Dönts kevesebbet a boldogabb életért!

Mai rohanó világunkban nem csoda, ha az ember úgy érzi, hogy már délelőtt 10 órakor szüksége van a megengedett napi két kávé második adagjára vagy a boltban a több tízezer csodát ígérő sampon közül csak bedob egy igényes csomagolásút a kosárba hosszas válogatás helyett.

Talán gondunk van a túl bőséges választékkal? Most kiderül 10 vagy inkább 3 pár cipő tesz minket boldoggá.

Mérlegelj!

Nem mindegy, hogy éppen egy rózsaszín vagy egy sárga melltartó színén, vagy éppen az egyetemhez szükséges nyelvvizsga szintjének megválasztásán morfondírozol annyit. A különbség ugyanis óriási. És ezt most nem csak képletesen értjük.  Ha minden feladatnál, mint a napi bevásárlás, születésnapi ajándék vásárlása vagy akár ebéd egy gyorsétteremben (amelyek amúgy sok apró döntésből állnak), te hosszas vacillálásba kezdesz, már nem jó úton haladsz. Tégy különbséget fontos és hétköznapi döntéseid között és fordítsd energiád e szerint, amikor hezitálsz.

Too-many-choices

Minimalizmus otthon

Mivel a legtöbb hozzád tartozó tárgy az otthonodban és még inkább a szobádban található, így tegyél róla, hogy ez se egy döntésekkel agyonhajszolt helyszín legyen. Itt a kikapcsolódásé és pihenésé a főszerep. Kinek hiányzik, hogy az ágyból kikászálódva korán reggel, mire elindul a munkába vagy a suliba már hulla fáradt legyen a sok teendő és gondolat miatt? Pedig az emberek többsége ilyen, és ez nem segít hozzá bennünket, hogy reggel élvezettel menjünk a  munkába. Feladat tehát egy olyan kis kuckó berendezése, amely érted van és csak olyan berendezések, használati tárgyak vannak benne, amelyeket éppen használsz vagy emlék fűz hozzá. Egy szó mint száz, a kifogyott parfümös üvegre és nem használt ékszerekre (amelyekbe csak állandóan beleakad a többi) nincs szükséged, lásd be.

conference-table-with-chairs-and-lamps-with-windows-in-background

simple-and-functional

A márkahűség kevesebb stresszel jár

Gondolj bele mennyire egyszerűbb lenne az életed, ha mindig ugyanabban a boltban vennéd a vacsorához valót. Ne fuss felesleges köröket csak magad meríted le, ha a salátához a paradicsomot az X üzletben veszed meg a csirkemellért pedig átugrasz az Y üzletbe, mert ott éppen akciós. Hidd el sokkal többet spórolsz azon, ha nem izgulsz ilyen felesleges dolgokon. Nyilván ilyen idős korodra van már valamilyen kialakult képed arról, hogy melyik fodrász találja el általában a legjobb árnyalatot, melyik üzletben találsz mindig valamilyen dögös rucit (ami persze a te méretedben is van) és hogy hol a legjobb a tejeskávé. Ezután egyszerű a képlet. Maradj hűséges azokhoz, akik “jók” hozzád és garantáltan nem ér rossz tapasztalat, ami miatt stresszesnek kellene lenned.

http://weheartit.com/entry/296710853?context_page=2&context_query=starbucks&context_type=search

 

Ha túl sok a feladat merj segítséget kérni!

Nem ciki segítséget kérni, mikor már a fejed fölött tornyosulnak a feladatok. Amikor a kutyusod meredten nézd rád 2 napja, mert azóta nem sikerült levinned sétálni vagy titokban már a tavalyi müzlit majszolod, ugyanis se leugrani a boltba vagy kidobálni a régi cuccokat nincs energiád. Biztosan akad a környezetedben egy olyan ember, aki az ilyen egyszerű feladatokban való besegítésre rávehető. Kérd meg, hogy egy kis időre vegye le a terhet a válladról és máris jobban tudsz összpontosítani halaszthatatlan feladataidra, ha a kutya sem nyüszít és van “normális” kaja a hűtőben.

body-exhausted