Divattippek férfiaknak

Szerencsére manapság az erősebbik nem sem elégszik meg a praktikummal és a kényelemmel, egyre inkább szerepet játszik öltözködésükben az esztétikum is. Íme pár hasznos tanács, hogy biztosan megforduljanak utánatok a lányok!

Először is szeretném tisztázni, hogy tudatosan hagytam ki a már-már harisnyaszerű csőnadrágot, a vádli közepéig feltűrt társát és a bőr bokaláncot, hiszen témának a férfidivatot választottam, ezeket pedig elsősorban a kísérletező, stílusukat még kereső  tinédzsereken láthatjuk. Jobb esetben.Photo by Pinterest

Az ing

Női szemmel kevés olyan vonzó ruhadarab akad egy férfi szekrényében, mint egy tökéletesre vasalt ing, ami olyan, mintha viselőjére öntötték volna. Variálható mindennel, legyen hosszú vagy rövid ujjú, mintás vagy egyszínű:  felhasználhatóságának csak a képzelet szab határt. Kötelező darab az elvárt fehéren kívül egy farmering!  Kicsit talán a tavalyi év nagy slágere, a kockás ing miatt mellőztük, de tavasszal egészen biztosan újra hódít. Viseld zöld nadrággal, hiszen nagy visszatérő a khaki, olyan univerzális, hogy nincs is talán szín amivel lehetetlen kombinálni. Akik a laza stílust kedvelik, egyszerűen felkaphatják egy póló fölé, plusz egy sapkával pedig teljes a hipszter, hódító egyetemista outfit.

A nadrág

Ha combközépig érő sortban feszítesz, azzal számolj, hogy úgy fogsz festeni mint egy túlkoros óvodás! Teljesen férfiatlan, nehéz eldönteni, hogy akkor választottál rosszabbul, ha feszes vagy ha zizegős… Dönts inkább a térdig érő, illetve hosszú darabok mellett. A hawaii virágos sortokat azonnal száműzheted! A hosszat tekintve óvatosan kell bánni a nadrágszár feltűrésével is. Egyrészt bízd inkább a párodra, bután fest, ha túl sok anyagot göngyölítesz fel, másrészt nem áll mindenkinek jól, gondolok azokra akik erősebbek lábban – bokában. Ne ragadjatok le a farmernél és a fekete nadrágnál! A barna szinte minden árnyalata akármikor divatos, lendületet ad az egész szettnek egy élénk szín vagy egy erős kontraszt. Barnát szürkével? Bátran! A színekkel való játék a legegyszerűbb módja a vásárlás nélküli trendkövetésnek. Nemcsak a hölgyeknél fontos a kerek hátsó, uraim, hanem éppúgy a Ti esetetekben is! Ne válasszatok béna zsebes nadrágot és a buggyos jogging nadrág sem olyan nagy siker már.

A lényeg a részletekben rejlik!

Ha randitok lesz, abban száz százalékig biztosak lehettek, hogy az órátokat és a cipőtöket le fogjuk csekkolni. Bizonyított tény, nincs mit tenni. Egy rosszul megválasztott cipő az egész összképet lerombolhatja pillanatok alatt, míg ha az óra szép (szép nem egyenlő a drágával) nagyjából bármit felvehettek, mert nagyon sokat dob egy pink ingen is, szinte már elhiteti velünk, hogy akár az is trendi. A szilikon órák ideje is leáldozott, ne erőltessük. Nincs semmilyen aranyszabály, hogy bőr vagy fémszíjas az Igazi, mindkét verzióban akadnak kedvencek és ellenpéldák. Az arannyal csínján kell bánni, véleményem szerint férfi órára és úgy általában kiegészítőkre a kőberakás nem való. Tiltólistás a nagy és csicsás övcsat, a kutyalánchoz hasonló nyaklánc és karkötő, futócipőt pedig hordj akkor, ha futni mész! Nyakkendők esetében a legcsúnyábbakat hagyd meg a céges bulikra, egyébként ha az alkalom nem teszi kötelezővé, a vékonyabb fazon szinte mindenkinek előnyösebb, akár a hétköznapokon is egy farmeringgel. Színes cipők – legyen szó bőr vagy sportcipőről, ha nem választunk nagyon kötött árnyalatot, nehéz lesz mellélőni. Ékszereknél nem könnyű tanácsot adni, stílustól és személyiségtől függően szinte mindent szabad, hangsúlyos darabokat ne társítsunk további kiegészítőkkel, férfiaknál még inkább ciki a karácsonyfa effektus, a hozzá társított sztereotípiákról nem is beszélve!

Dzseki körkép

A motoros bőrdzseki örök kedvenc, idén kicsit a nyolcvanas évekre hajazva tér vissza: alul anyagából készült övvel. Pufi mellény megengedett ha edzeni mentek, boltba vagy leviszitek a szemetet. Ha elvárjátok a nőktől, hogy csinosak és ápoltak legyenek, tegyétek meg ezt Ti is értünk! Kevesek fantáziáját indítja be a kinyúlt mackóalsó  – pufi mellény kombója. A parka uniszex darab, a casual utcai divat nagy favoritja, egy sötétkék vagy khaki darabbal évekre megoldottad a kabátkérdést. Hihetetlenül vonzó a hanyag elegancia, ehhez elengedhetetlen egy ballonkabát! Jófiúknak szigorúan sállal, huncutaknak kétnapos borostával.

Uraim, vásárlásra fel! Egy kis divatozás mindenkinek kijár, egy jó szettel és csábító mosollyal garantáltan nem marad el a várva várt siker!