Cara az új Kate?! Nem!

A brit Vogue nemrég publikált egy cikket “Miért nem Cara az új Kate Moss?” címmel. Minket is érdekelt a téma, ezért utánajártunk, miben hasonlítanak, miben nem. Nevezhetjük-e Cara-t az új Kate-nek vagy még nem érett meg erre a címre?

Kate Moss májusban megünnepelheti 35. Vogue címlapját, Cara pedig 2014-ben is az év modellje lesz. A 21 éves és a 40 éves modell idén még egy meglepetéssel is készült a közönség számára, ugyanis egy közös Burberry kampány erejéig összeállnak. Nagyon várjuk már mi sül ki, ha a két szupermodellt együtt látjuk majd, de előbb fejtsük meg, miért is nem Cara az új Kate.

 

 

Ugyan ki engedte volna meg Kate Moss korábban, hogy okostelefonnal a kezében menjen végig a kifutón egy modell?! “Cara-nak természetes, hogy a közösségi médiát használja, ez egy része annak, ahogy él. Úgy értem, hogy valamelyik nap csinált egy selfie-t a kifutón. Senki más egy másik generációból, mint Kate-é, még csak nem is vette volna fontolóra.” – mondja Sarah Doukas, a Storm Model Management társalapítója, ahova egyébként mindkét modell szerződött. Cara és Kate két különböző generációt képvisel, ahol más volt az elvárás, más volt az “átlagos”, még a szépség is más jelentett, és arról, hogy kiből hogyan lett modell már ne is beszéljünk. A közösségi média akkora nagy szerepet játszik manapság mindenki életében, hogy a nagy márkák kampányai sem csak egy gyönyörű fotóból állnak, sőt manapság egy jó modell nélkül a kampány sem biztos, hogy nyereséges lesz. Mióta a modellekből is olyan sztárokat csinálnak, mint egy színészből, énekesből, azóta a kampányok is eladhatóbbak. Ilyen ez a modell-business…

 

“Cara maga a közösségi média- újító, izgalmas és nem tudja abbahagyni, hogy kifejezze magát” – mondja Sarah Doukas öccse, Simon Chambers, aki szintén a management alapítója. Cara Delevingne és Kate Moss nem az egyetlen olyan modellek az ügynökségnél, akikre érdemes odafigyelni, hiszen ott van még Lottie Moss, Alewya Demmisse, Elle Richards, de valljuk be, Cara és Kate nélkül nem ismernénk mi sem a céget. Nézzük csak végig, ki mennyi különböző kampányszereplést tudhat maga mögött.

Cara Delevingne fiatal kora ellenére már több éve a Burberry arca, de a Donna Karan New York reklámban is évről évre feltűnik. Maga mögött tudhat egy Pepe Jeans London kampányt és miután a Mulberry-t is büszkén támogatja szereplésével, a Mulberry a Cara névre keresztelte legújabb táskáját. Ki ne felejtsük szereplését az Anna Kareninában és még a hangja is gyönyörű!  Ha figyelembe vesszük, hogy Kate Moss 40 évesen is csúcsformában van, akkor valószínűleg Cara-t is lesz időnk megunni a következő évek során. Habár egyik modell sem él botránymentes életet, irigyek lehetünk rájuk sikereikért, ha külsejükért nem is.

 

 

 

És most jöjjön Kate Moss. 14 évesen kezdte a modellkedést, manapság már szupermodellként tartják számon, nem is akármiért. Rengeteg kampányt, reklámot tudhat maga mögött, címlapok, fotósorozatok és cikkek tömkelege. Ha valaki a kezdetek óta gyűjti az összes Kate Moss-ról szóló cikket és képet, akkor most kiegészítheti azokkal a Vogue magazinokkal, amelyek újabban Kate is tagja. Modellből újságíró? Miért ne? 26 év modellkedés után valószínűleg kívül-belül tudja mit jelent a “modell” szó és mi jár vele! Vajon ennyi év után engedné, ha lánya is ezt a szakmát választaná? Kate Moss ugyan írója is a Vogue-nak, közben persze rengeteg márkát is reklámoz. Az Alexander McQueen divat háznak készült fotói máig megjelennek szinte az összes magazinban. Korábban az Isabel Marant márka arca is volt, ő is “kisegítette” a Burberry-t szépségével és kozmetikumok ezreit reklámozta a Kérestase márkától a Rimmel London-ig. Hogy mennyi különböző újságnak volt látható a borítóján, nem tudnák megszámolni, azt viszont még észben tartjuk, hogy májusban megjelenik 35. Vogue címlapja. És hogy miért ő lesz a címlaplány? 3 év után ismét összeáll a Topshoppal és tervez egy kollekciót, aminek darabjai szintén májusban kerülnek a boltokba.

 

Nem tudunk dönteni, hogy Cara vagy Kate, de nem is fogunk, hiszen két generáció, két különböző, egyformán tehetséges szupermodelljéről van szó!

 

Forrás: http://www.vogue.co.uk/news/2014/03/21/why-cara-delevingne-is-not-kate-moss-by-sarah-doukas