Deadpool2 – Wade Wilson a tökéletes pasi

Előrebocsátom, hogy nem fogok spoilerezni, mindenki menjen szépen el a moziba, és nézze meg, mert ez bizony 2018. egyik legmenőbb filmje. Nem csak szerintem, hanem a filmkritikusok szerint is.

Aki látta már az első részt, annak nyilván nem újdonság, de aki még nem, annak elmesélem, hogy a méltán sokak kedvence, Ryan Reynolds által játszott karakter egy ex-katona, aki találkozik élete szerelmével, ám sajnos rákot diagnosztizálnak nála, így minden követ megmozgat, hogy túléljen, aminek következtében szuper erőre tesz szert, és nem csak a rákból gyógyul ki, hanem gyakorlatilag elpusztíthatatlan lesz. Kellemetlen mellékhatás, hogy a bőre viszont összeég, és az bizony nem simul ki.

Deadpool-2-Ryan-Reynolds-Pay-Raise

Na de vajon mennyire számít a külső?

Adott egy kellően jóképű fickó, aki minden hülyeségben benne van, teljesen odáig van a szerelméért, és nem is kell félni mellette, hogy egy jött-ment rabló kitépi a kezünkből a Gucci táskát, hiszen bárkivel elbánik másodpercek alatt.

Nem erre vágyunk mindannyian?

Egy igazi pasira, aki mindent megtesz a boldogságunkért, miközben odafigyel magára ( nem véletlenül emeli ki a fenekét a csinos, piros ruha), és éppen csak annyi barátja van, hogy nem is kell osztoznunk a hétvégéken. Igaz, hogy közben szuperhős lesz, de nem afféle világmegmentős típus, hanem a pénzért rosszfiúkat ölős, így nem kell másodállásban egy újságnál dolgoznia.

Wade Wilson, alias Deadpool mindezt hozza, ráadásul laza humorral is megáldották a készítők, márpedig mi lehet szexibb egy férfinál, aki meg tud nevettetni?

A bőre pedig teljesen másodlagos lesz, az ember nem is figyel rá, és nem csak azért, mert a film nagy részében maszkban van, hanem egyszerűen nem lesz releváns. Nem tudom, hogy a készítőknek volt-e efféle mondanivalójuk ezzel, de a mai világnak úgy hiányzik ez, mint egy falat kenyér. Mikor mindenki először csak a külső alapján ítéli meg a másik embert, jön egy sármos színész, és eljátssza egy összeégett testű “bohóc” szerepét.

Nem csoda, hogy Ryan lett az egyik legnépszerűbb férfi színész a nők körében, hiszen sokan ezzel a szereppel azonosítják. Hát még ha hozzávesszük, hogy a való életben pedig példás családapa hírében áll!

index

Igaz, hogy ez csak egy film, és nem is ez a fő konklúzió, de nagy öröm lenne, ha a férfiak egy része végre felismerné, hogy az érzelmek kimutatása nem ördögtől való. Lehet még valaki akkor is macsó, ha közben látványosan szereti a barátnőjét. Ha meglepi ajándékokkal, amik nem drága ajándékok, hanem olyanok, amiknek a nő biztosan örül, mert tudja, hogy mit szeret, mert odafigyel rá.

És igenis ezt tudja Wade Wilson, miközben leszámol az ellenséggel, és ki tudja, talán még a világot is megmenti egyszer!