CSF 2015 tavasz/nyár Budapest Bauhaus kollekció

A koncepció egy kollekció esetében sosem mellékes, hogy honnan jön, hiszen az a világ nagyon is kihat az alkotó stílusára. Így van ez a CSF tervezőjének, Csabay Ferinek az esetében is, aki a 2015-ös tavasz-nyári, a korábbiakhoz képest nagyobb volumenű, több darabból álló kollekciójában Budapestet, annak is a Bauhaus stílusban épült oldalát mutatja be, abból inspirálódott.

 

“Az építészet mindig is közel állt hozzám illetve ahhoz a konstruktív, fűszeres minimalizmushoz, ami a CSF-re jellemző. A Bauhaus témakör illik hozzám, és ez egy olyan stílusirányzat, amiben a magyar alkotók nemzetközi szinten is kiemelkedőt alkottak” – mesélte a tervező az ihletforrásról. A ruhákon visszaköszönnek a Bauhaus épületek homlokzati arányai, illetve azok formái a printelt és lézervágott mintákban is felbukkannak.

“Az egyes modellek is magyar Bauhaus alkotókról lettek elnevezve. Valamint a lookbook-ban néhány oldalt a magyar Bauhaus alkotók és munkáik bemutatására szenteltem” – mondta Feri.

 

 

A színek terén a pasztell árnyalatok uralkodnak: az alapszíneket főképp halványkékkel, sárgával, menta zölddel egészíti ki a tervező. Az elegáns nő ruhatárának alapdarabjai ebben a kollekcióban is megtalálhatók, természetesen némi rafinériával fűszerezve: a fehér ruhát mozgalmassá varázsoló fekete szegéllyel készült zsebek, vagy a betétrészekkel készült felsőrészek.

 

 

A CSF 2015 S/S Budapest Bauhaus kollekció folytatja, és egyben tovább építi a CSF márka szofisztikált gondolatiságra és kifinomult eleganciára épülő arculatát.

 

fotó: Olajos Tamás

stylist: Eugenia Zhenya Bulah & Grof

haj: Pásztor László

mua: Marton Bettina

model: Sirah @Attractive Models

helyszín: Design Terminal

A CSF története

 

A CSF tervezője Csabay Ferenc már gyerekkorában megismerkedett a ruhakészítés világával. Családjának több tagja is szabó vagy szűcs volt így a textilek, varrógépek, tűk cérnák hamar ismerősek lettek számára. Kiskorában édesanyja divatbemutatókra vitte magával ahol gyerekként a backstage-be jutva beleláthatott a háttérmunkákba is. Ezen impulzusok hatására először szabó képesítést szerzett majd, mivel jobban érdekelte a ruhakészítés kreatív része divattervezőként diplomázott. Diploma után különböző kreatív projektekben vett rész, hogy tapasztalatot gyűjtsön majd megalapította saját márkáját.

A CSF márka 2009 végén kezdte meg az útját és fokozatosan lépett egyre előrébb a divat palettáján. A kezdeti kollekciók során a tervező, Csabay Ferenc és stábja folyamatosan figyelte a visszajelzéseket és mára határozott elképzelés áll a CSF mögött. Már a legelső kollekció bemutatkozhatott a Berlin Fashion Week hivatalos programjában szereplő Project Galerie showroom-ban, Berlinben és azóta folyamatosan figyelem kíséri a szakma és a sajtó részéről az újabb kollekciókat.

 

A CSF stílusa

 

A minimalizmus, konstruktivizmus, a tradíciók tisztelete és a merészség mind-mind saját hangvitelben kerültek bele az összességében eleganciát képviselő CSF kollekcióba. “A minimalista stílusban nehéz megtalálnia egy tervezőnek a saját hangját, de azt hiszem nekem sikerült” – mondta a tervező. Röviden összefoglalva: CSF- minimalizmus egy kis csavarral.

Egy nő magabiztosságát meghatározza, hogy mennyire érzi jól magát a bőrében, hogy mennyire elégedett a megjelenésével. A CSF olyan kollekciót szeretne kínálni a nőknek, amely darabjait viselve magabiztos eleganciát sugározhatnak magukról, könnyed darabok által, nem hivalkodó módon.

CSF- Izgalmas elegancia.