Dirty Birdie by Prieston – 2016 Tavasz/ Nyár

A fő inspirációt a FW2015-ös Dark Birds kollekció nyújtotta, mely önmagunk felfedezéséről szólt. Légy bátor és találd meg Önmagad. Ezzel szemben a Dirty Birdie, már a gátlások levetkőzése. Önmagunk elfogadása. A másoknak való megfelelési kényszer sutba dobása!

Részletek

A Dark Birds kollekció továbbgondolásaként értelmezhető a Dirty Birdie. Két fő motívum szerepel a kollekcióban: a szívecskék, illetve a kalitkák. A kalitka mintás anyagokat a Noémi által készített vázlatok alapján printelték. Érdekesség még, hogy ebben a kollekcióban újra hangsúlyt kapnak a láncok. A korábbiakkal ellentétben idén plasztik láncok egészítik ki a szetteket, melyek önállóan, övként is funkcionálnak. A csillogást továbbra is az egyesével, kézzel varrott Swarovski kristályok biztosítják.

 

Anyagok

A könnyed anyagok szolgálnak alapjául a Dirty Birdie-nek. Különféle selymek, printelt muszlin, illetve lenvásznak. Játékos anyagok, játékos textúrák.

Színek

A fehér és a pink dominál, de ezek mellett fellelhető a fekete és a narancs is, illetve, ezen színek különböző árnyalatai.