Divatos hajszínek őszre

Az ősz a változás időszaka. Ahogy változik a természet és az időjárás, úgy változtatjuk mi is a ruhatárunkat, a Pinterestről elcsent háttérképünket és néhány szokásunkat is.  Ez az évszak sem kell azonban feltétlenül az elmúlásról szóljon, hiszen sok szempontból tekinthetjük egy új kezdetnek is.

Amellett, hogy beindul a munka, elkezdődik az egyetem és az iskola (ez persze nem mindenki számára okoz felhőtlen örömet), az őszi trendek számos üdítő finomságot kínálnak és ez persze nem csak ruházat tekintetében, hanem például a hajtrendekben is igaz. A nyár végeztével jót tesz a hajunknak egy kis felfrissülés, ez pedig természetesen a színére is értendő. Ha igazán trendik akarunk lenni, akkor most a napszítta tincseinket az ősz árnyalataira cseréljük le, ez pedig garantáltan megnöveli majd az önbizalmunkat is!

Mutatjuk, melyek közül válogathatsz:

Meleg szőke

Ha a szőkék csoportjába tartozol és a hidegebb hónapok beköszöntével sem szeretnél megválni az imádott hajszínedtől, akkor ezt a színt neked találták ki! Válts sötétebbre, konkrétabban válassz egy olyan árnyalatot, amely valahol a “beach blonde” és a barna között áll, arany beütésekkel, az eredménye pedig karamelles hatás. Így megmaradsz szőkének, a hajszíned azonban megidézi az őszi napfény megcsillanását a barnuló leveleken! Gigi Hadid évek óta hasonló árnyalat mellett dönt és nem is véletlenül, hiszen kicsit mindannyian irigyeljük a hajkoronáját!

Mélyvörös

Természetesen a vörös haj nagyon karakteres, így nem áll jól akárkinek, most azonban egy olyan árnyalatáról van szó, amely kicsivel szelídebb, ezért nem is olyan ijesztő. Barna hajúaknak kifejezetten ajánlott, ha szeretnének valami újat, az eddiginél merészebbet kipróbálni! Megvan benne a vörös haj tüzessége, amelyet a melegebb, fahéjas tónus szelídít meg, ettől lesz olyan különleges. Ebben az esetben nem is kell ecsetelnünk, hogy miért tökéletes az őszi szezonra, de Emma Stone például egész évben erre szavaz!

Csokibarna

Nem beszélhetünk őszi hajszínekről anélkül, hogy megemlítenénk az örökérvényű barnát! Mondják, hogy visszafogott, egyesek szerint esetleg unalmas, de azt senki sem tagadhatja le, hogy sosem megy ki a divatból és erre Audrey Hepburn a legjobb példa; de mellette sok más XXI. századi bombacsaj és modell választja ezt a hajszínt évről-évre! Ha rájuk akarunk hasonlítani, vagy természetes barnák vagyunk és kicsit feldobnánk a megjelenésünket, de nem akarunk sokat változtatni, akkor most a legjobb választás a mahagóni vagy a szerecsendiót megidéző tónusok! Közben azonban ne felejtsetek el figyelni a megfelelő hajápolásra sem, hiszen a barna haj akkor a legszexibb, ha egészséges és szépen fénylik (ezt pedig a képek is bizonyítják)!

Édes szörbet

Egy picit talán furcsának hangozhat, hogy egy ilyen erőteljes, élénk színt ajánlunk őszre, azonban nem hagyhattuk ki az összeállításunkból, hiszen az év és a szezon egyik legnagyobb kedvencéről van szó! Mindannyian tudjuk, hogy nyáron mennyire menő volt a pasztell színű séró (néhányan talán ki is próbáltátok egy-egy fesztivál erejéig), most pedig ezeknek a sötétebb, erősebb árnyalatai hódítanak! Egy ilyen frizura igazán szemrevaló és bátor választás, de a hatása is garantált, ugyanis tutira egyedi leszel vele!

Fémes szürke

Ha egy ideje fontolgatod, hogy kipróbáld az évek óta divatos szürke hajszínt, akkor a stylistok szerint most jött el az ideje! A ködös őszi napokon a szürke minden árnyalatát imádjuk, legyen szó ruháról, manikűrről vagy akár lakberendezésről. Miért ne vetnéd be ezt a bomba árnyalatot a hajadon is? Főként most, amikor a paletta igencsak széles: a sötét faszéntől kezdődően, a fakó ezüstön át, egészen a platináig terjed; úgyhogy bőven van miből válogatnod!

A cikk alapja: www.elle.com