Egyszerre bámulatos és pofon egyszerű halloweeni lakásdekorációk Martha Stewarttól

Kedves Trendkövetők! Jobb, ha megtanuljuk, napjainkban nem elég az utcán stílusosnak lenni. Ha valaki igazán híve a divatnak, nem engedheti meg magának, hogy otthona sivár legyen. Divat és stílusérzékünk ne csak a ruháinkon mutatkozzon meg! Amerika idol-ja, Martha Stewart is hasonlóan vélekedik erről, hiszen csodás, önállóan is elkészíthető lakásdekorációkkal örvendezteti meg olvasóit.Black-White-Indoor-Halloween-Decorations-600x400

Saját magam is igyekszem mindig évszakhoz és ünnephez megfelelő pompába öltöztetni a kuckómat. Mindehhez még csak drága kiegészítők vásárlására sincs szükség, hiszen egy kis kézügyességgel magunk is számtalan dolgot elkészíthetünk. Lássunk néhányat ezekből, remélve, hogy ti is kedvet kaptok hozzá:

Bat Mobile

Ehhez a díszhez mindössze egy fadarabra és néhány kartondenevérre lesz bat-mobile-005-md109033_vert szükséged. Fadarabot rövid keresgélés után biztosan könnyedén találhatsz az utcán, melyet  akár le is festhetsz feketére. A kartonpapírból vágj ki különböző méretű denevérformákat. Ha elég ügyesnek érzed magad, megrajzolhatod szabad kézzel, de ha segítségre lenne szükséged használd a Martha féle sablonokat. Nyomtasd ki a formákat, vágd ki, majd tedd a kartonpapírra. Miután körberajzoltad ezeket a formákat ismét vágd ki, a bejelölt helyen hajtsd be és ragaszd össze. Készíts apró lyukat minden denevér közepére, húzz át rajta egy darab cérnát vagy fonalat, majd csomózd meg. A denevéreket tetszés szerint akaszd a faágra.

Csillogó Tök Asztaldísz

mld104879_hal09_table_wicks_l Vásárolj műanyag dekor tököket, fekete dekor festéket, ezüst csillámport és hozzá való ecsetet. A kellékeket beszerezheted bármely művészellátóban, ahol még szakszerű segítséget is kapsz a megfelelő termékek kiválasztásához. Első lépésként fesd a tököket feketére. Ha a festék megszáradt ecset segítségével vigyél fel ragasztót a tök egyik felére. Egy kis tálkába tegyél csillámport és a tök ragasztós felét mártsd a tálba. Hagyd száradni legalább egy órát, majd ismételd meg a műveletet a tök másik felén is.

Tök Potpourri

la99191_1002_potpouri_l A finom illat elengedhetetlen a lakásban. Most használhatsz tökből készült potpourrit, hogy a frissen sült pite illatát varázsold a nappaliba. Vágd le a tök tetejét és kapard ki a belsejét. Egy almamagozó segítségével vágj apró lyukakat a tök oldalába. A belsejébe szórj fahéjat, sütőtök-pite fűszerkeveréket vagy tegyél bele néhány szegfűszeget. Egy teamécsessel a közepében a tök kb 6 órán keresztül varázslatos illatba borítja a szobát.

 

Halloweeni cukorkatartó

Eszközök és anyagok:

  • tiszta befőttes üveg
  • olajbázisú zománcfesték fekete, narancssárga és sárga színekben
  • festőecset
  • extra-széles ragasztószalag
  • jelzőfilc
  • kés
  • fogó
  • kis méretű gyertya

Az üveg belsejét fesd narancssárgára vagy sárgára, úgy, hogy ne legyenft_04halloween03_l átlá tszó. A külső felületére ragassz egy darab fedőszalagot és préseld ki a buborékokat. A jelzőfilccel rajzold rá az arcmintát majd a késsel vágd ki. A ragasztószalagot húzd le, úgy hogy egy sablon rajzolódjon ki az üvegen. Az üveg ezen részeit fesd le feketére. Amikor a festék megszáradt, leszedheted a ragasztószalag többi részét is. A fogantyúhoz hurkold össze a drót végét a fogóval. Készíts belőle lasszót, ami körülöleli az üveg száját. A maradék drótból formázd meg a fogantyút, a végét fűzd keresztül a hurkon és szorítsd össze a fogóval. Megtöltheted cukorkával, de üresen is kedves kis dísz lehet.

 

Tök girland kintre-bentre

gt02novmsl_gourds02_xl

A girland elkészítéséhez különböző formájú és mintájú apró tököket kell használnod. Minden tököt a két oldalán szúrjunk ki. A lyuk akkora legyen, hogy keresztül tudjuk fűzni rajta a zsinórt. A zsinóron minden tök előtt és után kössünk csomót, hogy a tök a helyén maradjon. A díszek között kb 6 hüvelyk maradjon szabadon. Ezt a girlandot használhatod kint, vagy bent a lakásban és csak tőled függ milyen hosszúságút készítesz.

 

Őszi lámpások

mla103665_1008_luminaria_lGyűjts lehullott faleveleket és ezeket erősítsd egy papírzacskó felületére. Tegyél egy teáskanálnyi akrilfestéket egy 2-3 unciás üvegbe. Ezt töltsd meg félig vízzel, majd rázd össze, hogy a festék elkeveredjen. A papírzacskót mártsd a keverékbe majd hagyd 20 percig

száradni. Ezután szedd le a leveleket. A zacskó alját töltsd meg egy kevés homokkal. Biztonsági okokból használj üvegtartót a gyertyákhoz, melyek 3X nagyobbak, mint a gyertya. Ha nem tartózkodsz a lámpás közelében oltsd el!

mla103665_1008_luminaria_ht_l

 

Ha bármelyik ötlet megtetszett, ne habozz kipróbálni! Hidd el, sokkal kellemesebb lesz ilyen környezetbe hazatérni egy hosszú nap után.