Cipőt keresel a nyárra? Ezt a két magyar designert imádni fogod!

Szerencsére Magyarországon is egyre divatosabbak a magyar designerek által tervezett ruhák, és cipők, bár sajnos még mindig nem kapják meg azt az elismerést, ami járna nekik. A legtöbben ezért főként külföldi piacra gyártanak, de ha nagyon figyelmesek vagyunk, nekünk is csurran cseppen valami.

Cipők terén hódít ugyan a kényelmes stílus, és újra divatba jöttek az oldschool darabok, de ki ne szeretne néha csinosan kilépni az ajtón?

Hozzám mindig is közel álltak a finom, nőies, ám mégis a mindennapokban is hordható darabok, amik nem törik fel a sarkam, és nem kell a nap végén itt-ott sebtapaszt használnom.

Így találtam rá a Mandragora cipőkre.

Scherfel Nóra a nemzetközi marketing területet hagyta maga mögött, hogy cipőket tervezhessen. Hiszi, hogy a kézzel készített holmiknak lelke van, így nem is volt kérdés számára, hogy cipőit limitált szériában, kézzel készítsék. Olaszországi utazása során volt lehetősége megismerkedni a különböző bőrökkel, ami segített megtervezni első cipőit az egyediség és a természet jegyében.

Küldetése, hogy cipői ne csak szépek, hanem hordhatóak is legyenek akár egy egész napi városi rohangálás alatt is. Kollekciója részei a balerina cipők, bokacsizmák, de még oxford cipőket is találunk, amik sokak kedvencei, hiszen gyakorlatilag bármivel lehet őket kombinálni.

BBV_9157
https://mandragoradesign.com/products/elegant-rosegold-oxford-shoes

Egy másik hazai, figyelemreméltó cipőmárka a Dyan.

Polgár Diána a cipők megalkotója a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, majd miután megszerezte gyakorlati tudását elindította saját márkáját. Cipői szintén kézzel készülnek, limitált kiadásban, magas minőségű anyagokból.

Ha balerina cipőt szeretnék, biztosan nála kezdem a nézelődést. Nemcsak szépek, de nagyon kényelmesek is, és mindegyikbe belevisz egy kis pluszt, ami egyedivé varázsolja a kollekció darabjait. Az asszimetria egy cseppet sem zavaró, és bátran fel lehet venni őket elegáns ruhákhoz is.

A xaria fantázianevű darab pedig egyenesen a kis fekete ruha kis fekete cipő megfelelője.

 http://www.dyan.hu/SHOP/Synthesis/XARIA9.html
http://www.dyan.hu/SHOP/Synthesis/XARIA9.html

Ebből is látszik, hogy igenis vannak Magyarországon minőségi, hordható, divatos ruhák és cipők, csak meg kell találni őket. Ezek a fiatal tervezők beleadnak mindent, és rengeteg fantáziával olyan darabokat alkotnak, amit már sok külföldi szakember is elismert.

Ha pedig fontos, hogy egyedi darabokat hordjunk, nem szeretjük a tucat termékeket, szeretünk kilógni a sorból, mindenképpen nézzünk körül a hazai designer piacokon, mert kincseket rejtenek. A feltűnő, de stílusos outfithez ugyanis nem méregdrága darabok össze-vissza kombinálása kell, hanem elég lehet egy-egy kiegészítő, amivel felhívhatjuk magunkra a figyelmet. Ráadásul, ha ez a darab egy magyar tervező munkája, még a hazai gazdaságot is támogatjuk vele, ami által mind több és több tehetséges tervező kaphat lehetőséget, hogy kibontakoztassa szárnyait.

A végére pedig jöjjön egy nyári válogatás, ahogy ígértem: