DIY : Húsvéti tojások

Közeleg a húsvét, még ha ezt az idő nem is igazán tükrözi. Nagyon sok készülődéssel jár ez az ünnep is, de persze vannak kellemes feladatok, mint például a tojásdíszítés.

Sokan követik a hagyományokat és egyszerűen csak befestik a tojásokat pirosra, mások pedig a trendeket vagy az interneten található kreatív ötleteket tartják érdekesnek.  Az utóbbi emberek lehet bajban vannak azzal, hogy minden évben valami új és érdekes dolggal jeleskedjenek, ezért gondoltuk adunk pár új ötletet.

Unikornis tojás

Nagyon sok kislány kedvence az unokornis, ami tojásként is tökéletesen működik. Szükségünk lesz fehér tojásra, színes papírra, kis művirágokra, pillanatragasztóra és egy vízálló tollra.

A tojásra rajzoljuk rá az unikornis szemeit és hagyjuk picit száradni. Eközben a színes papírt vágjuk pici négyzetekre és formáljunk belőle kúpot. Ezt a kúpot ragasszuk a tojás tetejére és illesszük köré a virágokat, mint sörényt. Nagyon gyors és gyerekekkel is nagyon könnyedén elkészíthető.

Hamburger tojás

Íme egy fiúsabb tojás ötlet is, ami nem más mint a hamburger. Ehhez inkább barna héjú tojásra lesz szükség, vizálló filcekre, színes krepp paírra és ragasztóra. A tojásra rajzoljunk egy barna és piros csíkot körbe, ami a húst és a kecsapot fogja mutatni, felül pedig alakítsunk ki kis szezámmagokat. Vegyünk el egy zöld krepp papírt és vágjuk nagyon vékonyra. Kicsit gyűrjük össze, hogy hiteles legyen a salátánk, és ragasszuk a barna csík fölé. Majd utolsó lépésként vágjunk sárga papírból pici háromszöget, ragasszuk fel a sajtot és kész is van a hamburger. Annyira élethű, hogy az ember már meg is kívánja.

Ezek az ötletek inkább gyermekekkel teli háztartásba praktikusak, ám hoztunk pár divatos tojásdíszítést is, ami nagyon szép dekoráció ebben az időszakban és inkább a felnőtteknek érdekes.

Spriccelt tojás

Ehhez a tojáshoz csak 3 dolog kell, ami nem más mint a tojás, tempera és pár ecset. Türelmesen be kell festeni a tojást, olyan színre amilyenre kedvünk tartja . Praktikus egy órát hagyni a tojást száradni, hogy biztos ne legyünk festékesek. Utána az ecsetünket másik, világossabb vagy akár sötétebb színbe mártva, egyszerű mozdulatokkal spricceljük  le a tojást, és ha esetleg jövőre is elő szeretnénk venni ajánlott belakkozni. Ezzel a technikával minden tojás egyedi lesz, és nem kell törekedni a tökéletességre.

 

Szöveges tojás

Könnyű, mivel bármiféle matricát tudunk használni csak annyi a lényeg, hogy ne hagyjon ragasztó nyomot a tojáson. A matricát rá kell ragasztani a tojásra, majd a tojást befesteni, megvárni hogy a festék megszáradjon és a matricákat lehúzni. Ezek a matricák lehetnek virágok, nyuszik vagy bármilyen vidám szöveg. Legszebb pasztell színekkel kombinálva. Ebben a tojásdíszítésben az a legjobb, hogy mindenki elengedheti a saját képzeletét és stílusához illőt tud alkotni.

photo from: https://lovelyindeed.com/diy-typography-easter-eggs/