöntek a ruhakölteményeken is. Művészi céljuk, hogy olyan időtlen kollekciót készítsenek amely ugyanúgy jól néz ki ma, mint ötven év múlva. Jelmondatuk, hogy nem a trendekben hisznek, hanem a stílusban. A ruhák szinte összes darabja tele van csipkével, így akár egy Disney mesébe is beleférnének, hisz a modellek igazi mesebeli hercegnőkké változtak a kreációkban.

Eli.B

A tervező a márkát az olaszországi Torinoban alapította, de mielőtt saját márkát hozott volna létre évekig dolgozott Párizsban a Versace majd a Prada divatházaknál. Kisfia születése után azonban úgy döntött visszaköltözik Olaszorszába és saját brandet alapít. Lágy, kellemes, nőies esésű finom szabású ruhadarabok híve, melyben a legtöbb anyag a selyem. Elizabeth azt szeretné ha boltjában minden nő megtalálná a neki tökéletes ruhadarabot.

PT Woman

A tervező témájául sokak kedvencét a Szürke ötven árnyalatát választotta. Úgy gondolja az öltözködés pont annyira hatást gyakorol az emberekre mint egy érzelmi megnyílvánulás. Tehát nem mindegy, hogy mit veszünk fel akár egy egyszerű hétköznapon sem. Az alá -és fölé rendelt szerepek a hatalom gyakorolt rá hatást, melyet ebben a kollekcióban szeretne bemutatni. A ruhák mind szürke árnyalatú nőies darabok, melyek legtöbb esetben a bujaságot jutatták eszünkbe.

 

 

Cataleya

“Minden nő egy egyéniség!”

Ez a kollekció a női elegancia inspirációjából jött létre. A tervező megpróbálta elkapni a gyengébbik nem rejtett, vad, férfias oldalát. A márka annak a nőnek lett tervezve aki a mának és a jelennek él és nem törődik az őt körülvevő előítéletekkel, valamint szabad, független és hű önmagához.  Ez a nő nem fél felvenni csillogós ruhákat, de közben kész arra is, hogy a komoly oldalát mutassa. A Cataleya feltárja az erős és bátor feminim lelket! A ruhák főként kék, arany, fekete és piros színekben készültek és többször feltűnt a kreációkban a halálfej motívum is.

 

Fotók: ZSOCC FOTÓ