DIY: Szaggatott farmer

Mindenkinek lapul a szekrényében egy-két (esetleg több) olyan farmer, amit már nem hord. Ennek több oka is lehet: nem tetszik a szára, rövid, túl hosszú, és a többi. Adunk néhány tippet, a tökéletes short elkészítéséhez!

Biztos vagyok benne, hogy már a többség próbált belőlük valami hordhatót varázsolni több-kevesebb sikerrel. Sokak számára ismerős lehet az az érzés, amikor ollóval a kezünkben gubbasztunk a megcsonkított farmer előtt és várjuk a csodát, hogy egy szép, rojtos, szaggatott short nézzen velünk szembe. Ennek ellenére az asztalon csak egy, félkész szabásmintának sem mondható nadrág-maradvány hever.

Itt a megoldás: pár perc alatt is varázsolhatsz magadnak egy vadonatúj shortot, farmert, anélkül, hogy akár több tízezreket is az Inditex boltokban hagynál.

Bemutatunk néhány praktikát, amit még Isten adta kézügyesség hiányában is könnyen elsajátíthatsz és shortod tökéletes lehet!

Az a bizonyos negyedik oldal

41240151-F01.jpg-product_zoom_moemax

 

Egy konyhai reszelő nagy segítségünk lehet a nadrág elkészítésében. Ezt az oldalát általában semmire sem használjuk, de most itt a kiváló alkalom!

5694303406_2_6_22945969428_2_2_3

Semmilyen különleges szaktudást nem igényel a  művelet. A nadrág szárát vágjuk le tetszőleges hosszúságúra, majd készítsünk vízszintes vágásokat olló segítségével a zseb alá, vagy ahová szeretnénk. A reszelő, csillag mintájú oldalával, a nadrág végét kezdjük el reszelni. Ezt a lépést ismételjük meg ott is, ahol a lyukakat vágtuk, ettől a szálak fellazulnak, és kirojtosodnak.

 

Mire nem jó, az a csipesz?

1

Ezt a kis csipeszt sokféle dologra használjuk (jobb esetben csak szemöldökszedésre), most is nyugodtan vegyük elő. A reszelő által fellazított szálakat könnyedén el tudjuk távolítani a nadrágból. Óvatosan! Kizárólag a vízszintesen futó anyagot húzzuk ki a nadrág szárából, a függőlegeset hagyjuk meg, ettől lesz rojtos. Ez a lépés eltarthat egy ideig, de legyünk türelmesek, az eredmény fantasztikus lesz! Hogyha a csipesszel nehezen boldogulsz, hívd segítségül a varródobozodat is, egy tűvel könnyedén meg tudod oldani a problémát.

large (2)Ezeknek a zseb alatt és mellett húzódó szaggatásoknak az elkészítése is pofon egyszerű. A procedúra két lépésből áll: először is egymással párhuzamos vágásokat kell ejteni a nadrágon, a hosszúságuk lehet eltérő. Majd a reszelővel való rojtosítás következik, végül nincs más dolgunk, mint a csipesszel a függőleges szálakat kihúzgálni.

 

Mindenre megoldás: mosógép

1326468258

Valószínűleg nem mondok újdonságot, a nadrágokat ki kell mosni. De egy szaggatott farmer elkészítésénél ez különösen fontos. A mosástól a – már említett két lépés miatt – kirojtosodott szálak, még jobban foszlásnak indulnak. Látványos változáson esik át a félkész nadrág már egy mosás után is.

large (3)

Mosd ki a nadrágot, nézd meg az eredményt! Ha nem vagy vele elégedett, alkalmazd a már használt módszereket, majd mosd ki újra!

 

Mielőtt nekilátsz,  ezeket a videókat ne hagyd ki!

 

 

Az első videó teljesen lényegre törő, mindenkinek hasznos lehet! Nincs benne felesleges szöveg, sikoltozó illetve dadogó tinédzserek, akik a videómegosztó segítségével szeretnék azt a bizonyos 15 perc hírnevet; egyszerű és világos. A második videó kicsit hosszabb, de annál több ötletet lehet elcsenni a készítőjétől! Ha egyik videó sem segített, a “DIY ripped short/jeans” keresőszavakkal rengeteg ilyen témájú videót találhatsz az interneten.

Ha elsőre nem sikerül tökéletesre semmiképp se adjátok fel! Ismétlés a tudás anyja, próbálkozzatok!

 

Inspiráció

Végezetül, ha még nem vagy biztos abban, hogy neki láss-e a nadrágod szétcincálásának, itt egy kis inspiráció: outfit ötletek ripped jeans-hez. Ezek a képek már biztos meggyőznek az efféle nadrágok kihasználhatóságáról, már nincs is más dolgod, fogj neki!

 

Nektek tetszenek az ilyen nadrágok? Bevállalnátok egy-egy extrémen szaggatott darabot is?