Chanel és a 100 éves divatház

Egy nő, egy ikon, egy márka. Coco Chanel neve olyan a divat világában, mint a Coco Cola az üdítők között. Mindenki ismeri, mindenki hallott már róla és presztizsértékkel bír.

coco-chanel

Gabrielle Bonheur Chanel az 1800-as évek végén, Franciaországban született. Hosszú utat járt végig, míg Gabrielle-ből Cocóvá vált. Első kalapkészítő műhelyét szerelmének, Arthur Capellnek köszönhette. 1913-ban újabb butikot nyitott Deauville-ban, majd egy évvel később Biarittz-ban. Azonban első, mai fogalmainknak megfelelő butikja csak 1918-tól fogadta a vásárlókat, ahol már a kalapokon túl ruhákat, ékszereket, szépségápolási termékeket, sőt még a híres Number5 parfümöt is megvásárolhatta a kor elitje. Öltözékei mind Európában, mind pedig Amerikában hatalmas sikernek örvendtek.

hat box

Számtalan könyv és film örökítette meg Coco legendás életét, míg munkássága tovább él a nevét viselő divaház által.

1983 óta Karl Lagerfeld a Chanel divatház tervezője. Ugyanakkor nemcsak tervezőként ismert, hanem sikeres fotós és rövidfilmrendező is. Megosztó személyisége senkit sem hagy hidegen, így minden újabb aktivitása igen nagy érdeklődésre tart számot.

Karl Lagerfeld

Lagerfeld a 2013-as május 8-ai, szingapúri Chanel bemutatón egy rövidfilmmel kíván emléket állítani a Deauville-ban nyitott butiknak. A kisfilmben Keira Knightley játsza Chanelt, a film pedig megtekinthető lesz a www.chanel-news.com – on.

keira-knightley-coco-chanel

A rövidfilm trailere: