Elveszőben a magabiztosság?

A közösségi média világában úgy tűnik, hogy mindenki magabiztos, szép és kiegyensúlyozott… vagy mégsem?

Ne akarj megfelelni!

Ha nyitottak vagyunk a világra és az emberekre kénytelenek vagyunk figyelni mi zajlik körülöttünk – hogyan viselkednek a metrón, a villamosan, az utcán és a szórakozóhelyeken… A Facebook, Instagram és Twitter világában mindenki tökéletesnek, szépnek és kiegyensúlyozottnak TŰNIK, de csak tűnik, hisz a legtöbb ember a való életben tele van kérdőjelekkel, frusztrációval és megfelelési kényszerrel… Sokan szinte úgy viselkednek mintha ez egy verseny lenne… ki a jobb, ki a szebb… és sajnos kishazánkban imádnak csúnya kommenteket fűzni akár ismertebb emberek képei alá, miközben ezzel csak saját önértékelési problémájukat mutatják ki, hisz aki önmagával rendben van, az nem fog mással foglalkozni…. A legfontosabb, hogy ne akarj senki másnak megfelelni csakis önmagadnak és maximum a hozzád legközelebbi embereknek. Ne a világ elvárásaival törődj, hanem a saját elvárásaiddal és életfelfogásoddal, hisz közhelyesen hangzik de az élet rövid és ha mindig másoknak akarunk megfelelni sosem leszünk boldogok és kiegyensúlyozottak.

believe

Az egyensúly bennünk van

Nagyon fontos, hogy mindig fordítsunk megfelelő időt saját magunkra és  önmagunk megismerésére, így a társas kapcsolataink is sokkal könnyebben és zökkenőmentesebben tudnak működni. Hisz önmagunk megismerése és elfogadása a legfontosabb. Hogyan is várhatnánk el a világtól, hogy szeressen minket ha mi sem vagyunk kibékülve önmagunkkal? Gondoljunk csak bele egy állásinterjú, egy randi, vagy csak egy ügyintézésnél mennyivel könnyebben megy, ha tisztában vagyunk magunkkal és a másik ember nem a frusztrációt és a  kétségbeesést látja rajtunk… Azonban mint mindenhol itt is a “balansz” megtalálása a legfontosabb. Önbizalmunk úgy működhet a legtökéletesebben, ha tisztában vagyunk az erősségeinkkel és a hibáinkkal is. “Igen én ebben jó vagyok…” és “Igen, ebben hiányosságaim vannak, de csiszolni szeretnék rajtuk…” Ha ezeket a pontokat felismerjük egyenes út vezet a boldog és kiegyensúlyozott élethez. Sok ember kapaszkodik másokba: A barátokba, a párjába, a családjába. Igen-igen, ezek rendkívül fontos dolgok, hisz társas lények vagyunk, de ha megtanulunk ÖNMAGUNKBA kapaszkodni akkor ezek a kapcsolatok is sokkal virágzóbbak és “egészségesebbek” lesznek.

Ez a Te életed – senki másé

“A LEGNAGYOBB BÖRTÖN AMIBEN AZ EMBEREK ÉLNEK AZ AZ, HOGY MIT GONDOLNAK RÓLUK MÁSOK.”

Ha mindig mások elvárásai szerint próbálunk létezni akkor sosem a saját életünket fogjuk élni. Tanuljunk meg értékelni minden apró dolgot, tanuljunk meg örülni egy napsütésnek – annak, hogy egy újabb csodálatos nap áll előttünk melyet úgy alakítunk, ahogy azt MI szeretnénk. Nem fontos milyen testalkattal és külső jegyekkel rendelkezel – sose legyen benned emiatt frusztráció. Ne a világ követelményei alapján élj, hanem próbáld meg kihozni magadból a maximumot és csak az érdekeljen, hogy akik neked fontosak elfogadjanak úgy ahogy vagy. Sose engedd, hogy lebeszéljenek az álmaidról és megpróbálják megváltoztatni a véleményed. Ne engedd, hogy bárki letörjön vagy elbizonytalanítson… Ha valaki beléd akar gázolni egy laza magabiztos mosollyal kell válaszolni és folytatni tovább az utad a kitűzött cél felé. Sose add fel, hisz a legjobb dolgok akkor történnek, amikor nem is számítasz rá! Mosolyogj a világra és a világ is vissza fog mosolyogni Rád! ;))