Designer celebek – sztárok, akikből divattervező lett

Kedvenc sztárjaink közül sokan kívánnak a komfortzónájukon kívül is bizonyítani és tehetségüket legtöbben a divat- és szépségiparban tudják legjobban kamatoztatni. Vannak, akik sminktermékeket dobnak piacra, akadnak akik cipőket vagy ékszereket terveznek, de jó páran igazán elismert divatbirodalmakat uralnak. Legújabb cikkünkben róluk lesz szó.

Victoria Beckham

Victoria Beckham mindig is imádta a divatot és a legnevesebb designerek méregdrága kreációival töltötte fel gardróbját. Stílusérzéke azonban nem mindig volt hibátlan, így amikor divattervezésbe kezdett sokan kételyek között fogadták első kollekcióját. Az egykori Posh Spice azonban végleg bebizonyította, hogy a stílus és a divat a vérében van. 2008-ban meg is alapította saját márkáját, majd nemsokára már a New York-i divathét legünnepeltebb tervezői közé tartozott és a kritikusok is csak szuperlatívuszokban fogalmaznak ruháiról. Titka a minimalizmusban és a hordhatóságban rejlik, hiszen ő is szívesen viseli a saját maga által tervezett kreációkat. Az egyszerű, letisztult és sikkes darabok szezonról-szezonra diktálják a trendeket. Munkájának legnagyobb elismerése, hogy 2011-ben a British Fashion Awards legjobb divattervezőjének járó díját is hazavihette.

0949-designer-victoria-beckham-acknowledges-attendees-after-presenting-her

Kanye West

Kanye West azt hiszem úgy gondolja, hogy mindenhez ő ért a legjobban. A rapper már számos területen próbálta ki magát, stílusérzéke megkérdőjelezhetetlen, így az senkit sem lep meg, hogy divattervezésben is maradandót alkotott. Kanye elsőként 2009-ben, a Louis Vuitton divatházzal karöltve tervezett mutatós és méregdrága sneakereket, illetve az olasz Guiseppe Zanottival működött együtt, valamint részt vett egy Bape kollaborációban is. 2007-ben láttak napvilágot az első olyan hírek, miszerint Kanye a Nike-val készül valami nagy dobásra, az első Air Yeezy-t ő maga mutatta be a 2008-as Grammy-n, majd a 2011-es Coachellán újabb modellről rántotta le a leplet. A Nike-val közös sikersztori után 2013-ban mindenkit meglepetésként ért a hír, hogy Kanye a konkurens Adidasnál folytatja cipőtervező karrierjét. A kollabról többször röppentek fel hírek, azonban a Kanye West x Adidas modellekre tavaly februárig várnunk kellett. A rapper a New York-i divathéten a sztárvilág krémje és a divat véleményformáló vezéregyéniségei előtt mutatta be első Adidas kollekcióját. A darabok őszintén jócskán alulmúlták a várakozásokat, azonban ez semmit sem vont le a sikerből, hiszen az első és az újabb kollekciók darabjai is szinte percek alatt hiánycikké váltak, illetve Kanye tavaly a legnagyobbakat megelőzve vehette át az év cipőtervezőjének járó díjat.

1020

Mary-Kate és Ashley Olsen

Az Olsen ikrek divat iránti rajongása senkit sem lep meg, hiszen a lányok életéhez kisgyermek koruk óta szorosan hozzátartozott a sztárság, a vörös szőnyeg és a reflektorfény. Mary-Kate és Ashley igazi divatdiktátorok voltak a 2000-es években, vagány és egyedi stílusuk szinte mindenkit elvarázsolt, így amikor a filmezés helyett a divattervezést választották szintén borítékolható volt a siker. A lányok számos márka tulajdonosai, azonban leginkább ismert vonaluk a The Row, mellyel a divathetek kifutóit ostromolják. Az általában oversize szabású, boho és homeless stílusokat vegyítő darabok minimalizmusa és egyszerűségében rejlő nagyszerűsége a divatszakma kedvence, így 2012-ben és 2015-ben a CFDA “Az év divattervezői” díjjal ismerte el munkásságukat.

pj-bu860_therow_p_20140514150430

Rihanna

A barbadosi énekesnő szintén igazi divatdiktátorként lett elkönyvelve a sztárvilágban, hajszínét és stílusát olyan hirtelenséggel változtatja, hogy azt szinte már követni sem tudjuk, így nem is meglepő, hogy 2014-ben hivatalosan is stílusikonná választották. A divatszakma már elismerte így csak idő kérdése volt, hogy a sztárdesignerek sorába is beálljon, 2015-ben pedig meg is tette ezt. Riri ugyanis akkor szerződött le a Puma kreatív igazgatójának, időközi kollabok helyett pedig inkább a New York-i divathéten debütált őszi-téli kollekciójával. A show-t nagy siker fogadta, így a folytatás nem is volt kérdéses az énekesnő illetve a márka számára sem, a második Puma Fenty kollekciója pár hete a párizsi divathéten került bemutatásra. A kicsit túlzó, modern Marie Antoinette-et idéző darabok egyszerre sportosak és különlegesek, a különböző stílusok keveredése jellemzi leginkább, ezzel is bizonyítva, hogy egy szetten belül mennyi lehetőségünk van.

infphoto_4008094