Divatos frizurák tavaszra

Az egyértelmű, hogy a 2015-ös év legnagyobb trendje hajvágás terén a bob. Erről már korábbi cikkünkben is olvashatsz. Ám mi van azokkal, akik nem mernek, vagy nem akarnak meglépni egy ilyen radikális váltást? Nem kell elkeseredni, inkább merítsünk ihletet a kifutókról!

Laza hullámok

Az örök trend. Nem kell hozzá túl sok kézügyesség, inkább csak ki kell tapasztalni, kinél mivel lehet a legegyszerűbben elérni ezt a hatást. Van, akinek eleve ilyen a haja: se nem göndör, de nem is egészen egyenes. Micsoda mázlista! A többiek pedig folyamodhatnak egy egészen egyszerű praktikához: lefekvés előtt nedves kézzel át kell tapogatni a hajat, majd befonni egy egyszerű, nem túl feszes copfba. A végét lazán szabad csak begumizni, hogy ne maradjon benne törés.

hair1
Valentino, Marchesa, Chanel

Minimalista lófarok

Minél hosszabb és egyszerűbb, annál jobb. Fésüld ki tükörsimára a hajadat, és fog alacsony copfba. Elegáns és komoly kinézetet kölcsönöz. Még szebb, ha a saját hajaddal, vagy egy ehhez kapható fém karikával eltünteted a hajgumit. Mehet rá hajlakk, hogy minél fényesebb és hosszan tartóbb legyen. Persze rendezett hullámokkal, vagy kreppelt tincsekkel is meg lehet bolondítani.

pony
Cushnie et Ochs, J. Mendel, Stella McCartney

Csavart és fonott

Rengeteg tervezőnél láthatunk idén fonott, csavart műveket, így mindenki könnyedén megtalálhatja a kézügyességének megfelelőt. A rendezetlen, természetes, szélfútta frizuráktól a precízen font, letisztultakig, mindenfélét láthattunk a tavaszi kifutókon. Sőt, Jeremy Scott kollekciója a hippi stílus köré épül, így ilyen jellegű, csak egy-egy vékony fonott tinccsel megbolondított hullámos hajat is bátran viselhetünk. Reméljük, lassan megérkezik a jó idő, amikor egy sapka már nem rontja el az aktuális kreációnkat.

braid
Marissa Webb, Giorgio Armani, Jeremy Scott

Vizes hatás

Íme a legelvetemültebb trend, amit át lehet venni a nagy divatházaktól. Utcára nem is valószínű, hogy így, egy az egyben viselném, de néhány részletet érdemes ellesni.

A lényege annyi, hogy addig fésüljük hátra és lakkozzuk a hajat, amíg az meg nem áll úgy. A kifutókon továbbmentek, és addig csinálták ezt a trükköt, amíg az olyan hatást nem keltett, mintha vizes (vagy inkább zsíros lenne). Ez sok a hétköznapokra, az alapötlet azonban (egy letisztult, egyenes hátrafésült frizura) nagyon is igényes. Magunknak megtűzhetjük oldalt egy-két hullámcsattal, így nem is szükséges annyi sprét használni hozzá.

sleek
Marni, Balmain