Egyszerű, de nagyszerű karácsonyi dekorációk

Ismét nyakunkon a karácsony, ezt érezzük már hetek óta hála az üzleteknek, reklámoknak és a pénztárcánknak. A dekoráció azonban az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke, a legkevésbé költséges megoldás pedig, ha mindezeket saját magad készíted el.

Inspirációként mutatunk pár ötletet, amelyek annyira egyszerűek, hogy akár az utolsó pillanatban is elkészíthetőek, és kevés alapanyagot igényelnek, mégis remekül feldobják az otthonodat és a hangulatodat. Hívd össze a barátaidat, és alkossatok közösen!

Csillogó girland

Amire szükséged lesz: különböző színű csillogó vagy fényes papírok, kartonok, olló, kör alakú kiszúró, fonal, tű.

Ha te is odavagy a csillámos dolgokért, ezt a dekorációt garantáltan imádni fogod. Rendkívül egyszerű, pillanatok alatt elkészül, és mégis mutatós. Ha pedig szeretnéd, hogy még inkább passzoljon az ünnephez, vagyis kör helyett karácsonyi mintákat használnál, hívd segítségül a mézeskalács-kiszúróidat.

Papír karácsonyfadísz

Amire szükséged lesz: színes papír, cérna, olló vagy görgős papírvágó, tűzőgép.

Ez az ötlet az időhiányban szenvedők kedvence. Nem csupán az elkészítése egyszerű, de egyáltalán nem igényel bonyolult alapanyagokat, csupán olyanokat, amelyek minden háztartásban megtalálhatók.

Színes üveggömb zsírkrétából

Amire szükséged lesz: átlátszó műanyag karácsonyfadísz, különböző színű zsírkréták, zöldségpucoló kés, papír, hajszárító.

Ennek a dekorációnak az előnye, hogy nem lehet két teljesen ugyanolyan gömböt készíteni, így igazán egyedi elemévé válik a karácsonyfának. Műanyag díszt bármelyik nagyobb hobbiboltban találhatsz, ráadásul nem csak gömbformák léteznek belőle.

Réteges karácsonyfa filcből

Amire szükséged lesz: sárga, barna, zöld, fehér és piros színű filc, vastag cérna, tű, ragasztó.

Kissé időigényes, ám a végeredmény igazán látványos és egyedi lesz. Hogy még egyszerűbb legyen, ahelyett, hogy a csillagot filcből vágnád ki, használj gyöngyöt vagy egy kis darab csillámos papírt!

Fonálkalap karácsonyfadísz

Amire szükséged lesz: tetszőleges színű fonál, WC papír-guriga, vonalzó, olló.

Ez az ötlet jóval időigényesebb, de nem kevésbé egyszerű az előzőeknél. Aranyos, mókás és egyedi, hiszen hasonló díszekkel nem valószínű, hogy minden karácsonyfán találkozni fogsz, éppen ezért azok számára a legtökéletesebb, akik nem idegenkednek az újításoktól. Egyetlen hátránya, hogy rengeteg türelem kell hozzá, de a végeredmény mindenért kárpótol.

Végezetül pedig mutatunk még néhány képet, hogy biztosan megtaláld a neked leginkább tetsző ötletet. Az alkotásaidat semmiképp se felejtsd el megosztani velünk! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!