Cipőfetisiszták figyelem! Brian Atwood 2011/2012 ősz-téli kollekciója megérkezett

“Egy cipő is megváltoztathatja az életedet…kérdezd csak Hamupipőkét…” Egy Brian Atwood pedig az egész világot másképp láttatja a kollekció átlagos, 140 mm magas tűsarkaival. Egy ilyen mesebeli darabbal biztosan kitűnsz a szürke átlagból.

Brian Atwood kampányfotó
A külföldi sztárok körében Brian Atwood szignózott remekműveire a legnagyobb a kereslet ,hiszen  high-end márkájának darabjai mindig is a felső tízezrek boldogságának apró kis kulcsai voltak. Hogy lopta be magát a leghíresebbek és legtöbbet fotózott sztárok szívében? (Ami ismerjük el elég jó reklámkampány.) A választ a stílusos repertoár felvonultatásával meg is érthetjük, hisz rendkívül kifinomult nőiesség és lélegzetelállító ötletek izgalmas kavalkádja kelt minden cipőrajongó szívében sóvárgást.

Brian Atwood

A cipődesigner kollekciójának titka a formabontó megoldásokban és a sokszínűségben rejlik. Darabjait messze elkerüli a monotonitás leghalványabb jele is.  Szemet gyönyörködtető remekművei kialakításakor törekszik arra, hogy minden stílus, minden forma és színvilág helyett kapjon az adott szezonban. Kicsit sablonosnak is nevezhetnék, ezt a túlságos igyekezetet, hogy mindenkinek megfeleljenek a tervezett topánok. Ez talán munkásságának az egyetlen negatívuma, hogy már szinte erőltetetten törekedik az igények kielégítésére. Miben is nyilvánul ez meg? Az őszi-téli kollekció darabjai között megtalálhatóak a bokacsizmák, lovagló csizma jellegű darabok, a térd fölé érő verzió, a peep-toe, a szandálszerű fazon, a kerek orrú, a hegyes orrú, a platform…Egy-egy merész és újító cipője mellett, ugyanúgy megtalálható a klasszikus fekete ,,tárgyalós” és ,,báli” magassarkú is, a szinte már sekélyesnek számító fekete színekben. Azonban túlzott megfelelési kényszerét leszámítva formabontó darabjai szinte már divattörténeti jelentőségűek. Színek, minták, formák és anyagok sokaságának változatosságával játszik, mely érdekes párosításokat és meglepő harmóniát teremt egy-egy magassarkújánál. Bátran alkalmazza a szegecseket, kristályokat, selyemszalagokat, de még tollakat is felhasznál. A cipők alapját bőr,szőrme, szatén és velúr képzi, mely nemcsak ellenáll az időjárás szélsőségeinek, de luxusérzetet teremt és a maximális kényelmet is biztosít. A sarkokon található aláírás sikere és jelentősége is bizonyítja, hogy az apró részletek varázsolják igazi műalkotássá ezeket a darabokat. A kollekció alkotásait megtaláljátok a lenti galériában. Nektek melyik a kedvencetek?