Csinos és praktikus frizurák a vízpartra

Egy átlagos nő mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb formáját hozza a strandon is: a vágyott bikinialak eléréséért hónapokkal előre elkezdünk dolgozni,  a pasik szemét pedig a legdögösebb fürdőruhákkal vonjunk magunkra.

Annak érdekében, hogy minél lenyűgözőbb hatást érjünk el, érdemes a frizuránkra is odafigyelni, hiszen igaz a mondás, miszerint a haj öltöztet. Azok se keseredjenek el, akik úgy gondolják, nem elég ügyesek egy fonatnál bonyolultabb hajviselet elkészítéséhez, hiszen az alábbiak sokszor egyszerűbbek, mint amilyennek tűnnek, kellő kitartással és egy kis gyakorlással pedig úgy nézhetünk ki a vízparton, mint aki az Instagramból lépett ki.

Laza hullámok

Abban egyetérthetünk, hogy a strandra leginkább a hullámos haj passzol, és több frizurához kifejezetten jó alapot ad. Többféleképpen is varázsolhatsz magadnak hullámos tincseket. A klasszikus megoldás a hajsütővas, de léteznek már tengeri sós permetek, amelyekkel csak be kell fújnunk a hajunkat. A vizes tincseket fond be éjszakára, vagy szárítás közben csavargasd őket az ujjaid köré, illetve a befont hajat is kivasalhatod.

Fonatok

Egy klasszikus fonattal ártatlan, kislányos megjelenést kölcsönözhetünk magunknak, ráadásul ez éppen divatos is, és a strandra talán a legjobban passzoló hajviselet. Azonban miért ragadjunk le a hagyományos fajtánál, amikor a fonatokat millióféleképpen lehet variálni?

A bohém hatás érdekében fonj be néhány kisebb tincset, majd a hajadat kösd fel egy laza- vagy félkontyba! Nemcsak remekül mutat, de az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető hajviselet. Ha szárnyra kap a fantáziád, a fonatokat díszítheted hajgyűrűkkel vagy hajpiercinggel.

Készíthetsz magadnak hajpántot is a fonatodból, mindössze annyit kell tenned, hogy mindkét oldalon befonsz egy-egy tincset, majd keresztezed őket.

Kontyok

Mostanában hódít a messy bun, azaz a kissé kócosabb, lazább konty. Kötheted a fejtetődhöz közel, vagy a tarkódnál, a lényeg, hogy egyáltalán ne legyen szabályos, a legjobb hatás eléréséhez pedig lazán fel is tupírozhatod a tincseidet. Készíts egy egyszerű copfot, majd csavard meg a hajadat, tekerd körbe a hajgumi körül és rögzítsd a kontyot egy másik gumival.

Egy másik, egyszerűbb módszer nagyobb bogyót eredményez: kösd fel a hajadat rendes kontyba, majd fogd meg a tincseket és erősen húzd szét őket úgy, mintha egy copfot akarnál szorosabbra húzni.

Két csiga

Ha igazán egyedi megjelenést szeretnél, válaszd két egyenlő részre a hajadat, és készíts két ugyanakkora kontyot. Nem sokan sétálnak majd szembe veled a strandon ugyanilyen frizurával, pedig kifejezetten aranyos megjelenést kölcsönöz.

Copfvariációk

Egy egyszerű copfot is számtalan módon fel lehet dobni. Fonj be egy kisebb tincset, ami magában bohém hatást eredményez, ám akár körbetekerheted vele a hajgumit is, ami már elegánsabb megjelenést kölcsönöz. Csavart lófarkat pedig úgy készíthetsz, hogy a copf tövét kettéválasztod, és a résen átforgatod a hajadat.

Kiegészítők

Ha ezek után még mindig maradnál az egyszerű hajviseletnél, vagy még jobban fel szeretnéd dobni a frizurádat, válogass a nyári kalapok közül, amelyek sohasem mennek ki a divatból, vagy pedig szerezz be egy hajpántot és egy kendőt, amit a fejedre köthetsz!

Melyik a kedvencetek ezek közül?