Esküvő szezON – avagy néhány alapszabály, ha vendég leszel az esküvőn

Már javában elkezdődött az esküvőszezon, sokan akár 4-5 lagziba is mennek egy évben. De vajon tisztában vagyunk-e néhány olyan alapvető dologgal, mellyel a részvételünkön túl is hozzájárulhatunk a pár boldogságához?

Félreértés ne essék, nem olyan dolgokra gondolok, hogy a lagzin ismerned kell az evőeszközök helyes sorrendjét, vagy hogy mily módon és mikor nyilváníts gratulációt. Vannak ennél sokkal fontosabb dolgok, melyekre talán nem is gondolnál első körben, hiszen lehet, hogy nem voltál a helyükben még, és nem tudod, mi esik ilyenkor jól a másik félnek. Ha viszont benne vagy a jegyesség szakaszában életed szerelmével, akkor bizonyára téged is értek nagyon pozitív, de akár egy kis csalódottságot is okozó történések, és talán megfordult már a fejedben, hogy fordított esetben Te nem így csináltad volna a dolgokat.

db252e9a46631560eef54cc1d28bbb10

Tudj őszintén örülni a párnak!

Az igazi barátság ennél a pontnál nagyon kiütközik. Hidd el, hogy a jegyespár tényleg nagyon boldog együtt, de nekik is jól esik mások támogatása és megerősítése a nagy napjukat illetően. Ha megtörtént az eljegyzés, szervezzetek nekik bulit, ünnepeljétek őket, ők is lássák rajtatok, hogy alig várjátok, hogy a nagy napon együtt ünnepelhessetek. Kérdezzetek tőlük bátran az esküvőszervezés ideje alatt, mivel ez van most életük középpontjában, ezért biztos, hogy nagyon szívesen kibeszélik magukból a velük történteket, és jól fog esni nekik az érdeklődésetek.

83e8c16900597c4ea8cdb76f9695b368

Ajánlj fel segítséget!

Ezt nyugodtan meg lehet tenni akkor is, ha sejted, hogy valószínűleg nem lesz rá szükségük. Vannak azonban igazi kis DIY menyasszonyok, akik a dekorációt magukra vállalva mindent saját kezűleg készítenek el. Lehet, hogy jól jönne még egy-két segítő kéz a befőttesüvegek csipkébe borításában, vagy éppen a borosüvegek lefestésében. Megkérdezheted akár azt is, mily módon van náluk a sütemény és torta, lehet, hogy nagyon fognak örülni, ha hozol valamit a nagy napra. Akkor sincs semmi, ha csak annyit kérnek, gyere el és élvezd a napot, te akkor is kedvesen felajánlottad a segítséged. Hidd el, meg fogják jegyezni és értékelni fogják a gesztust

8c7f09492b6a63573c261e75d0978d82

Öltözködj módjával

Manapság már semmi nem meglepő akár az esküvőkön sem, de illik megkérdezni a menyasszonytól az öltözékre vonatkozó esetleges szabályokat. Ha ő olyan típus, aki egymaga szeretne fehérben és pirosban lenni a nagy napon, akkor ne vedd el tőle ezt az örömöt – és semmiképpen ne jelenj magadtól az esküvőn ebben a két színben. Simán előfordulhat, hogy a piros egyáltalán nem probléma, mert rengeteg menyasszony öltözik már át kékbe, rózsaszínbe, sárgába, szóval itt sincs már meg a régi klasszikus szabály a pirosra. Régen feketében sem illett lagziba menni, de ma már teljesen fellazult az a szabály, és sokan választják ezt a színt. Jobb ezt is tisztázni a párral, ez a biztos, és így nem lesz belőle később sértődés.

bfb46786536c25bac757a368d1682c1c

A koszorúslányok szabályai

Ennyire azért nem kell komolyan venni, mert itt sincsenek “szabályok”, hiszen nem egy kényszer rendezvényről szól, hanem szeretteid életének egyik legboldogabb napjáról. Pontosan ezért, ha megtisztel azzal a menyasszony, hogy felkér koszorúslányának, akkor maximálisan legyél támogató vele szemben. Nyilván azt, hogy ki fizeti a ruhát mindenképpen tisztázni kell, mert ez is okozhat némi bonyodalmat – viszont bárhogy is történik, ne te okozd a legnagyobb fejfájást a készülődés során, mert hidd el, van elég váratlan szituáció, amit még ezen felül is meg kell oldaniuk. Az ara is azt akarja, hogy jól érezd magad és szép legyél a nagy napon, így mivel a cél közös, te legyél a kompromisszumképesebb. Biztos van neked is olyan barátnőd, aki mellé akár egy zsákban is odaállnál a nagy napján, ugye? :)

4e3e38bc80fd3c074a705afd9ca53456

Nem kell hangot adni annak, ha nem tetszik valami

Egy esküvő azért csodálatos nap a párnak, mert MINDEN úgy néz ki és úgy történik, ahogy azt megálmodták. Annál illetlenebb dolog nincs, mint amikor unott fejjel ülsz az asztalnál mert nem tetszik a zene, vagy valamire hangosan nemtetsző véleményt nyilvánítasz. Lehet, hogy ezt egy olyan rokon mellett teszed meg, aki később majd visszamondja nekik, ezzel pedig fájdalmat okozol. Hadd történjen minden úgy ahogy ők akarják. Ha nem tökéletes számodra az étel, nem tetszett a szertartásvezető beszéde vagy túl harsánynak ítélted meg a ceremóniamester stílusát, akkor ezt tartsd meg magadnak, vagy beszéld meg a buli végén kettesben a pároddal. Amikor majd a te esküvődre kerül sor, te is annak fogsz örülni, ha látod a boldog és elégedett arcokat magad körül életed legszebb napján.

59d7ae53d7821f7a5caa428deb6247db

A képek forrása: Pinterest