Egy sorozat, amit minden nőnek néznie kéne! – The Bold Type

Beleszeretni és többé nem elengedni ezt az érzést… Pontosan ezt éreztem, amikor megnéztem az első 5 részt a The Bold Type című sorozatból. Három fiatal, gyönyörű lány, akik New Yorkban élnek és egy divatmagazinnál dolgoznak. Lehetne még egy unalmas amerikai sorozat, de valahogy mégsem lett az. Ha a kuckózást már kimaxoltad, de tudod, hogy messze még a tél vége, bátran ajánlom ezt a sorozatot!

A cikk spoiler-t tartalmaz!

 

A sztori röviden leírva: A három főszereplő, Jane, Sutton és Kat New York színes forgatagában éli mindennapjait és természetesen egy divatmagazinnál dolgoznak. A történetben az első csavar, hogy Jane újságíró, amíg Kat social media igazgató és Sutton, nos hát, asszisztensként dolgozik, miután nem mert fejest ugrani a divatvilágba és ott szerencsét próbálni. A történetet izgalmassá teszi, hogy Jacqueline, a magazin vezetője, tündérkeresztanya és kemény feminista vezető is egyben. A történet rendkívüli, hiszen a világ adott történéseire is reflektál, mindamellett, hogy rámutat, milyen lehetne az irodai légkör egy ideális világban. Persze, lehet, hogy Amerikában pont ilyenek a munkahelyek, de itthon biztosan nem. Szerelmi szálakban sincs hiány, de hogy újat is mutasson a sorozat, Kat a heteroszexuális beállítottsága ellenére mégis Adena karjaiban találja meg a boldogságot, így újabb tabukat dönt le a sorozat. Friss, őszinte és annyira, de annyira cosmopolitan hangulatú!

Amiért könnyű megszeretni a főszereplőket:

Jane – Hivatástudatával és hajthatatlan karriervágyával nagyon sok karrierre vágyó nő lelkét megszólítja. Kezdő újságíróként még rengeteget kell tanulnia az életről és még inkább saját magáról. Édesanyját fiatalon veszíti el, így érthető, hogy hiányolja a női energiákat maga körül, hiába van ott mellette két legjobb barátnője, a nap minden percében. Be kell vallanom őszintén, a karaktere amennyire szerethető, annyira idegesítő is egyben. Gyakran agyal a semmin és csinál bolhából elefántot, pedig igazából csak arról van szó, hogy mindent alaposan átgondol.

jane

Sutton – Sutton vérbeli laza csaj, aki nem riad vissza semmitől. Ugyan a többiekhez képest későn indul el álmait megvalósítani, így valós karrier nincs is a háta mögött, mégis úgy érzem, hogy ő az, akivel lelkileg minden a legnagyobb rendben van. Édesanyjával botrányos volt a kapcsolata, de az utóbbi évad végére, ez a szál is kapott egy rendes epizódot, amikor elkezdtek rendbe jönni a szálak ezen a téren is. Se saját lakás, se normális karrier, még a szerelmi élete is egy katasztrófa volt, de Sutton karakterétől úgy búcsúztunk el egészen tavaszig, hogy minden a helyére került.

sutton

Kat – Szókimondó és gyerekkorában sokat dicsért gyerekként, olyan magabiztosságra tett szert, ami egészen a social media igazgatói székéig vezetett. A három fiatal hölgy közül neki van a legnagyobb befolyása és hát az élete is egészen jól alakult, egészen addig, amíg meg nem ismerte Adenát, a homoszexuális iráni művészt, akivel visszavonhatatlanul egymásba szerettek.

kat

Jacqueline – Komolyan, a világ legjobb vezetője. Szándékosan nem a főnök kifejezést használom, mert Jacqueline tökéletesen kifejezi azt, hogy miért vezető valaki és miért nem főnök. A szigorú és kemény felszín alatt egy olyan embert ismerhettünk meg, aki vakmerő és bátor, annak ellenére, hogy fiatalon milyen borzalmat kellett átélnie. Élete és az élethez való hozzáállása nagyszerű, valódi mintaként szolgálhat a nők számára. Az utolsó évadban elkaptunk egy olyan pillanatot, amikor a tökéletes vezetői tapasztalatai ellenére, komoly gondba kerül a magazint kiadó ügynökség vezetőivel, egész pontosan veszélybe kerül az állása. Sorsáról csak a következő évadban tudunk meg többet, de nehéz elfelejteni a pillanatot, amikor először látjuk azt, hogy ez a bátor, nagyon is szerethető vezetőnk és példaképünk fél.

jac

Az elmúlt 2 évadban láthattuk, hogy a karakterek hogyan fejlődtek, hiába New York és a pompa, ott sem minden rózsaszín és vattacukor. Persze, tudom, ez kitalált történet, de azoknak, akik nagyon idealizálják Amerikát, érdemes néhány részt megnézni, hogy érezzék az amerikai vibe-ot és lássák, hogy ott is ugyanolyan keményen zajlanak a dolgok, mint máshol, csak más nyelven.

Mindent összefoglalva, szerintem ez egy kimondottan nőies és valódi értéket képviselő sorozat, így elsősorban nőknek ajánlom, de az egyenjogúság jegyében természetesen a férfiakat is megszólíthatjuk, hátha kedvet kapnak egy light-os sorozathoz. Könnyű megszeretni, miközben szuper zenékkel és még jobb szettekkel találkozhatunk.