Decemberi pasink: Chris Pratt

Igen, még mindig van jó adag szépfiú a tarsolyunkban, így a sorozat folytatódik. Ezúttal egy sármos színész van a soron, ismerjük hát meg Chris Pratt életét!

Nem tartozott mindig a tipikus hollywoodi szépfiúk közé, de talán éppen ettől annyira sármos és vonzó, mert látni a fejlődést. Az utóbbi években rengeteg filmben láthattuk, ideje hát egy kicsit jobban megismerni!

Teljes nevén Christopher Michael Pratt 1979. június 21-én látta meg a napvilágot, Virginiában. Családjához mindig is nagyon szoros kapocs fűzte, éppen ennek köszönhetően váltotta valóra egy fiatalkori álmát és vásárolt házat édesanyjának.

Karrier

Christ 19 éves korában, véletlenül fedezték fel, miközben éppen pincérkedett, ekkor került be  Cursed 3. filmbe. A film után meghallgatásokra kezdett járni, első komolyabb szerepe a The Huntress című sorozatnak köszönhető, sőt így kapta meg SAG kártyáját is, amellyel elismerték, mint hollywoodi híresség.

cp

Ezután újabb sorozatokban kapott karaktert, mint a Narancsvidék vagy az Everwood. Az első film, amelyből már emlékezhetünk rá, az A számos pasas című rom-kom. volt Anna Faris-szel, aki később a felesége lett.

Karrierje ettől kezdve felfelé ívelt, láthattuk a Galaxis őrzői 1-2. részeiben, Az utazók című moziban Jennifer Lawrence mellett,  A hét mesterlövészben vagy éppen legeltethetjük rajta a szemünket a Jurassic World és a Bosszúállók legújabb, jövőre a mozikba kerülő részeiben.

cp1

Díjak

Kitartó munkája meghozta gyümölcsét, néhány díjat sikerült bezsebelnie az elmúlt években és van egy olyan sejtésünk, hogy a jövőbe jó pár várható még ezek mellé.

cp2

  • MTV Movie Award – A legjobb akciójelenet: Jurassic World (2016)
  • Teen Choice Awards – Kedvenc színész sci-fi kategóriában: A galaxis őrzői vol. 2 (2017)
  • Shorty Awards – Színész kategória (2015)

Magánélete

Mint fentebb is említettük, a szintén színészként tevékenykedő Anna Faris volt a felesége. Sajnos múlt időben, idén úgy döntöttek, elválnak útjaik, így újabb álompártól mondhattunk búcsút. Szerelmük egy közös sorozatnak köszönhető. 8 évig voltak házasok, van egy Jack nevű kisfiuk is, aki 4 éves. A válás oka a hírek szerint, hogy míg Anna a családra, addig Chris a karrierjére szeretne koncentrálni.

HOLLYWOOD, CA - APRIL 21:  Actor Chris Pratt, wife Anna Faris and son Jack Pratt attend the ceremony honoring Chris Pratt with a star on the Hollywood Walk of Fame on April 21, 2017 in Hollywood, California.  (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Érdekességek

  • A galaxis őrzőiben nyújtott alakítására gyerekkora két fontos hőse, Han Solo és Marty McFly volt a legnagyobb hatással. Ez cuki!
  • Édesapja aranyásó volt, ezért gyermekkora alatt folyamatosan költözködtek.
  • Be szeretett volna állni az amerikai hadseregbe, erről bátyja beszélte le.
  • A suliban igazi nagymenő volt, benne volt a birkó- és focicsapatban is.cpfő

Azért igencsak szemkápráztató látványt nyújt és nehéz elképzelni, hogy egykor duci volt! Várjuk 2018-at, hiszen szuper szerepekben láthatjuk majd.