DIY tavaszi szobadekoráció ötletek

A hosszú téli időszak dermesztő fehérsége után végre kirobbannak a színek a természetben. Az élettel telt, színpompás környezet érzetét egy kis kreativitással könnyen becsempészheted a szobádba is.

Nézzünk hát néhány pénztárcabarát, egyszerű, de mégis vidám hangulatot adó ötletet, melyet elkészíthetsz egyedül, vagy akár barátnőkkel egy jó kis pletyidélután alkalmával. Kézügyesség elő, alkotásra fel!

Koszorúból ajtó- vagy asztaldísz

Amire szükséged lesz: ragasztópisztoly, egy sima koszorú, szalagok, gyöngyök, művirágok, fából faragott feliratok, és bármilyen szép dekorelem. Csak a képzeleted szab határt.

Elkészítés: Mielőtt nekilátsz a munkának, ügyelj arra, hogy kellően előkészítsd a környezeted. Nem árt letakarni a felületet, amin dolgozol, hogy megkíméld az esetlegesen lecsöppenő festék- vagy ragasztócseppektől. Választhatsz többféle koszorút, az anyaga lehet vesszőből, szalmából, tobozból, bogyókból. A hobbiboltokban szinte már bármilyen változatot lehet kapni. Ezután már csak azt kell kiválasztanod, hogy milyen díszítést szeretnél ráapplikálni. Érdemes kezdetben eldönteni, hogy ajtóra, vagy asztalra szánod, hiszen a funkciója meghatározza a díszítés módját is. Lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus, adhatsz neki egy témát, de rusztikusan is felkerülhetnek rá a díszek. Tekerhetsz rá szalagokat, kiegészítheted feliratokkal, ez már csak azon múlik, te hogyan látod a legszebbnek, illetve mi illik a szobád/lakásod stílusához.

Színes fakanalak

Amire szükséged lesz: 4-5 db fakanál, színes szalagok, színes festék, lakk, kartonpapír, befőttesüveg, ragasztó.

Elkészítés: Az üres fakanalak fejét fesd ki tetszés szerint bármilyen színűre. Ezután következhet a minta. Festhetsz virágokat, szíveket, de akár szavak, vagy szövegrészletek is felkerülhetnek rájuk. Akinek van kedve aprólékosabb munkához, kivághat kartonból nyuszifüleket vagy csibecsőrt és egy kis ragasztó segítségével kisállatokká is átalakíthatja kanalait. A húsvétra való tekintettel a tojásminta is aktuális. A kész kanalakat érdemes lakkal lefújni, hogy tartósak maradjanak. Végül a nyelükre köss színes szalagot, majd állítsd őket egy befőttesüvegbe és tedd látványos helyre.

 

Pom-pom girland

Amire szükséged lesz: színes fonal, 2 wc papír guriga, olló, türelem.

Elkészítés: Szorosan fogd össze a két gurigát, majd kezdd el körbetekerni egyszerre mindkettőt a fonallal. Minél tömöttebb pom-pomokat szeretnél, annál többször kell majd köröket leírnod a gurigák körül. Mikor úgy érzed elég vastag réteg van már rajta, a két guriga közötti részt a fonaliránnyal merőlegesen át kell kötnöd. Ezután a gurigák szélein elvágod a fonalat, s az ujjaiddal széthúzkodod a szálakat, hogy egy gömb formát kapj. Ha néhány szál hosszabb, mint a többi, érdemes kicsit formára vágnod a kis gömböd, hogy szabályos legyen a végeredmény.

Ezt pedig ismételd meg annyiszor, amilyen hosszú girlandot szeretnél. Ez a türelemjáték része. Azonban ha kész vagy az összes kis színes pom-pommal, már csak annyi a dolgod, hogy felkösd őket egy hosszú madzagra és felakaszd a szobádba.

 

Örömteli szórakozást és kreatív időtöltést kívánunk!

 

A képek forrása: Pinterest