Dark Birds 2015 ősz/tél by Prieston

A fő inspirációt Alfred Hitchcock erős szőke karakterei nyújtották, illetve konkrét filmként a Madarak. A kollekció egy másik, mélyebb jelentést is hordoz, hiszen a szabadság szimbólumaiként a madarak bátrabb viselkedésre ösztönöznek a divat terén, akár egy kis őrültséget is megengedve.

RÉSZLETEK

A madármotívumok az egész kollekcióban jelen vannak nyomott minták és tollak által. A mintákhoz alapul szolgáló festmény a tervező, Nagy Noémi munkája. A csillogást a sok ezer, egyesével felvarrt Swarovski Elements kristály biztosítja.

ANYAGOK

Krokodilmintás nyomattal ellátott anyag, printelt Beverly és átlátszó háló a leggyakoribb, de az urbánus stílust képviselő, egyszerű pamut is helyt kapott a kollekcióban.

SZÍNEK

A fekete és fehér alapok könnyen viselhetővé teszik a darabokat, amelyek szabadon variálva formálhatók viselőjük egyéni stílusához. Türkiz és kék részletek visznek színt a kollekcióba.

A TERVEZŐ

Nagy Noémi 2013 tavaszán mutatta be első kollekcióját. Szezonról szezonra meglepi közönségét új darabjaival, amelyek első ránézésre ugyan különbözőek, de mégis magukon viselik a PRIESTON márka alapjegyeit. Állandó résztvevője a bécsi divathétnek, illetve tavaly szeptemberben, Londonban is bemutatkozott. 2015 februárjában a New Yorki divathét alatt megrendezett Nolcha Fashion Weeken mutatta be a Dark Birds kollekciót.

Noémi blogját itt is eléred