DirTies Night az Instantban

Június 14-én ismételten megcsodálhattuk Biacsics Tina DirTies kollekcióit az Instantban. A bemutató egyik különlegessége az volt, hogy a tervező összes eddigi kollekciójából felvonultak darabok, illetve már a következő szezonból is ízelítőt kaphattunk. Cikkem a megszokottól annyiban fog eltérni, hogy nem csak nézőként  voltam jelen az eseményen , hanem modellként is és bemutathattam 3 szettet az est folyamán. (eddig sosem írtam olyan bemutatóról, ahol én is modellként léptem színre, így ez egy másik nézőpontból adhatja vissza a történéseket)

 

A bemutató másik különlegessége a nem mindennapi sminkekben rejlett. Erős, hangsúlyos sminkeket kaptunk, úgy mint fekete rúzs, műszempilla, erős tusvonalak. Sokaknak talán ez túlzásnak is tűnt, de a bemutató célja nem a hétköznapi, utcai szettek bemutatása volt, hiszen a ruhadarabok és az összeállítás megkívánta ezt. Ha megnézzük a ruhák szabását rögtön látjuk, hogy egyedi darabokról van szó, amik vadságot, fiatalságot árasztanak. Viszont ha nem ilyen sminkkel és nem ilyen kombinációkban hordja őket valaki, akkor hétköznapra vagy bármely más alkalomra össze tud állítani valami olyat, ami nem fog szembe jönni vele az utcán, mert ezek a darabok nem tucat gyártás végtermékei, vagy valamely más márka utánzásának eredménye, hanem fantázia, kreativitás szüleményei.

A játékosságot, a nőiességet, vagányságot tükrözik mind szabásban mind anyagokban, a színekről nem is beszélve. Ez a stílus, illetve a sminkek összhatásában talán a ma nagyon kedvelt “vámpírstílust”  idézhetik meg,  mert ott is erőteljes szerepe van a nőiségnek, a merészségnek a megjelenésben.

Létezik egy olyan része a bemutatónak, bemutatóknak, amit a nézők sajnos, vagy nem sajnos nem láthatnak, nem lehetnek részesei: ez a backstage. Modellként azt mondom ez a legjobb része az egésznek, együtt készülni, izgulni, hogy a kifutón már minden tökéletes legyen. Vidám légkörben telnek ezek az órák, sok nevetés, beszélgetés jellemzi őket. És igazi csapattá alakulunk sokszor, hiszen mindig akad olyan, akivel már nem először dolgozunk együtt. Jelen bemutató esetében már szinte mindenki ismerte a másikat több alkalomról is, mert nem ez volt az első bemutatónk Tinával. A másik dolog, amit megjegyeznék a bemutató kapcsán, hogy ennek a jó hangulatú készülődésnek a stáb is részese volt, sminkes, fodrász, modell és tervezőnk (Tina) is. Mert ez nem mindnehol van így, nem mindenhol tekintik a modelleket egyenrangú félnek, hanem csak “ruhafogasként” kezelik, ezért is más ez a csapat. Remélem még rengeteg alkalmunk lesz együtt fellépni.

A  bemutatót buli követte hajnalig, ahol a vendégek együtt szórakozhattak a fellépőkkel.

Aki pedig többet szeretne megtudni Tináról, a ruhákról vagy esetleg a képek láttán kedve támadt valamelyik ruhát megszerezni magának, az a nem régiben elkészült honlapon megtalál mindent, és kapcsolatba léphet a tervezővel is, aki nagyon szívesen válaszol minden kérdésre: www.tinabiacsics.com  Érdemes körül nézni!

A következő bemutatókra pedig várunk szeretettel mindenkit!

Képek forássa:
Weisz Erika
Fekete Csaba (FeCsa)
zsibi.com

Smink: Jánvári Noémi, Varga Zsófia

Haj: Popovics Nikolett