Daalarna Fashion Show 2016

A tavalyi show óriási sikere után idén duplán rendezték meg a Daalarna éves haute couture divatbemutatóját, melynek ismét a Millenáris adott méltó helyszínt.

Elegancia mesterfokon

A rendezvény idén ötödjére is hű maradt az est háziasszonyához Tatár Csillához, aki most csak Skype bejelentkezéssel tudta elindítani a show-t, hisz tavaly pontosan a Daalarna bemutatója előtt tudta meg, hogy kisbabát hord a szíve alatt, azonban a pénteki bemutató után másnap A DAL utolsó adásában hálája jeléül Benes Anita költeményben pompázott. (Kép róla a galériában!)

“Érzéki megjelenés, felejthetetlen alkalmakra” a Daalarna jelmondata idén sem okozott csalódást. Sőt! A tervező hihetetlen, de minden évben egyre fentebb és fentebb rakja a lécet… Nem hiába, hogy a tavalyi siker után duplán került megrendezésre az esemény, melyre a jegyeket napok alatt elkapkodta a közönség. Idén is különös odafigyelést kapott a dekoráció mely ebben az évben is minden tekintetben hozta a külföldi divatbemutatók színvonalát.

daalarna2016-24_web

Spring is in the air

A Flower elnevezés már sugallta, hogy igazán tavaszi hangulatú showra számíthatunk és nem is kellett csalódnunk, hisz szinte minden virágba borult és a helyzetet csak fokozta a már jól megszokott Daalarna illat. Mhhh.. A hazai divatvilágban ritka az olyan tervező, aki mer erőteljesebb színeket használni míg Benes Anita egyből a mély pink, napsárga, fűzöld és királykék uszályos estélyi ruháival nyitotta a showt. Mind mind erős eleganciát és magabiztosságot sugalltak. Ezek után következtek a pasztell árnyalatú színátmenetes kreációk és a lenyűgöző virágos darabok, melyek álomszerű képet varázsoltak elénk. A márka védjegye az ellentmondásosság, amelyet idén is kitűnően érzékelhettünk a bemutatón a zenei blokkok váltakozásával, illetve ha kicsit is figyeltünk az anyagok, színek, és fazonok is pontosan erre játszottak. Olyannyira volt szexi és lehengerlő mint visszafogott és bájos. Az utolsó tour lélegzetelállítóra sikerült a már jól megszokott klasszikus fehér esküvői ruhákkal. Ebben az évben sem hanyagolta el a tervező a már tőle jól megszokott hátkivágást, a csodaszép fehér gyöngyök használatát és nem utolsó sorban a sejtelmes csipke megoldásokat a ruha felső részein. A Daalarna alkotója kényesen ügyel arra, hogy minden nő megtalálja a neki legmegfelelőbb kreációt, hisz a testhez simuló selyem daraboktól egészen a hercegnős tüll csodákig minden fazon fellelhető volt a kollekcióban, így bárki könnyedén kiválaszthatta a saját kedvencét.

Profi modellek, profi stáb

A bemutatót óriási előkészületek előzék meg, a modellek már délelőtt óta próbáltak a színpadon, hogy mindenképp a maximumot tudják nyújtani. Mind a smink, mind a haj Daalarnásra sikerült, egyszerre volt nőies, szexi, bájos, és elegáns. Ezekről a már jól bevált csapat gondoskodott. A modellek haja laza kontyban volt, melyet ismét Hajas László mesterfodrász és csapata készített el. A sminket idén is Sipos Zita álmodta meg az estre, aki a lányok szemhéjára pink alapra tett csodaszép strassz köveket, minimális fekete tussal és nagyon természetes hatású műszempillával. Az ajkukon nude rúzst használt és hozzá illő pirosítóval tette még varázslatosabbá a modellek tekintetét. Benes Anita kollekcióját tökéletesen kiegészítik Vágó Réka cipői, melyek nélkül már el sem tudnánk képzelni a ruhákat, hisz évek óta együtt dolgoznak az eseményen. A legfrissebb hírek szerint pedig a Daalarna ruhákat már nemcsak a hazai, hanem Egyesült Államok, Kanada, Írország és Ausztrália menyasszonyai is elérhetik. Csak így tovább!

A képekért köszönet:

Kondella Misi Photography – www.kondellamisi.hu

Geberle Berci – www.geberleberci.hu

László Antal – www.lantal.hu