Divat-tündérmesék

A divatfotósok, stylistok, kreatívok és grafikusok sok mindenhez fordulnak inspirációért, mikor egy-egy sorozatot készítenek egy magazin számára vagy egy új kampányt terveznek. A filmes témák mellett kétségtelenül a legnépszerűbbek az irodalomhoz, mesékhez kapcsolódó fantáziavilágok párosítása neves tervezők kreációival. Mi most összegyűjtöttük nektek a legszebb képeket, amelyek igazi kényeztetést nyújtanak a szemnek. Enjoy!

 

Annie Leibovitz nevét mindenki ismeri, aki egy kicsit is otthon van a sztárok, divat vagy a fotózás világában, és talán sokan találkoztatok már a mesék által ihletett sorozataival is. A főbb szerepekben gyakran ismert arcok köszönnek vissza, például Keira Knightley, Drew Barrymore, Natalia Vodianova, Lily Cole, vagy akár Lady Gaga.

Alíz Csodaországban

Óz, a csodák csodája

Jancsi és Juliska

A Szépség és a Szörny

Rómeó és Júlia

 

Eugenio Recuenco fotóinak világa egészen egyedi, hideg, szürreális hangulatot sugároz.

 

Fiona Quinn „Dark tales” című sorozata szintén nagy kedvencünk.

Chris Craymer elbűvölő, fantasy hangulatú képeitől szem nem marad szárazon.

Az alábbi képek Arthur Elgort művei. A vörös hajú, babaarcú Lily Cole szerintünk telitalálat egy ilyen jellegű sorozathoz.

Daul Kim Pöttöm Pannát kapta lencsevégre a koreai Vogue számára:

Biztosan sokan emlékeztek erre a 2010-es Louboutin kampányra. Nehéz is lenne elfelejteni a cipőcsodákat, amelyek hozzájuk illő mesés környezetben jelentek meg.

Ezeken a tavalyi képeken pedig sokunk gyerekkorának egyik kedvence pózol Dolce&Gabbanában, Louis Vuittonban és Marc  Jacobsban.

 

Neked melyik a kedvenc sorozatod? Esetleg nem szerepelt az összeállításban? Ne habozz megosztani velünk!